Çolakoğlu Metalurji, düşük karbonlu çelik üretimini teşvik etmek ve çelik sektöründe bilimsel temelli emisyon azaltım hedefleri belirlemek amacıyla kurulan Global Steel Climate Council (GSCC) platformuna üye oldu. Dünya çapındaki çelik üreticileri ve paydaşlarını bir araya getiren uluslararası bu platforma üyelik adımı, Çolakoğlu Metalurji’nin sürdürülebilir çelik üretimine yönelik kararlılığını ve küresel ölçekte yeşil dönüşüme katkı sağlama hedefini bir kez daha ortaya koyuyor.
Çolakoğlu Metalurji, sürdürülebilirlik odaklı stratejileri doğrultusunda düşük karbonlu çelik üretimi ve sanayi dönüşümüne yönelik yatırımlarını sürdürüyor. GSCC üyeliği ile küresel standartların gelişimine katkıda bulunarak, yeşil çelik üretimi konusunda sektöre yön vermeyi hedefliyor. Bu adım, şirketin çelik sektöründe çevresel etkiyi azaltma ve sürdürülebilir üretim süreçlerini güçlendirme, çelik üretiminde daha güvenli, temiz ve emisyon azaltıcı süreçleri benimseme konusundaki kararlılığını bir kez daha gösteriyor.
Çolakoğlu Metalurji, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kullanımı ve atık yönetimi gibi alanlarda gerçekleştirdiği yatırımlarla çelik sektöründeki karbon ayak izini minimize etmeye yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Şirket, GSCC ile olan iş birliği kapsamında düşük karbonlu çelik sertifikasyonu için oluşturulan standartların geliştirilmesine katkıda bulunarak, Paris Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı doğrultusunda çelik endüstrisinin iklim değişikliğiyle mücadelesine destek vermeye devam etmektedir.
Global Steel Climate Council (GSCC); 80’den fazla ülkede dünya çapındaki çelik üreticileri ve paydaşlarını bir araya getirerek çelik sektöründe karbon ayak izini azaltmak için bilimsel temelli hedefler belirlemektedir. Düşük karbonlu çelik sertifikasyonu için ortak standartlar oluşturarak sürdürülebilir üretimi teşvik eden bu konsey, Paris Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyumlu politikalar geliştirerek, küresel çelik endüstrisinin iklim değişikliğiyle mücadelesinde önemli bir rol üstlenmektedir.
GSCC’nin geliştirdiği standartlar, çelik üreticilerinin emisyon azaltımı konusunda şeffaf ve hesap verilebilir süreçler benimsemelerine olanak tanırken, düşük karbonlu çelik üretiminin küresel çapta yaygınlaşmasını desteklemektedir. Bu kapsamda, Çolakoğlu Metalurji'nin GSCC üyeliği, şirketin sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır.
Çolakoğlu Metalurji İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Kazım Selim Özkan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik, sadece bir hedef değil, iş yapış şeklimizin temel taşıdır. GSCC üyeliğimiz, düşük karbonlu çelik üretimi konusundaki kararlılığımızı ve küresel standartların belirlenmesine katkı sunma vizyonumuzu ortaya koyuyor. Çolakoğlu Metalurji olarak, yeşil çelik üretiminde öncü rol üstlenerek, sanayi dönüşümüne yön vermeye ve iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol almayı sürdüreceğiz”.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
25 Şubat 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.