Son yıllarda dünya genelinde meydana gelen çevresel problemler, enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve böylece CO2 emisyonlarının azaltılması konusunu gündeme getirdi. Sanayide kullanılan eski ve verimsiz ısıtma sistemleri de yaşanan çevresel problemlerde önemli rol oynuyor. Çünkü dünyada tüketilen enerjinin yüzde 30’u sanayide tüketiliyor ve sanayide tüketilen enerjinin yüzde 60’ı verimsiz ısıtma ve soğutma sistemleri tarafından kullanılıyor.
Doğru ısıtma sistemi, yüzde 65’lere varan tasarruf sağlıyor
Türkiye'deki sera gazı emisyonlarının yüzde 70'inin enerji kaynaklı olduğunu belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, “En fazla sera gazı emisyonu yüzde 34,7’lik pay ile sanayi tarafından yapılıyor. Bu nedenle dünyamızı iyileştirmeye sanayiden başlamalıyız. Sanayideki enerji harcamalarında yüzde 60’lık bir paya sahip olan iklimlendirme sistemleri de bu kapsamda alınması gereken önlemlerin başında geliyor. Endüstriyel tesislerde doğru ısıtma sistemi kullanarak, yüzde 65’lere varan oranda enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Böylece fazla enerji tüketimine bağlı olarak oluşabilecekCO2 emisyonunun, küresel bir sorun haline gelen iklim krizi üzerindeki etkilerini azaltmak da mümkün hale geliyor. Sanayide kullanılan eski ve verimsiz ısıtma sistemlerini, yüksek verim ve daha az enerji tüketimi sağlayan radyant ısıtma sistemleriyle değiştirilmesi de C02 emisyonlarının sürdürülebilir bir şekilde azaltılmasına katkı sağlıyor” dedi.
Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçişini destekliyor
Radyant ısıtma teknolojileri ile endüstriyel tesislerin ısıtmasında, merkezi sıcak hava üflemeli sistemlere göre yüzde 30 ila 65 oranlarında tasarruf sağlanabileceğini belirten Osman Ünlü, radyant ısıtma sistemlerinin verimli çalışma prensibinin; sanayinin ısıtmadan kaynaklı enerji kullanımını düşürdüğünü ve Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçişini ve iklim kriziyle mücadelesini desteklediğini açıkladı:
“Doğru projelendirme, yüksek mühendislik kabiliyeti gerektirir”
“Radyant ısıtıcı, klasik sistemlerde olduğu gibi havayı ısıtmayı hedeflemez, mekân içerisinde belirlenen bölgeleri ısıtır. Bu nedenle radyant ısıtma sistemlerinde, klasik ısıtma sistemlerindeki gibi transfer elemanlarından kaynaklı ısı kaybı yaşanmaz. Ancak endüstriyel tesislerde, radyant ısıtma sistemleri ile yüksek enerji verimliliği sağlayabilmek için doğru projelendirme yani sistemin doğru kapasitelerde seçilmesi ve fabrikanın yerleşim planına göre doğru projelendirilip, uygulanması gerekir. Doğru projelendirme, yüksek mühendislik kabiliyeti ve uzmanlık gerektirir."
“Sürdürülebilir dünyanın anahtarı, tasarruftur”
"Çukurova Isı olarak 32 yılda 20 bini aşkın referansa imza attık. Tecrübelerimiz ve mühendislik kabiliyetimizle hazırladığımız projelerimiz ile müşterilerimizin hem ilk yatırımda hem de işletmede tasarruf etmelerini sağladık. Çünkü biliyoruz ki sürdürülebilir bir dünyanın anahtarı, tasarruftur.”
10 Ocak 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.