Danfoss, küresel ısınmaya meydan okuyan, çevre dostu üç yeni kompresör piyasaya sürdü. VZN inverter scroll, PSH scroll ve BOCK® yarı hermetik pistonlu HGX56 CO2 T kompresörleri ile Danfoss, ısı pompası üreticilerine konfor ve endüstriyel uygulamalarda kolay kullanımı öne çıkaran bir uzman desteği sağlıyor.
Danfoss, ısı pompası üreticileri için konforlu ve daha kapsamlı kompresör serileri ile yeşil enerjiye dönüşümü destekliyor. Danfoss’un yeni ürünleri arasında; büyük kapasiteli endüstriyel ısı pompaları için BOCK® HGX56 CO2 T 6 silindirli yarı hermetik pistonlu kompresör, soğuk iklimlerde geri dönüşümlü çatı üniteleri ile hidronik sistemler için PSH scroll kompresörler ve hafif ticari ısı pompaları için VZN inverter scroll kompresörler yer alıyor.
Isıtma ve soğutma, Avrupa'daki nihai enerji tüketiminin yarısını oluşturuyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA), “Isı Pompalarının Geleceği” raporuna göre;emisyonların 500 milyon ton azaltılabileceği tahmin ediliyor. Bu da Avrupa'daki otomobillerin yıllık CO2 emisyonlarına eşit bir orana tekabül ediyor. Küresel olarak, kamu ve özel sektör de ısıtma elektrifikasyonu, ısı pompası teşvikleri ve düşük GWP’li (küresel ısınma potansiyeli) soğutucu akışkan kullanımı gibi daha çevreci seçenekleri teşvik ediyor.
Danfoss Ticari Kompresörler Başkanı Kristian Strand, fosil yakıtlardan uzaklaşma konusunda şunları söyledi: “Bina sahipleri tedarikçilerinden enerji verimliliği ve sorumluluk talep ediyor, bu da sürdürülebilir ve enerji tasarruflu teknolojilere yönelik artan bir talep yaratıyor. Küresel olarak, toplu konut veya ofis binası projelerinde pazarın gaz kazanlarından ısı pompalarına kaydığını görüyoruz. Endüstriyel/proses ısı pompaları da ilgi çekmekte ve yiyecek-içecek, Kimya veya Tekstil gibi sektörlerin karbondan arındırılmasında merkezi bir rol oynamaktadır.”
Kristian Strand sözlerine şöyle devam etti: “Kapsamlı ürün yelpazemiz, VZN serisiyle 30kW'tan BOCK® kompresörlerle 350kW'a kadar değişen tek devreli konfigürasyonda ısıtma kapasiteleri sunarak yüksek su besleme sıcaklıkları sağlıyoruz. Bu kompresörler ısı pompası üreticilerinin tasarımlarını basitleştirmelerini, çevresel etkilerini en aza indirmelerini ve Avrupa Birliği Binalarda Enerji Performansı Direktifi (EPBD) gibi yönetmeliklere uymalarını sağlıyor. Isı pompası üreticilerinin bugünün anlaşmalarını güvence altına almalarına ve her tür projede yarının pazarında konumlarını kazanmalarına yardımcı olmaya kararlıyız.”
Üç yeni kompresör, tüm düşük GWP'li veya doğal soğutucu akışkanlı ısı pompaları için esneklik ve basitlik sunuyor.
BOCK® HGX56 CO2 T- endüstriyel ısı pompalarında pratiklik
Büyük kapasiteli ısı pompaları için ideal olan 6 silindirli yarı hermetik BOCK® HGX56 CO2 T, 90 °C'ye kadar su sıcaklıklarına ulaşarak amonyak ve sentetik soğutucu akışkanlara verimli bir alternatif sunuyor. HGX56 CO2 T, büyük endüstriyel ısı pompaları, soğutma ve bölgesel ısıtma sistemleri için gereken maliyeti, sistem karmaşıklığını ve kompresör sayısını azaltıyor. HGX56 CO2 T'nin 2025 yılının başında Kuzey Amerika'da satışa sunulması bekleniyor.
PSH scroll kompresörler- soğuk iklimlerde daha düşük GWP alternatifi
Yeni PSH scroll serisi kompresör, Kuzey Amerika’da geri dönüşümlü çatı üniteleri ve daha yüksek basma gazı sıcaklık limitlerine sahip hidronik ısı pompası sistemleri için ideal bir seçenek sunuyor. Sıvı, buhar ve ıslak enjeksiyon özelliğine sahip olan bu ürün, enjeksiyonu yönetmek için eksiksiz bir nitelikli bileşen paketi ile birlikte geliyor ve 65°C/149°F'ye kadar su besleme sıcaklığı ile yıl boyunca konfor sağlıyor. Çok yönlü PSH scroll serisi, R454B gibi daha düşük GWP seçeneklerine geçiş yapan yeni nesil sistemler için optimize edilmiştir.
VZN inverter scroll kompresörler
OEM’ler Avrupa’da, ısı pompası tasarımlarını yeni veya yenilenmiş toplu konutlar için doğal soğutucu akışkan R290'a kolayca geçirebiliyor. Isı pompasının benimsenmesini hızlandırmak için tasarlanan VZN inverter scroll kompresör serisi, havadan suya ısı pompası uygulamaları için devrede 5 kg'dan daha az şarj ile tek devreli bir konfigürasyonda 70 kW'a kadar ısıtma kapasitesi sunarak tasarım kolaylığı sağlıyor. Sadece bir VZN kompresör, düşük ortam sıcaklıklarında bile 80 °C su beslemesi için yeterli kapasite sunuyor.
Isı pompaları, ısıtmanın karbondan arındırılması konusunda kritik bir öneme sahip ve Danfoss’un yeni ürünleri bu uygulamaların başarısını sağlamada oldukça önemli bir yer tutuyor. Danfoss, inovasyonlarıyla yeşil geçişi mümkün kılan profesyonelleri desteklemeye önümüzdeki dönemde de devam ediyor. Danfoss, şu anda havadan suya ısı pompası için kullanılan malzemelerin %70'ine kadarını sağlıyor ve bu yıl ek ürünler de çıkarmayı planlıyor. MCE 2024 ödüllü Alsmart® Evrensel Kontrolör platformu 2024 yılı içinde piyasaya sürülecek ve R290 için optimize edilmiş lehimli plakalı ısı eşanjörleri, konut tipi tek ev kurulumları da dahil olmak üzere ısı pompalarına yönelik artan talebi daha da destekleyecek.
Danfoss, OEM'lere tüm düşük enerjili ısı pompası uygulamalarında tasarım, üretim ve optimizasyon için güvenilir bir hepsi bir arada ortak sunarak yeşil hareketi destekliyor.
18 Kasım 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.