Daikin, "yeşil hidrojen" destekli kombileriyle tüketiciyi yarına hazırlıyor. Sürdürülebilir enerji kaynaklarından elde edilen ve sıfır karbon emisyon değeriyle alternatif bir enerji kaynağı olarak kabul gören ‘yeşil hidrojen’ kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Doğalgazda yüzde 20 oranında kullanılması gündemde olan ‘yeşil hidrojen’e uyumlu NDJ, CSU ve NDJ Smart model kombileriyle Daikin, geleceği evinize getiriyor. Yüksek enerji verimliliği ve çevreci özellikleriyle dikkat çeken ve Daikin’in Hendek’teki fabrikasında üretilen Daikin kombiler, aynı zamanda Avrupa’ya da ihraç ediliyor.
Fosil yakıtların sınırlı olması ve “2050’ye kadar sıfır karbon” akdini içeren Yeşil Mutabakat gibi konuların yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşının gündeme getirdiği enerjide dışa bağımlılık olgusu ülkeleri doğalgaz benzeri bir enerji kaynağı bulmaya zorluyor. Bir süredir yapılan çalışmalar dönüştürülebilir enerji kaynakları üzerinde yoğunlaşıyor. Üretilenelektrik enerjisinin ihtiyaç fazlası kısmının boşa gitmesini önlemek için suyu elektrolize ederek "yeşil hidrojen" elde edilmesini ve elde edilen bu hidrojenin gaz hattına verilerek doğalgaz tüketiminin azaltılması, bu çözümlerden biri olarak kabul ediliyor. Başta İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesi "‘yeşil hidrojen" kullanımı için yoğun çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda doğalgaz hatlarına yüzde 20 oranında "yeşil hidrojen" yürürlülükte bir regülasyon olmasa da teşvik ediliyor. Yakın gelecekte hayata geçmesi mutlak gözüyle bakılan ‘yeşil hidrojen’ uygulaması için gerekli hazırlıkları yapan iklimlendirme devi Daikin, NDJ, CSU ve NDJ Smart model kombileriyle tüketiciyi yakın geleceğe hazırlıyor. Avrupa’ya da ihraç edilen enerji verimliliği yüksek, çevreci değerleriyle öne çıkan "yeşil hidrojen" kullanımına tam uyumlu bu modeller tüketicileri regülasyon sonrası olası masraflardan da kurtararak geleceğe hazır ürünler sunuyor.
DAIKIN AR-GE’Sİ HIZ KESMİYOR
"Yeşil hidrojen"e uyumlu NDJ, CSU ve NDJ Smart model kombileri Avrupa ülkelerine de ihraç eden Daikin, bu cihazların teknik değerlendirmesini, test ve belgelendirme çalışmalarını en hızlı yapan sektör oyuncularından biri oldu. Daikin Ar-Ge merkezi, yüzde 20 yeşil hidrojen uyumluluk çalışmasını halen devam etmekte olan yüzde 100 hidrojen uyumlu kombiler için bir ön çalışma olarak kabul ediyor. Bu konu özelinde yeni bir proje açan Daikin Ar-Ge ekibi, çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Özellikle güvenlik konusunda çıtayı en üst seviyede tutan Daikin, standartların belirlenmesi için gerekli kurumlarla müzakere ederek sektörüne öncülük ediyor.
NEDEN YEŞİL HİDROJEN?
Fosil yakıtların çevreye olan olumsuz etkileri ve bu kaynakların kısıtlı olması ülkeleri doğalgaz gibi bir enerji kaynağı kullanmak üzere çalışmalara yönlendirdi. Bu bağlamda yapılan çalışmalar sonucu yenilenebilir enerjiden üretilen ‘yeşil hidrojen’ bir süredir başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde genellikle doğalgaza yüzde 20 oranında karıştırılarak kullanılıyor. Özel bir prosesle üretilen ‘yeşil hidrojen’ maliyetli olmasına rağmen, sıfır karbon politikalarına tam uyumluluğu nedeniyle kabul görüyor.
Hidrojenin bir enerji taşıyıcısı olarak kullanılması konusunda ABD Enerji Bakanlığı tarafından 2006 yılında yapılan "Hidrojene Geçiş Analizi Çalıştayı", iklimlendirme dahil birçok alanda yeşil hidrojen kullanımı için başlangıç oldu. Kombilerde, hidrojen (yüzde 20 oranında) kullanımını teşvik eden ilk kanun, İngiltere’nin 2019 yılında kabul ettiği “2050’de sıfır karbon emisyon” yasası oldu. Karbon emisyonlarını sıfırlama kararı, fosil yakıt yerine karbon içermeyen ve yanma sonucu egzoz gazı buhar olan hidrojeni ön plana çıkardı. Bu regülasyonla İngiltere öncülüğünde birçok ülke sıfır karbon politikasını kabul ederek uygulamaya başladı. Bu tarihten itibaren kombilerde ‘yeşil hidrojen’ kullanımı konusundaki çalışmalar ve sertifikasyon süreçleri hız kazandı. İleriki dönemlerde konuyla ilgili regülasyonların da hayata geçirilmesini öngören Daikin, AR-GE süreçlerini bu yönde işletti. Bu yıl üretilmeye başlanan Daikin NDJ ve Daikin CSU kombilerin yanı sıra yeni üretime giren NDJ Smart model kombiler ‘yeşil hidrojen’ kullanımına uygun olarak tasarlandı. Böylece kullanıcılara olası regülasyonlarda, gelecekte de kullanabilecekleri ürünler sunuluyor.
13 Aralık 202
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.