Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modelinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 30 büyükşehirde yayıncılık altyapısını güçlendirecek yeni kule projelerini hayata geçireceklerini söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modelinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın en yüksek televizyon ve radyo kulesi olan Çamlıca Kulesi'nin benzerlerinin, 30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi kapsamında hayata geçireceklerini söyledi.
“Trabzon Boztepe’de Kule Yapımına Yönelik Ön Hazırlık Çalışmalarına Başladık”
Bu projelerle hem yayıncılık altyapısının modernize edileceğini hem de şehir siluetine katkı sunulacağını ifade eden Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi kapsamında, illerimizde FM, DAB+ ve DVB-T2 yayın teknolojilerine uygun, yüksek kapasiteli verici kulelerinin kurulmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Trabzon Boztepe’de kule yapımına yönelik ön hazırlık çalışmalarına, Bursa ili Osmangazi ilçesi Gündoğdu Köyü'nde, merkez ilçelere hizmet vermekte olan ve hâlihazırda yayıncılara ait iki adet verici direğinin devralınmasına yönelik çalışmalara başladık. Tekirdağ Süleymanpaşa'da ise mevcut direği devralarak Ocak 2025’te yayına başladık. Süreci titizlikle yürütüyoruz. Bu kulelerde yeni yayıncılık altyapıları ile donatılıp enerji verimliliği 10 kattan fazla artırılacak, daha çevreci ve karbon emisyonu düşük yayıncılık hizmetleri sağlanacak.”
Elektromanyetik Kirlilik Azalacak
Yeni nesil kule projelerinin yalnızca teknik değil çevresel ve estetik açıdan da önemli kazanımlar sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu projeyle şehirlerimizde dağınık şekilde konumlanmış, çirkin görüntü oluşturan eski anten ve direkleri ortadan kaldıracağız. Yayın hizmetini tek bir merkezden sunarak elektromanyetik kirliliği azaltacağız. Böylece hem vatandaşlarımız dünya standartlarının çok altında bir elektromanyetik alan değerine maruz kalmış olacak hem de şehirlerimizin silueti modern bir mimariyle bütünleşmiş olacak. Ayrıca, öncelikle bu 30 büyükşehirde vatandaşlarımız dijital televizyon ve dijital radyonun ses ve görüntü avantajlarından faydalanmaları sağlanacak.”
Ankara, Balıkesir, İzmir, Trabzon, Adana, Sivas, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Konya, Diyarbakır ve Samsun’un da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde kurulacak veya devralınacak kulelerle birlikte onlarca analog ve dijital yayıncıya hizmet verileceğini belirten Uraloğlu, “Bu projeler sayesinde hem vatandaşlarımız daha kaliteli yayınlara ulaşacak hem de şehirlerimiz teknolojik ve görsel anlamda yeni bir çehre kazanacak” ifadelerini kullandı.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
7 Temmuz 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.