• Künye & Abonelik
  • Hakkımızda
  • Bize Ulaşın
Şantiye Dergisi
PERI
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor

45. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un İkinci Gününde Isı Yalıtımı-Enerji Verimliliği Ön Plana Çıktı

Türkiye’ye yüksek döviz girdisi sağlayan ve her dönemde dinamizmini koruyan yapı sektörü, yerli ve yabancı tüm paydaşları ile bölgenin en güçlü iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul ikinci gününde de gündemi belirleyen etkinlikleri ile sektöre yön vermeye devam ediyor.

Türkiye yapı sektörünün nabzını tutan ve 45. kez kapılarını açanYapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, yapı inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında 450’nin üzerinde yerli ve yabancı katılımcıyı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlamaya devam ediyor.Fuar, sektördeki önemli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, inşaat sektörüne yön veren son gelişmeleri gündeme taşırken, her yıl düzenlediği “VIP Alım Heyeti Programı” ile bu yıl 50 ülkeden 300’ün üzerinde yabancı satın almacıya ev sahipliği yapıyor.

“Sıfır Enerji Binalar ve Mimari Yaklaşımlar” başlıklı oturum ile başlayan ikinci günde gündeme dair önemli konular ele alındı. Konuşmacılar arasında; Beykent Üniversitesi, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Atmaca, Greenplatform Enerji ve Mimarlık Genel Müdürü Yüksek Mimar Bora Özdemir, İzmir Mimarlar Odası Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlker Kahramanve Kadir Has Üniversitesi-Mimarlık Bölümü Dr. Misafir Öğretim Üyesi, Dr. MimarN. Cihan Kayaçetin yer aldı.

Mimari yaklaşımlarda “enerji verimliliği” önem kazanıyor
Beykent Üniversitesi, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Atmaca’nın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda Atmaca, “Sıfır enerji dediğimizde çok iddialı binalar karşımıza çıkıyor. Tamamıyla kendi kendine yeten, ihtiyaç duyduğu tüm enerjiyi kendi kaynaklarıyla sağlayan temiz, sürdürülebilir binalardan bahsediyoruz. Bina tasarlamak çokça bütünleşik bir konu” açıklamasında bulundu.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da söz alan Greenplatform Enerji ve Mimarlık Genel Müdürü Yüksek Mimar Bora Özdemir; “Yeşil mimari konusunda uygulamalar yapmak için uzun zamandır çaba içerisindeyiz. Sürdürülebilirliğin tek bir tanımı var, o da hırsızlık yapmamaktır. Gelecek kuşakların enerjisinden konfor şartlarından elimizi çekmektir” dedi. Türkiye’den örnekler vererek konuşmasına devam eden Özdemir, “Biz binaları nasıl tasarlıyoruz? Öncelikle iklime duyarlı olması çok önemli, güneşi rüzgârı nemi ve binanın çevresini çok iyi algılıyor olmamız gerekiyor. Dünya uzun zamandır atık ısıyı sürdürülebilir enerji kaynağı olarak değerlendiriyor. Bizim şu an acil olarak bacalardan atmosfere attığımız ısıyı tekrar yeniden kazanıp süreçlerde kullanmamız gerekli. Çünkü biz o ısıyı kullanmadan atıyoruz, karbon ayak izimizi arttırıyoruz. Ayrıca rüzgârın serinletme etkisini de binalarımızda kullanmamız gerekiyor” dedi.

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlker Kahraman konuşmasında “Bina sektöründen bahsetmeden önce enerji sektörünün ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekmek için yeşil mutabakat konusunda da konuşmak istiyorum. Nihai enerjinin üçte biri küresel elektrik tüketiminin yarısı ve küresel karbon salımının üçte biri bina sektörü için harcanıyor. Bu artışı aslında basit önlemlerle %25 azaltabileceğimizi görüyoruz. Konutlardaki enerjiye baktığımızda, en fazla enerjinin ısıtma alanında harcandığını biliyoruz. Sıfır enerjili binalar için hazırladığımız rehber kitap bu bakımdan son derece önemli” ifadelerine yer verdi.

Enerji anlamında hem kullanım hem de üretim enerjisi optimizasyon yönünde bir prototipten bahseden Kadir Has Üniversitesi-Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi, Dr. MimarN. Cihan Kayaçetin Belçika’da geliştirilen döngüsel ve organik bazlı prefabrik ev prototipi projesini anlatarak örnekler paylaştı.

Günün öne çıkan en önemli etkinliklerinden bir diğeri olan‘Sıfır Enerji Binalar ve Kentsel Dönüşüm’başlıklı oturumaTürkiye’nin en büyük şehirlerinden konuklar katıldı. Oturumun konuşmacıları arasında; İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Proje Uygulama 3. Şube Müdürü Rahmi Alper, Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi BaşkanıMutlu Gürler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire BaşkanıÖzlem Tut, ZeroBuild Institue Uluslararası Sergi Direktörü Hale Erol Hakan yer aldı.

Afet sonrası kentsel dönüşüm önem kazandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Proje Uygulama 3. Şube Müdürü Rahmi Alper; İzmirBüyük Şehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulama alanları, vizyonu, misyonu, hedefleri ve enerjiyle bağlantılı olan kısımlarından bahsetti. Kentsel dönüşüm modeli aşamalarını anlatan Alper, Uzundere, Örnekköy, Ege Mahallesi, Gaziemir ve Aktepe-Emrez örneklerini detaylıca ziyaretçilerle paylaştı. Bu projelerin çıktılarını ve enerji anlamında yağmur ve kanal sularının ayrıştırılmasını sağlayan çağdaş normlara uygun altyapı çalışmaları yapılmasını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Mutlu Gürler, genel çerçeveden bahsetmek istediğini belirtip, Türkiye’de bütünleşik bir afet planı oluşturulmasının gerekliliğine değindi. Ankara, İzmir ve İstanbul Belediyeleri’nin farklı hizmet araçlarının deprem bölgelerinde aktif olarak çalışmaya devam ettiğini de ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, 6 Şubat’ta yaşanan felaketten sonra gündemlerinin deprem olduğunu vurgulayarak İBB’nin yürüttüğü çalışmalardan bahsetti. Yapılan hasar tahmin haritası, mikro bölgeleme çalışması, jeoloji haritalarının güncellenmesi, hidrojeoloji ve sismoloji çalışmalarına değinen Tut sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İstanbul’da çok farklı tehlikeler var bunlardan biri de heyelan tehlikesi. Depremle birlikte bu heyelanların tetiklenme olasılığı çok yüksek. Tsunami dahil 15 farklı senaryo üzerinde çalışıyoruz. Toplumsal farkındalığı yükseltmek adına bilgilendirici panolar hazırlıyoruz. Tüm bu çalışmaların yanı sıra erken uyarı sistemi özelinde altyapı sistemleri hazırlığımız da devam ediyor” dedi.

Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye yapı sektörünün tüm detaylarıyla masaya yatırıldığı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, her yıl olduğu gibi bu yıl da Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri’ne ev sahipliği yaptı. Birbirinden değerli markaların yarıştığı ödül töreninin kazananları şu şekilde oldu:

  • “Standında En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma: İston A.Ş.

  • “Standında En İyi Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma”: Onur Kiremit

  • ICA EventsTeşvik Ödülü: Geoclay Madencilik

  • Mansiyon ödülü: Winsa PVC pencere ve Kapı Sistemleri

  • 1.'lik Ödülü: DEREVO Dış Ticaret A.Ş.

  • 2.'lik Ödülü: Akdağ Yalıtım A.Ş.

  • 3.'lük Ödülü: Tantimber Tanwood Orman Ürünleri Sanayi A.Ş.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul birbirinden önemli konuları masaya yatıracağı etkinlik programı ile 4 gün boyunca devam ederken sektöre ev sahipliği yapıyor.

28 Nisan 2023


Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®... 
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...

Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır... 
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...

BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR... 

İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...

Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor. 

Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın... 

Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.

ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. 

 E Dergi
 E Dergi
 E Dergi
  • AJANDA
  • 10 Soruda Yangınla Mücadelede Köpük Sistemleri ve Testleri

    26 Haziran Temmuz 2025 / 14.00

  • 10 Soruda "İskele ve Kalıp Sistemleri"

    4 Temmuz 2025 / 11.00

  • 10 Soruda "Veri Merkezlerinin Tasarımı ve İnşası"

    23 Haziran 2025 / 17.00

  • 10 Soruda “Yapı Malzemesi Üreticilerinin Yaşadığı Sorunlar ve Olası Çözüm Yolları"

    19 Haziran 2025 / 10.30

  • 10 Soruda Kullanım Halindeki Yapılarda Yangın Risk Analizi

    24 Nisan 2025 / 10.30

BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN

Şantiye Dergisi

HAKKIMIZDA

İNŞAAT sektörünün buluşma noktası ŞANTİYE®, “GÜVEN”i temsil eden “BASILI BİR YAYIN” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla yapı sektörünün en önemli iletişim platformlarından ve veri kaynaklarından biri olmaya DİJİTAL ORTAMLARDA DA devam ediyor... 1988'den bu yana basılı yayıncılıkta olduğu gibi...

KURUMSAL

  • Hakkımızda
  • Künye & Abonelik
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni

KATEGORİLER

  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor
  • Güncel
  • Ajanda

© 2024 santiye.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

  • Anasayfa
  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni