Geberit, sürdürülebilirliğe olan bakış açısıyla doğaya saygılı politikasını sürdürerek üretim ve diğer tüm süreçlerini yönetiyor. Çevreye duyarlı ve dayanıklı çözümlere imza atan marka, bu doğrultuda su tüketimi ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik stratejiler geliştiriyor. 2015 yılından bu yana karbon emisyonlarını yüzde 38 azalttıklarını belirten Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, çevresel etkiyi ise yüzde 41 azaltmayı başararak doğayı korumaya önem verdiklerinin altını çiziyor.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğe verdiği önem doğrultusunda ürün özellikleri ve iş yapış süreçlerini geliştirmeye devam eden İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, çevreyi koruyan ve iyileştiren adımlar atarak doğayı koruyor. Mevcut kaynakların iyileştirilmesi, enerji ve karbon azaltımı, akıllı su yönetimi, yeşil lojistik ve bina konseptleri doğrultusunda eylem planını 360° kurgulayan marka, doğanın dengesini korumak adına gelecek projeksiyonunu bugünden çiziyor.
Geberit, karbon yoğunluğunu her yıl yüzde 5 azaltıyor
Sürdürülebilirliğin yalnızca bugün için değil yarının dünyası düşünülerek yapılması gerektiğine vurgu yapan Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, “Ekolojik tasarım ilkesini ürünlerimizin Ar-Ge sürecinde uzun yıllardır planlı bir şekilde yürütüyoruz. Geberit için sürdürülebilirlik uzun yıllardır temel olguların başında geliyor. Bunun için de ürünlerimizi ekolojik açıdan bir öncekinden daha iyi duruma getirecek üretim stratejileri geliştiriyoruz. Bu sayede uzun yıllar sorunsuz kullanım imkanı veren ürünlerimizi kullanıcılarla buluşturarak birçok projede sürdürülebilir inşaata ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Karbon emisyonlarını ve karbon ayak izini azaltmaya yönelik stratejiler de uygulayıp mevcut yaklaşımımızı her yıl güncelleyerek çevreyi korumayı sürdürüyoruz. Karbon yoğunluğunu her yıl yüzde 5 azaltma prensibimiz bulunuyor. Ayrıca 2035 itibarıyla nispi karbon emisyonlarını 2015'e kıyasla yüzde 80 azaltmayı hedefliyoruz” dedi.
Asgari su ve enerji tüketimiyle Geberit sistemleri doğaya daha saygılı
Karbon emisyonu ve karbon ayak izinin yanı sıra su kullanımına yönelik de iyileştirmeler yaptıklarını söyleyen Algıer, aldıkları eylem ve sonuçlarına dair şunları paylaştı: “Hem üretim hem de ürün kullanım aşamalarında istikrarlı olarak su tüketimini azaltmaya odaklanıyoruz. Suyun üretim süreçlerinde ve laboratuvarlarda yeniden kullanımı noktası da üzerinden durduğumuz noktaların başında geliyor. Yenilikçi sıhhi tesisat ürünlerimiz, binalarda su tüketimini sistematik olarak optimize etmeye de yardımcı oluyor. 1998 yılından bu yana çift kademeli yıkama sistemlerimiz, geleneksel yıkama sistemlerine kıyasla yaklaşık 38 milyon m3 su tasarrufu ile bu sürece katkı yaptı. Bunu gelecekte de sürdürmek adına ürünlerimizde asgari su ve enerji tüketimi sağlayarak uygulamalar geliştirip daha yaşanabilir bir gelecek adına yeşil adımlar atıyoruz.”
11 Ekim 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.