Schneider Electric, binaları dijital teknolojiler kullanarak yenilemenin karbon emisyonlarını azaltmaya giden en etkili yol olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma yayınladı. Küresel danışmanlık firması WSP ile yürütülen araştırma, büyük bir ofis binasının enerji performansı ve karbon emisyonlarının modellemesine dayanıyor ve dijital çözümlerin binalardaki karbon emisyonlarını %70’e varan oranda azaltabileceğini gösteriyor.
Günümüzdeki binalar, küresel karbon emisyonlarının ortalama %37’sini oluşturuyor. Bu yapıların yaklaşık yarısının 2050 yılında hala kullanımda olması bekleniyor. Dolayısıyla, binaların enerji verimliliğini artırarak karbon emisyonlarının azaltılması kritik önem taşıyor.
Schneider Electric'in Dijital Enerji iş birimi bünyesinde, enerji dönüşümünü hızlandırmak için bilime dayalı araştırma ve ürün inovasyonuna liderlik eden Dijital Enerji İş Birimi Başkan Yardımcısı Mike Kazmierczak, “Operasyonlardan kaynaklı karbon emisyonlarıyla mücadele, mevcut binaları ölçeklendirmede ve 2050 yılına kadar sıfır karbon hedeflerine ulaşmada en etkili yöntem. Yaptığımız araştırma mevcut binaları enerji tasarruflu, tamamen elektrikli ve dijitalleştirilmiş varlıklara dönüştürdüğümüz takdirde karbon emisyonlarını %70'e varan oranda azaltmanın mümkün olduğunu ortaya koyuyor ve sıfır karbon dünya için güçlü bir yol haritası sunuyor” dedi.
Araştırma sonuçları, mevcut binalarda ve ofislerde Schneider Electric'in dijital bina ve güç yönetimi çözümlerinin kullanılmasının, üç yıldan daha kısa bir geri ödeme süresiyle operasyonel karbon emisyonlarını %42'ye varan oranda azaltabileceğini gösteriyor. Fosil yakıtla çalışan ısıtma teknolojileri elektrikle çalışan alternatiflerle değiştirilirse ve yerel yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip bir mikro şebeke kurulursa, tamamen elektrikli, tamamen dijital binalarda operasyonel karbon emisyonlarında %28 oranında ek bir azalma daha görülecek ve toplamda %70'e varan oranda azalma sağlanacak.
Binaların dijital teknolojilerle yenilenmesi ve güçlendirilmesi, günlük operasyonlarda aksamaların önüne geçerken aynı zamanda binaların ömrünü uzatıyor ve yaşam döngüsünü destekliyor. Öte yandan karbon emisyonlarını azaltma, hem yatırımcılar hem de kullanıcılar için binaları daha cazip ve değerli kılıyor. Ayrıca Boston Üniversitesi Küresel Sürdürülebilirlik Enstitüsü ve Schneider Electric Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan farklı bir araştırma da düşük karbonlu binalara geçiş sürecinin yaratacağı yeni istihdamın çevreye olduğu kadar ekonomiye ve topluma da değer katacağını ortaya koyuyor.
Sürdürülebilirlik ve karbon emisyonlarını azaltma alanlarında lider bir etki şirketi olan Schneider Electric, bağlantılı ürünleri, yazılımları ve sürdürülebilirlik hizmetleri ile kurumların enerji verimliliğini artırmasında, enerji israfını azaltmasında ve binalardan fabrikalara, veri merkezlerinden altyapı ve evlere kadar her alanda sıfır karbon stratejilerinin uygulanmasında öncü rol üstleniyor.
23 Ekim 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.