Kalebodur’un paydaşı olduğu projede atık seramikler tuğlaya dönüştürülüp, yeniden kullanıldı...
Türkiye'de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur, dünya çapından yaklaşık 350 bin ziyaretçi çeken Avrupa'nın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olan Hollanda’daki Dutch Design Week 2023'te, paydaşı olduğu Tête-à-Terra projesi ile alkış aldı. Atık yönetimine yönelik yaratıcı çözümler çerçevesinde Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında, 6 ton pişmiş seramik kırığı, yerel killerle yeniden toprak tuğlalara dönüştürüldü. Kapadokya Bölgesi’nin eşsiz toprağı ve kırık seramik parçalarından elde edilen tuğlalarla yapı sektöründe kullanılan malzemelerin döngüselliğine dikkat çeken bir pavilion inşa edildi.
“İyi Bak Dünyana” vizyonunu ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalışan Kalebodur, sürdürülebilir üretim teknolojisi, çevreci ürün ve projeleri ile sektöre ilkleri taşımaya devam devam ediyor.Türkiye yüksek marka bilinirliği ile seramik kaplama malzemeleri sektöründe jenerik marka konumunda bulunanKalebodur,mimarlık kültürüne katkı sağlamanın yanında, aynı zamanda mimari vizyonu toplumun geneline aktarma hedefiyle ile çalışıyor. Bugüne kadar geliştirdiği ürün ve teknolojilerin yanı sıra sürdürülebilir projelerle de mimarların yaratıcılıklarına destek olan Kalebodur,bu kez ATÖLYE Architecture ve toprak bazlı sürdürülebilir yapı ürünleri üreten start-up Mono Earth ile birlikte atık yönetimi ve döngüsellik odağında önemli bir projeye imza attı.
Avrupa'nın önde gelen tasarım etkinliği Dutch Design Week'te alkış aldı
ATÖLYE Architecture tarafından geliştirilen, atık yönetiminde ve döngüsel ekonomiye geçişte kreatif iş birliklerinin ve kolektif eforun önemini vurgulayan Tête-à-Terra projesi, dünya çapından yaklaşık 350 bin ziyaretçi çeken Avrupa'nın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olan Dutch Design Week'te alkış aldı. Avrupa'nın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olmasının yanında, tasarımın geleceğinin ele alındığı Dutch Design Week 2023, 21-29 Ekim 2023 tarihlerinde Hollanda’da düzenlendi.
6 ton kırık atık Tête-à-Terra projesi ile yeniden ekonomiye kazandırıldı
Eindhoven kentinde gerçekleştirilen tasarım dünyasının bu önemli organizasyonunda Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth birlikte geliştirdikleri Tête-à-Terra projesi ile katıldı. Her paydaşın eşdeğer seviyede katkıda bulunduğu Tête-à-Terra projesinde Kalebodur, endüstriyel paydaş olurken, ATÖLYE Architecture mimari tasarım ve Mono Earth de sürdürülebilir üretim noktasında destek sağladı. Atık yönetiminde ve döngüsel ekonomiye geçişte kreatif iş birliklerinin ve kolektif eforun öneminin vurgulandığı proje ile pişmiş seramik kırıkları dönüştürülerek, yeniden ekonomiye kazandırıldı.
Kapadokya’nın eşsiz toprağı ve kırık seramik parçalarından tuğla oluşturuldu
Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth’ın iş birliğinde hayat bulan proje kapsamında, 6 ton pişmiş kırık seramik, yerel killerin ve geleneksel yöntemlerin kullanımı ile yeniden kullanılabilir tuğlalara dönüştürüldü. Atıklardan ekonomiye kazandırılan yeni tuğlalarla da etkinlik kapsamında bir pavilion inşa edilerek, döngüsel bir çözüm oluşturuldu. Toprak tuğlaların oluşturulmasında pişmiş seramik kırıntıları ile birlikte ülkemizin cennet turizm köşelerinden Kapadokya Bölgesi’nden alınan toprak kullanıldı.
Atıkların dönüştürülmesiyle inşa edilen pavilionda ise, dünyanın yaşadığı baş döndürücü hızlı gelişime vurgu yapıldı. Enstalasyonu oluşturan karşılıklı iki duvar, rastgele karşılaşmalar için samimi bir mekan oluşturmasının yanında, ziyaretçilere kısa bir süre için yavaşlama fırsatı sağlayarak, bireysel etkileşimi teşvik eden bir ortam yarattı. Hızlı ilerlemenin ve teknolojik gelişimin dünyayı nasıl kontrol ettiğini eleştirel bir bakış açısı ile sunan enstalasyon, katılımcıları yavaşlamaya ve doğal dünya ile yeniden bağlantı kurmaya davet etti.
Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth’ün iş birliğinde geliştirildi
Türkiye seramik sektörünün lideri Kaleseramik’in köklü markası Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth arasında devam eden diyalog ve ortak inovasyon tutkusunun sonucunda ortaya çıkan proje, etkinliğe katılan mimar ve tasarımcılar başta olmak üzere tüm katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Kalebodur’un marka bilinirliğine pozitif etki yapmasının yanında, döngüsel çözümlere yönelik yeni iş birliklerine de kapı aralayan proje, aynı zamanda şirketin “İyi Bak Dünyana” vizyonu için de önemli bir motivasyon kaynağı oldu.
16 Kasım 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.