Yaşam alanlarındamusluktan akan su sağlık açısından risk teşkil edebiliyor. Çünkü apartmanlar, okullar, hastaneler, işyerleri ve daha birçok alanda yaygın olarak kullanılan betonarme ve plastik su depoları, suyun kimyasal yapısını bozuyor. Peki yaşam alanlarında suyu güvenli bir şekilde depolamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte su depolama sistemleriyle ilgili bilinmesi gerekenler.
Evlerde, işyerlerinde ve daha birçok yaşam alanında musluktan akan su rahatlıkla tüketiliyor. Ancak musluktan akan her şehir şebeke suyu sandığınız kadar temiz olmayabiliyor. Çünkü suyun kalitesinin korunması için güvenli bir şekilde depolanması gerekiyor. Peki yaşam alanlarında suyu güvenli bir şekilde depolamak için hangi sistemler tercih edilmeli?
Suyun kalitesinde süreklilik sağlayan sistemlerin donanımsal özelliklerine vurgu yapan Ekomaxi uzmanları, su deposunun güvenli kullanım imkânı sunabilmesi için uzman personeller tarafından seçim yapılması gerektiğine de dikkat çekiyor.
Betonarme ve plastik su depoları,suyun kimyasal yapısını bozuyor
Ülkemizde yaygın olarak kullanılan betonarme ve plastik su depoları, aşırı sıcak ve aşırı soğuk dış ortam şartlarından ve UV ışınlarından etkileniyor ve bu durum zaman içerisinde depoda; pas, yosun ve bakteri oluşmasına neden olarak, suyun kimyasal yapısını bozuyor.
Depremler ve sarsıntılar ile beraber zamanla statik taşıyıcılığını kaybeden betonarme su depoları; çatlama, sızdırma problemlerinin oluşmasına da neden oluyor. Bu istenmeyen durumlar, insan sağlığı için tehdit oluşturmasının yanı sıra istenmeyen kayıp ve kaçak oranları oluşmasına da neden oluyor.
“GRP su deposu sistemleri” tercih edilmeli
Ekomaxi uzmanları, suyun güvenli bir şekilde depolanması içingelişmiş toplumlarda oldukça yaygın olarak kullanılan “GRP Su Deposu Sistemleri”nin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Çünkü GRP su deposu, yüksek mühendislik malzemesi olarak tanımlanan ve SMC olarak adlandırılan “cam elyaf takviyeli kompozit malzeme” ile üretiliyor.
İnsan sağlığını koruyor
Mukavemeti yüksek, yalıtım katsayısı düşük olan GRP su depoları, aşırı sıcak ve aşırı soğuk dış ortam şartlarından etkilenmiyor. GRP panellerin pürüzsüz yüzey yapısı ve cam elyaf içeriği nedeniyle UV ışınlarının geçirgenliği sıfıra yakın olduğu için su içerisinde; yosun, mantar, bakteri oluşumunu önleyerek, insan sağlığını koruyor.
Elektrik iletkenliği yok
Bununla birlikteelektrik iletkenliği olmayan “GRP Su Deposu Sistemleri” bu özelliğiyle de plastik ve betonarme su depolarından ayrışıyor ve yüksek güvenlikli kullanım imkânı sunuyor.
WRAS belgesi
Ekomaxi uzmanları, su deposu seçiminde belgelendirmenin de önemli bir kriter olduğuna dikkat çekiyor. Dış basınçlara ve etkenlere karşı yüksek mukavemet katsayısına sahip olan“GRP Su Deposu Sistemleri”nin dünyada içme suyu kalitesinin ölçüm ve kontrol standartlarını belirleyen WRAS (Water Regulations Advisory Scheme) belgesine sahip olması gerekiyor. Bunun yanı sıra ürünün hangi derecelendirme sınıfı ile belgelendirildiği de büyük önem taşıyor. Türkiye’de kompozit panel ürünlerinde ki en ideal ve en yüksek sıcaklık derecesi 50 °C ve ülkemizde bu değeri sağlayan sistemler mevcut. Bu özelliğe sahip“GRP Su Deposu Sistemleri”, minumum 50 yıl süren ekonomik ömürleri boyunca güvenli su depolama imkânı sunabiliyor.
21 Haziran 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.