Çimko Çimento ve Beton ile Malatya İnşaat Mühendisleri Odası’nın iş birliğiyle düzenlenen ‘Yapıları Koruma ve Güçlendirme Semineri’nde, dayanıklı binalar inşa etmek için alınması gereken tedbirler konuşuldu.
Çimko Çimento ve Beton Ticaret A.Ş. ile Malatya İnşaat Mühendisleri Odası’nın iş birliğiyle düzenlenen Yapıları Koruma ve Güçlendirme Semineri, Mövenpick Malatya Hotel’de yapıldı. "Güçlü Yapı, Güvenli Yaşam" sloganıyla gerçekleştirilen seminerde, 6 Şubat depremleri ve artçı sarsıntılar nedeniyle 72 bin konutun yıkıldığı ve mevcut yapı stokunun büyük hasar aldığı Malatya şehri başta olmak üzeretüm Türkiye’de daha güçlü yapılar inşa edilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.
Çimko Hazır Beton Genel Koordinatörü Mustafa Demirci, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, “Bir bina inşa etmek, dikkatli planlama ve titiz bir inşaat süreci gerektirir. Kullanılan malzemeler ise o binanın dayanıklılığını önemli ölçüde etkiler. Bu noktada hazır beton, daha güçlü yapılar kurmak ve aynı zamanda çevresel etkiyi de en aza indirmek için tercih edilen bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Çimko olarak hazır betonda Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden biriyiz. 13 ilde 40 hazır beton tesisimizle Türkiye genelinde yaygın bir şekilde faaliyet gösteriyoruz. Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla müşterilerimizin beklentilerini eni iyi şekilde karşılayacak üstün kaliteli ürün ve hizmetler sunuyoruz” dedi.
Seminerde konuşma yapan Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten de “Akademisyenlerin belirlediği hesap yöntemleriyle oluşturulan yönetmeliklere göre hazırlanan betonarme betonunun mukavemetini ancak imalattan sonra ölçümleme imkanımız bulunuyor. Yarı işlenmiş olarak şantiyeye gelen betonun dayanımını 7 gün ve 28 günlük periyodlardaki numune sonuçlarıyla kontrol edilebiliyoruz. Yönetmeliğe uymayan beton kullanan yapıların yıkılması ya da güçlendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kendiliğinden yerleşen beton; boşluksuz yerleşme, sızdırmazlık ve yüksek mukavemet özelliğiyle bu süreçte öne çıkıyor. Özellikle deprem bölgesinde uygun şekilde yapı güçlendirme projelerinde imalat kolaylığı sağlıyor.” diye konuştu.
Çimko bayileri ve Malatya’da faaliyet gösteren inşaat mühendislerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen seminerde ayrıca ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Binici, ‘Deprem Dayanımı için Doğru Güçlendirme Yaklaşımları’ başlıklı bir sunum yaptı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay da ‘Depremin Afete Dönüşümü’ başlıklı sunumunda konuya ilişkin görüşlerini paylaşırken Türkiye Hazır Beton Birliği Genel Sekreteri Reşat Sönmez de ‘Yapısal Güçlendirme’nin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler aktardı.
Çimko Dinamik ile yapılarda güçlü koruma
Çimko Ar-Ge’sinin ürünü olan Çimko Dinamik, hızlı yapılanma gerektiren bölgelerde ve güçlendirme işlerinde özel formülüyle hızlı ve yüksek mukavemet alarak, kendiliğinden yerleşebilme özelliği sayesinde beton yerleştirme hatalarını ortadan kaldırıyor. Kendi ağırlığı altında istenen yüzeye rahatlıkla yayılabiliyor. İç ve dış vibrasyon gerektirmeden ayrışma ve terlemeye bağlı kusurları göstermiyor. En önemli özelliklerinden biri, sık donatıların arasından hızla geçerek boşluksuz ve pürüzsüz bir yüzey elde edilmesini sağlaması. Çimko Dinamik, adından gelen dinamikliğini, pürüzsüz yüzeyiyle görünüşüne yansıtıyor.
13 Haziran 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.