• Künye & Abonelik
  • Hakkımızda
  • Bize Ulaşın
Şantiye Dergisi
PERI
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor

Baumit, enerjide en az yüzde 50 tasarruf sağlarken karbondioksit emisyonunu da düşürüyor

Günümüzde giderek azalan enerji kaynakları ve artan maliyetler nedeniyle kış aylarında ısınma giderleri cep yakıyor. Tam da bu noktada devreye giren ısı yalıtımı, nitelikli malzemeler ile projeye uygun olarak deneyimli bir mühendislik ekibi tarafından planlandığı ve doğru işçilikle uygulandığı taktirde bina ömrü boyunca ısı kaybını minimize ederek enerji tasarrufu açısından kritik rol üstleniyor. Binaların dış cephesini adeta bir zırh gibi saran mantolama ise ısı yalıtım plakası, yapıştırıcı, file, sıva, dekoratif sıva boyadan oluşan tüm sistem bileşenlerinin bir sistem halinde uygulanması durumunda faturaları en az yarı yarıya azaltmanın yanı sıra konforlu iç mekân iklimi sağlayarak yaşadığımız yerlerin ‘sağlıklı yaşam alanı’ olmasına katkı sağlıyor. Karbon emisyonunu düşüren mantolama uygulaması, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına da yardımcı oluyor. Isı yalıtımı konusundaki uzmanlığı ve Ar-Ge yatırımları ile öne çıkan Avrupa’nın mantolama devi Baumit, inovatif sistem çözümleriyle dayanıklı ve uzun ömürlü dış cephelere imza atıyor, enerji ihtiyacını azaltarak yeni nesil daha çevreci binalara imkan tanıyor.

İş süreçlerini sürdürülebilir bir yaklaşımla ele alan Avrupa’nın mantolama devi Baumit, ‘sadece binaları değil, geleceğimizi mantoluyoruz’ misyonu ile hem binaları hem de binalarda yaşayanları koruyor. Geliştirdiği ileri teknolojiye sahip mantolama sistemleri ile soğuk havalarda ısı köprülerinin oluşmasını engelleyen şirket, yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu ile ısınma giderlerini kalıcı olarak azaltıyor. Tükettiği enerjinin büyük bir kısmını ithal eden bir ülke olarak bu tasarrufun ülke ve aile ekonomisine katkısının göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, cep yakan faturalarla mücadele ettiğimiz kış aylarında ısı yalıtımı ve mantolamanın önemine dikkat çekti.

Türkiye’deki binaların yüzde 85’i yalıtım konusunda sınıfta kalıyor
Ülkemizde tüketilen enerjinin yüzde 70’inin ithal edildiğini ve bu rakamın neredeyse yüzde 35’inin binalarda kullanıldığını belirten Erdil Dinçer, “Binalarda tüketilen bu enerjinin de yüzde 80’i ısıtma ve soğutmada kullanılıyor. Üstelik bunun maaliyeti 100 milyar doları buluyor. Buna rağmen Türkiye’deki binaların yaklaşık yüzde 85’inde ne yazık ki hala ya yalıtım bulunmuyor ya da verimli bir şekilde yalıtım yapılmadığı görülüyor. Ancak bir konutta enerji verimliliğini sağlamanın yolu öncelikle ısı yalıtımından geçtiği için mantolama yaptırmak artık bir seçenekten öte zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Kış aylarında iç ortamın ısıtılması ya da yazın soğutulması için harcanan enerjinin içeride muhafaza edilebilmesi adına binaların nitelikli şekildemantolanması gerekiyor. Çünkü binalarda kullanılan enerjinin yaklaşık olarak yüzde 40’ı dış duvarlardan, yüzde 17’si kapılardan, yüzde 7’si çatılardan, yüzde 6’sı ise döşemelerden kaybediliyor. Bu noktada iyi hesaplanmış ve nitelikli bir mantolama sistemiyle yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün oluyor” şeklinde konuştu.

Resim Başlığı

Karbondioksit emisyonunu azaltarak geleceğe sahip çıkıyor
Küresel ısınmanın engellenmesinde de en önemli gündem maddelerinin başında ısı yalıtımının geldiğine dikkat çeken Dinçer, şunları söyledi: “Bir metrekarelik alanın ısı yalıtımı 2 ağacın tükettiği karbondioksit miktarı kadar karbon salımını azaltıyor. Biz şirket olarak bir yılda 45 milyon metrekarelik mantolama yapılmasını sağlayacak ürün üretiyoruz. Bu da her yıl 90 milyon ağaçlık bir orman oluşturduğumuz anlamına geliyor. 2050 yılına kadar dünya nüfusunun iki milyar daha artması bekleniyor. Eğer çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğu duyuyorsak, vakit kaybetmeden ısı yalıtımı yaptırmak zorundayız. Daha az fosil yakıt tüketimi ve daha fazla ısı yalıtımı, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak için önemli adımlardan birisi. Dolayısıyla bina dış yüzeyine yalıtım malzemelerinin kaplanması tekniğiyle yapılan bir ısı yalıtımı uygulaması olan mantolama ile küresel ısınmayı önlemeye bireysel olarak katkı sağlanabilir. Çünkü fosil yakıt kullanımı arttıkça karbon emisyonu da artıyor. Çevreye verilen zararı engellemek için yalıtım kalınlıklarının ve ısı yalıtımında sistem kullanımının artırılması gerekiyor.”

Binaları bir zırh gibi sararak dış etkenlere karşı koruyor
Isı yalıtımının yapı dayanıklılığını artırmadaki önemine de değinen Erdil Dinçer, “Mantolama, binaya giydirilen bir koruyucu zırh gibi binayı dış etkenlere karşı koruyor ve bu sayede yapının ömrünü de uzatıyor. Şehirlerin omurgasını oluşturan binaları zamanın aşındırıcı etkisi ve olumsuz hava koşullarına karşı savunan bu güçlü zırhlar, inşaat maliyetlerini minimuma indirerek tasarrufa henüz inşaat aşamasında başlanmasına destek oluyor. Bina içerisindeki dengeli ısı dağılımı ise yaşanan mekanlarda rutubetsiz, sağlıklı ve konforlu yaşam alanı oluşmasına katkıda bulunuyor. İç yüzeylerde yoğuşma sorununun ortadan kaldırılmasına da katkı sağlayan mantolama; küflenme, siyah leke oluşması, sıva ve boyaların kabarması gibi problemleri minimum seviyeye indiriyor. Bu noktada Baumit olarak open Isı Yalıtım Sistemi, Power Isı Yalıtım Sistemi, Star Isı Yalıtım Sistemi ve Pro Isı Yalıtım Sistemleri ile yaşam alanlarını çevreye duyarlı hale getiriyor, nitelikli mantolama çözümlerimizle yapıları yuvamız gibi koruyoruz. Isı yalıtım sistemlerimiz için geliştirdiğimiz özel son kat kaplamalarımız sayesinde mantolama sistemlerini özgün tasarımlarla ve yaratıcılıkla buluşturarak tüm yıl boyunca konforlu iç mekân iklimi sunuyoruz” diye belirtti.

Resim Başlığı

10 Ocak 2023


Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®... 
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...

Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır... 
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...

BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR... 

İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...

Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor. 

Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın... 

Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.

ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. 

 E Dergi
 E Dergi
 E Dergi
  • AJANDA
  • 10 Soruda Yangınla Mücadelede Köpük Sistemleri ve Testleri

    26 Haziran Temmuz 2025 / 14.00

  • 10 Soruda "İskele ve Kalıp Sistemleri"

    4 Temmuz 2025 / 11.00

  • 10 Soruda "Veri Merkezlerinin Tasarımı ve İnşası"

    23 Haziran 2025 / 17.00

  • 10 Soruda “Yapı Malzemesi Üreticilerinin Yaşadığı Sorunlar ve Olası Çözüm Yolları"

    19 Haziran 2025 / 10.30

  • 10 Soruda Kullanım Halindeki Yapılarda Yangın Risk Analizi

    24 Nisan 2025 / 10.30

BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN

Şantiye Dergisi

HAKKIMIZDA

İNŞAAT sektörünün buluşma noktası ŞANTİYE®, “GÜVEN”i temsil eden “BASILI BİR YAYIN” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla yapı sektörünün en önemli iletişim platformlarından ve veri kaynaklarından biri olmaya DİJİTAL ORTAMLARDA DA devam ediyor... 1988'den bu yana basılı yayıncılıkta olduğu gibi...

KURUMSAL

  • Hakkımızda
  • Künye & Abonelik
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni

KATEGORİLER

  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor
  • Güncel
  • Ajanda

© 2024 santiye.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

  • Anasayfa
  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni