1992 yılından itibaren Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nde (European Convention for Constructional Steelwork-ECCS) aktif görev üslenen ve Dünya Çelik Birliği (World Steel Association-WSA) bünyesindeki ConstructSteel biriminin partneri olan Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından, OSTİM Teknik Üniversitesi (OTÜ), OSTİM OSB Yönetimi ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) ile koordineli olarak geliştirilen Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi 30 Eylül–1 Ekim 2024 tarihlerinde OSTİM Teknik Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Birinci gün temasının “Deprem Dirençli Yapılar”, ikinci gün temasının ise “Sismik İzolatörler, Sönümleyiciler ve Güçlendirme” olacağı Zirve'de depremlerin yol açtığı büyük can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla çelik yapıların sağladığı avantajları tartışmak ve bu konuda farkındalığı artırmak amaçlanıyor.
Depremlerde çelik yapıların gösterdiği dayanıklılık, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarıyla bir kez daha gözler önüne serildi. 200 bin civarında binanın yıkıldığı bu felaketlerde bir tek çelik yapının çökmemesi, çelik yapıların güvenli yaşam alanları sunmadaki potansiyelini gösterdi.
Çelik yapıların kullanımının yaygınlaştırılması ve bu alandaki bilinç düzeyinin artırılması amacıyla düzenlenecek Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi, başta “İnsanların Ölmemesi için Çelik” temasıyla, depreme karşı alınabilecek önleyici ve düzeltici faaliyetler hakkında önemli bilgiler sunacak.
Zirve kapsamında, İstanbul depremi başta olmak üzere gelecekteki depremlerde can ve mal kayıplarını önlemek adına yapılması gerekenler, uzman mühendisler, mimarlar, kamu ve özel sektör temsilcileri tarafından ele alınacak. Geniş katılımlı oturumlarda çelik yapıların sağlayabileceği avantajlar, yeni teknolojiler ve yapısal direnç hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılacak.
Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) Yönetim Kurulu Başkanı H. Yener Güreş, zirvenin amacının deprem dirençli yapılaşmanın önemini geniş kitlelere aktarmak, çelik yapıların sağlayacağı güvenlik avantajlarını halka doğru şekilde tanıtmak, toplumsal bilinç artırarak güvenli yaşam alanlarına olan talebi yükseltmekveinşaat sektörü profesyonellerine, yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına çözüm odaklı öneriler sunmak olduğuna dikkat çekti.
Zirveye, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve sivil toplum kuruluşları davet edildi. Katılımcılar, interaktif oturumlar ve teknoloji stantları ile yeni çözümler hakkında bilgi edinebilecekler.
Etkinlik Tarihi: 30 Eylül - 01 Ekim 2024
Yer: OSTİM Teknik Üniversitesi, Ankara
Düzenleyen: Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA),
Strateji Ortakları: OSTİM OSB, OSTİM Teknik Üniversitesi, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD)
Konu Başlıkları
- Deprem ve Modüler Çelik Yapılar
- Depreme Karşı Hafif Çelik Yapıların Avantajları
- Çelik Taşıyıcı Sistemli Konutlar ve Kamu Yapılarının Sağladığı Avantajlar
- Depremde Çelik Taşıyıcı Sistemli Yapıların Performansı
- Sanayi Yapılarında Çelik Taşıyıcı Sistemlerin Önemi
- Çelik Yapıların Deprem Tasarımı ve Uygulama Örnekleri
- Deprem İzolatörlerinin Temel Prensipleri ve Uygulama Alanları
- Deprem İzolatörleri Uygulama Alanları ve Sağladığı Yararlar
- Sismik İzolasyonlu Yapı Tasarımı ve İzolatör Davranışı
- Türkiye’de Deprem İzolasyonunun Dünü, Bugünü ve Yarını
- 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinde Sismik Yalıtımlı Hastanelerin Performansı
- Çelik Yapıların Deprem Tasarımı ve Karşılaşılan Zorluklar
- Üstün Deprem Performansı: Burkulması Önlenmiş Çaprazlar
- Yenilenebilir Burkulması Önlenmiş Çaprazların Geliştirilmesi
- Mevcut Yapıların Çelik Elemanlarla Depreme Karşı Güçlendirilmesi
- Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine (TBDY-2018) göre Güçlendirme ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Depreme Dayanıklı Yapılarda İnşaat Çeliği Kullanımı
Detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayın
25 Eylül 2024
Türkiye'nin en ESKİ, en BİLİNEN ve EN ÇOK ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.