Dünyaca ünlü projelerde yer alarak kalitesini ve nitelikli işçiliğini ispat eden Mono Steel, Amerika’nın bu yılki mega projesi olarak lanse edilen ve 870 Milyon Dolar yatırımla planlanan “Seattle Ship Canal Water Quality” de yer alan tek Türk firma olarak yine bir ilke imza attı.
Dünyanın dört bir yanındaki büyük projeler için nitelikli çelik yapılar tasarlayan Mono Steel; Avrupa, Afrika, İngiltere ve Avusturalya pazarlarında yakaladığı başarılı grafiği şimdi de Amerika’ya taşıyor. Seattle’da yapılan ve şehrin mega projesi olarak adlandırılan “Ship Canal Water Quality” projesinde, şehri yeraltından sarmalayacak devasa tüneller için gerekli çelik yapıları üretecek olan Mono Steel, üç yıl sürecek projenin her adımında yer alacak.
870 Milyon Dolar yatırımla planlanan proje; arıtılmamış yağmur suyu ve kanalizasyonun, bölgedeki büyük su kütlelerine sızmasını önlemeyi amaçlayan çevresel bir sürdürülebilirlik projesi. 2025 yılında bitmesi planlanan proje ile birleşik kanalizasyon taşması olarak bilinen 75 milyon galona (276 milyon litre) kadar kirli suyun her yıl Lake Washington Gemi Kanalı, Salmon Bay ve Lake Union'a akması önlenecek. Ayrıca tünel içine yerleştirilecek depolama bölümleri de, yoğun yağış sırasında 29 milyon galondan (109,8 milyon litre) fazla yağmur suyu ve kanalizasyonu yakalayacak, geçici olarak tutacak.
1800 yılından bu yana Seattle’da, toplam 113 kilometre uzunluğunda 150 tane tünel inşa edildi. Yeni proje ise hem mevcut tünellere depolama alanları yaparak kirli suyun kanallara karışmasını önleyecek hem de şehre 15 kilometre uzunluğunda yeni bir tünel eklenecek. 2020 yılında temelleri atılan ve fizibilite çalışmalarına başlanan projenin inşaatı ise Eylül ayında, tünelin batı ucu olan Ballard'dan başladı. Bu yılın sonuna doğru da Fremont ve Queen Anne’e doğru yönelecek. 2025 yılında bitirilmesi planlanan projenin son durağı ise Wallingford.
Ekim ayında proje için SPU (Seattle Public Utilities) ile el sıkışan Mono Steel’in CEO’su Mustafa Toprakçeken süreci şu şekilde anlatıyor; “Projenin ana hatlarını öğrenince çok heyecanlandık. Çünkü bu aynı zamanda bir sürdürülebilirlik projesi. Mono Steel olarak Amerika’nın şuandaki en büyük projesinde yer almanın yanında, çevreci bir projede olmak ayrıca mutluluk verici. Dünyamız için hepimizin daha çevreci adımlar atması gerekiyor... Projenin, 2025 yılında tamamlanması planlanıyor. Biz de bu süre boyunca tünellerin ve depolama alanlarının inşası için gereken nitelikli çelik yapıları üreterek bu projede yer alacağız. Bugüne kadar Türkiye, Avrupa, İngiltere, Avusturalya ve Afrika’da dünyaca bilinen projelerde yer aldık. Çünkü hedefimiz bir dünya markası olmaktı. Adımlarımızı yavaş ama sağlam atmaya çalıştık. Avrupa’da yer aldığımız projeler bize Afrika, İngiltere ve Avusturalya pazarlarının kapısını açtı. Geçtiğimiz aylarda da markamızın ve ekibimizin geçtiğimiz 3 yılda yaptığı nitelikli işçiliğin, özverili çalışmaların ve kaliteli üretimlerin meyvelerini aldık. Kanada ve Amerika’dan teklifler gelmeye başladı. Amerika’daki ilk adımlarımızı da Seattle Ship Canal Water Quality ile atıyoruz. Böylesi büyük bir projede bize güvendikleri için de hem firmamız hem de ülkemiz adına gururluyuz.”
11 Aralık 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.