TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından beri geleneksel hale gelen ve mimarlık öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Betonart Mimarlık Yaz Okulu, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde 1 Temmuz’da başladı. 9 Temmuz’a kadar sürecek program kapsamında 16 öğrenci, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı veren atölyelere ve saha uygulamasına katılacak. Küratörlüğünü Yüksek Mimar Erhan Vural’ın üstlendiği programın Akademik Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Esra Gürbüz Yıldırım yürütecek. “Network/Ağ” temasıyla düzenlenen programda ayrıca Yüksek Mimar Hande Ciğerli, Yüksek Mimar Eser Ergün ile Mimar / İç Mimar Gizem Temiz moderatör olarak yer alıyor. Yaz okulunun koordinasyonu ise Dr. Mimar Ferhan Yalçın, Yüksek Mimar Ali Fatih Cebeci ve Mimar Mehmet Ali Yiğit ve tarafından yürütülüyor.
Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren ve TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 21.si bu yıl Gaziantep’te yapılıyor. Bu yıl, Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle, Çimko Çimento’nun ana sponsorluğu ve Polisan Yapıkim’in malzeme sponsorluğunda düzenlenen 21. Betonart Mimarlık Yaz Okulu 2025 programı açılış töreni gerçekleşti.
Küratörlüğünü Yüksek Mimar Erhan Vural’ın üstlendiği programın Akademik Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Esra Gürbüz Yıldırım yürütüyor. “Network/Ağ” temasıyla düzenlenen programda ayrıca Yüksek Mimar Hande Ciğerli, Yüksek Mimar Eser Ergün ile Mimar / İç Mimar Gizem Temiz moderatör olarak yer alıyor.
Network/Ağ temasıyla programda katılımcılar, betonun bileşenlerinden, üretim süreçlerine, lojistikten dijital altyapıya uzanan görünmez ama güçlü bağlantılar sistemini farklı açılardan ele alacak. Malzemenin zaman içindeki dönüşümü, sürdürülebilirlik koordinasyonu gibi başlıklarda bu çok katmanlı ağın bir parçası olarak değerlendirilecek.
Program kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrenciler, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı yakalıyor. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlanacak.
Betonart Mimarlık Yaz Okulu etkinliğinin açılışında konuşan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Bu yıl sizlerle burada olmaktan duyduğum memnuniyeti kalben ifade etmek istiyorum. Biz bu sürece 99 depreminden sonra başladık. Betonu doğru tanımak lazım. Betona nasıl şekil verdiğiniz çok önemli, estetik ve dayanıklılık açısından. Beton, sudan sonra dünyanın en çok kullanılan ürünü. Dolayısıyla su gibi beton da yaşamsal bir ürün.” şeklinde konuştu.
Katılımcı öğrencilere etkinliğin düzenleyicisi TÜRKÇİMENTO hakkında bilgi de veren Bozay sözlerini şöyle sonlandırdı: “Her yıl üniversiteler ve üye fabrikalarımızla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri sayesinde, farklı şehirlerde yeni projelere imza atarak bugünlere ulaştık. 500’den fazla öğrenciye ulaştık. Öğrencilerimizin çimento ve betonu tanımaları ve bu ürünleri yaratıcılıklarıyla birleştirmeleri çok değerli. Etkinliğimizi anlamlı ve faydalı kılan şeyin de burada öğrenilenlerin mezuniyet sonrasında kullanılması. Bu programlarda öğrenci olarak yer alan Mimarlarımız şimdi Türkiye’nin önde gelen, adı herkesçe bilinen mimarları olarak ülkemize katkı sağlıyor. Bu da bizim için çok gurur verici oluyor.”
Ayrıca etkinliğin açılışında Yaz Okulu Koordinatörü Fatih Cebeci’nin yanı sıra sponsor temsilcilerimizÇimko Hazır Beton Genel KoordinatörüMustafa Demirci vePolisan Yapıkim Teknoloji Müdürü Mahmut Ali Öncel konuşmalarıyla yer aldılar. Ev sahibi Gaziantep Üniversitesi’nden ise Rektör YardımcısıProf. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İshak Yüceprogramın bu yıl Gaziantep’te düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti paylaştılar.
ETKİNLİĞİN TEMASI “NETWORK/AĞ”
Küratör Yüksek Mimar Erhan Vural yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz sene moderatör olarak katıldığım bu süreçte bu sene küratör olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Mimarlık okuması ve yapması zor mesleklerden bir tanesi. Okul döneminde özellikle böyle programlara katılmak ufuk açıcı bir çalışma oluyor. Mimarlık orkestra işi, saha içerisinde çok fazla aktörle birlikte iş yapmanız gerekiyor. Mimarlık bir ilişki ağı, geçtiğimiz sene bu organizasyona katıldığımda da bunu deneyimledim. Betonu tabii ki tanıyorduk ama beton sadece bir tekil ürün değilmiş bunu farkettim. Bir betonun yapıda tasarladığımız şekilde yer alabilmesi için müthiş bir ilişkiler ağı gerekiyor. Arka planda çalışan ilişkiler ağı var. Sudan agregaya, kimyasal katkıya kadar arka planda müthiş bir network var. Bu yüzden bu sene betonun üretiminden geri dönüşümüne kadar gördüğümüz networkü fiziksel bir çıktıyla anlamlandırabileceğimiz bir yaz okulu bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
3 Temmuz 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.