Dünyada iklim kriziyle mücadele konusunda 54 ülkede İklim Hedefi Hızlandırma Programı başladı. Türkiye’den sadece 28 şirketin katılım göstererek karbon hedefi açıklamayı taahhüt ettiği programda inşaat şirketleri yer almıyor. ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, “Dernek olarak çevre dostu bina yatırımlarının mücadelede en etkin önlemlerden biri olduğunu her zaman belirttik. Bunun yanı sıra üretim aşamasına ilişkin şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz.” dedi.
Dünyayı bekleyen en büyük tehlikelerin başında gelen iklim kriziyle mücadele konusunda 54 ülkede eş zamanlı olarak İklim Hedefi Hızlandırma Programı başladı. UN Global Compact’ın, şirketleri net sıfır hedefine ulaştırmayı ve bu hedefe giden çabaları hızlandırmayı amaçlayan programına Türkiye’den sadece 28 şirket katılım gösterdi. Şirketler arasında yalnızca bir çimento üreticisi bulunurken inşaat şirketleri yer almıyor.
ÇEDBİK olarak çevre dostu bina yatırımlarının iklim kriziyle mücadelede en etkin önlemlerden biri olduğunu her zaman belirttiklerini ifade eden Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, “Şirketlerin ayrıca üretim aşamasına ilişkin karbon hedeflerini açıklamasının da iklim krizinde sorunu belirleme, çözüm üretme ve sonrasında da iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz. Bu konuda iş dünyasına önemli görev düşüyor.” dedi.
Dünyada ülkelerin 2050 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşılması ve ortalama küresel sıcaklıkların 1,5 derecede tutulması için önlemler aldığını, şirketlerin de bu önlemlere dahil olmaya başladığını anlatan Mehmet Sami Kılıç, ülkelerin ve toplulukların yanı sıra özel sektörün de destek vermediği bir mücadelenin etkin sonuçlar yaratmayacağını söyledi. Ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektörünün bu konuda da öncülük etmesi gerektiğini belirten Mehmet Sami Kılıç, “Hedefsiz mücadele olmaz, önce hedefler belirlenmeli. İlk adım işletmelerin karbon ayak izlerini, yani sera gazı emisyonlarını ölçmeleri ve kayıt altına almalarıdır. Sonraki adım ise, karbon ayak izini azaltmak üzere enerji verimliliği, yenilenebilir enerji üretilmesi ya da satın alınması gibi önlemleri tespit etmek, bu konuda gerekli yatırımları yapmak. Bu konu son yıllarda kapasitelerini arttırıp yaklaşık yüzde 20 büyüme gösteren ve ihracatını oldukça genişleten çimento şirketlerini ve diğer yapı malzemesi üreticilerini de yakından ilgilendiriyor.” diye konuştu.
23 Mayıs 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.