Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Yönetim Kurulu, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB)'nin ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi. 19 Eylül 2024 tarihinde yapılan toplantıda Avrupa hazır beton sektöründeki gelişmeler görüşüldü. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan ERMCO Başkanı Thorsten Hahn, Türkiye’nin beton sektöründeki hızlı gelişiminden ve etkileyici projelerinden övgüyle bahsetti. THBB Başkanı ve ERMCO Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Işık ise Türkiye’nin Avrupa’daki hazır beton üretim hacmindeki liderliğine ve sektörel katkılarına dikkat çekti.
ERMCO Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan THBB Başkanı ve ERMCO Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Işık, “İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Geçtiğimiz yıllarda büyüyen ve gelişen Türkiye’de birçok alt yapı yatırımı yapıldı. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri Türkiye’nin kalbinin attığı İstanbul’da inşa edildi. İstanbul’da iki kıtayı deniz altından bağlayan batırma tüp tüneli projesi Marmaray ve kara yolu projesi Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın dördüncü en uzun açıklıklı asma köprüsü Osman Gazi Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın beşinci en yüksek barajı Yusufeli Barajı gibi birçok yeni yatırım hayata geçti. Bütün bu süreçte Türkiye hazır betonun en fazla kullanıldığı ülkelerden biri oldu. Türkiye’deki alt yapı yatırımlarıyla hem Avrupa’nın hem de dünyanın gözü üzerimizde olmaya devam edecek.” dedi.
Avrupa’da liderliğimizi sürdürüyoruz
THBB Başkanı Yavuz Işık Türkiye’nin hazır beton üretim hacmi açısından Avrupa’da lider olduğuna işaret ederek, “Sektörümüz 2023 yılı verilerine göre 7 milyar avroluk cirosu, 40 bine ulaşan istihdam hacmi ve yıllık 115 milyon metreküplük üretimiyle inşaat sektörüne ve buna bağlı olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. İnşaat sektörünün en temel kolu olan sektörümüz bu üretim hacmiyle, Avrupa’da liderliğini sürdürmektedir.” diye konuştu.
Türkiye’de hazır beton üretiminin, seksenli yılların ikinci yarısından itibaren yaygınlaşmaya başladığını söyleyen THBB Başkanı Yavuz Işık, “Birliğimiz, kurulduğu 1988 yılından bu yana, ülkemizde güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için gerekli olan kaliteli, doğru, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir beton üretiminin ve kullanımının yaygınlaşması için uğraş veren sektörel bir kuruluştur.” dedi.
Birliğin çalışmaları hakkında bilgiler veren THBB Başkanı Yavuz Işık, “Düzenlediğimiz onlarca bilimsel kongre, fuar ve yüzlerce teknik seminer, Türkiye’deki sektörel öz denetimin ilklerinden biri ve belki de en başarılı örneği olan KGS sistemimiz, tüm dünyaya hizmet verir hâle gelen Yapı Malzemeleri Laboratuvarımız, sektörümüzün insan kaynağı gücünü artıran Mesleki Yeterlilik Merkezimiz ve eğitimlerimiz sayesinde sektörümüzün teknolojik ve bilimsel seviyesini yükseltirken ülkemizde kaliteli beton üretimine ve bununla doğru orantılı olarak kaliteli yapılaşmaya önemli bir katkıda bulunuyoruz.” diye konuştu.
Birliğin uluslararası çalışmalarına dikkat çeken THBB Başkanı Yavuz Işık, “Ülke içindeki faaliyetlerimiz ile sektörümüzün gelişmesi için çalışırken, ERMCO ve Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) Yönetim Kurulu üyesi olarak Ülkemizi ve sektörümüzü uluslararası platformlarda temsil etmeye ve deneyimlerimizi uluslararası paydaşlarımıza aktarmayı sürdürüyoruz.” dedi.
Türkiye’deki hazır beton sektörünün hızlı gelişimini ve başarılı uygulamalarını hayranlıkla izliyoruz
ERMCO Başkanı Thorsten Hahn ise Türkiye’deki hazır beton sektörünün hızlı gelişimini ve başarılı uygulamaları hayranlıkla izlediklerini belirtti. Hahn, “Beton, dünyada en çok kullanılan malzemedir. ERMCO önderliğinde, Türkiye Hazır Beton Birliğinin diğer Avrupa ülkelerindeki üyelerimizle birlikte, betonu her geçen gün daha sürdürülebilir ve döngüsel hâle getirmek için yoğun çabalar sarf ederek sektöre yön verdiğini görüyor ve takdir ediyoruz. Türkiye, ERMCO ailemizin güçlü bir üyesidir ve her zaman da öyle kalacaktır. Türkiye tek başına, tüm Avrupa’nın yarısı kadar hazır beton üretiyor. Türkiye geçtiğimiz on yıllar boyunca inşa ettiği çarpıcı projelerle betonla neler yapabileceğini gösterdi. İstanbul’da iki kıtayı deniz altından bağlayan tüneller gibi mega yapıların sadece büyüklüğü değil; aynı zamanda bu projelerin gerçekleştirilme hızı da dikkat çekicidir. Avrupa'nın açık ara en çok yolcu ağırlayan ve inşası sadece dört yıl süren İstanbul'daki havalimanı da başka çarpıcı bir örnektir.” dedi.
Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Yönetim Kurulu toplantısı, laboratuvar ekipmanları üreticisi “UTEST”in Resmî Sponsorluğu ile yapı kimyasalları şirketleri “CHRYSO” ve “PASCAL”ın Etkinlik Sponsorluğunda düzenlendi.
20 Eylül 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.