Filli Boya, üretim, renk trendleri, boya teknolojilerinin yanı sıra boyanın uygulanma sürecinde görev alan usta ekosisteminde de sorumluluk üstleniyor. “Filli Ustam” dijital platformu ile boya ustaları ile tüketiciyi bir araya getiren en sevilen boya markası, bu kez “Girişimci Genç Usta” projesini hayata geçirdi. İlk eğitimlerin başladığı projenin 2024 yıl sonu hedefi 81 ilde 810 genç usta adayı yetiştirmek.
Değişen dünya, gelişen teknoloji pek çok mesleği unutulmaya yüz tutturdu. Bir yandan bilmediğimiz pek çok yeni mesleğin isimleri duyuyor, onlarla tanışıyorken, diğer yandan da yok olan, sayıları azalan, eskisi kadar değer, kabul, ilgi görmeyen işlere şahit oluyoruz. O mesleklerden biri boya ustalığı… Türkiye’de usta bulmak çok kolay değil. Üstelik mesele yalnızca “usta bulmak” da değil. “İyi usta”, “güvenilir usta”, “fikir verecek usta” bulmak mesele… Tüm bu ihtiyaçları gören Filli Boya, yeni bir proje başlattı. Projenin adı: Girişimci Genç Usta.
18-30 yaş arasında meslek sahibi olmak isteyen herkese açık olan “Girişimci Genç Usta” projesinin ilk eğitim dönemi başladı. İlk eğitime katılan 20 usta adayı 1 ay boyunca sürecek uygulamalı derslerde boyanın inceliklerini, hangi zeminde, nasıl uygulanacağını öğrenecek. Boya öncesi hazırlık ve sonraki uygulamalar aşama aşama ve bol pratik ile anlatılacak. Adaylar, boyanın kimyasından sektörde kullanılan terimlere pek çok farklı modülde eğitim alacak. İş güvenliği hakkında da bilinçlendirilecek olan usta adayları, kıdemli ustalarla bir araya gelerek, mesleği bizzat onlardan da dinleyecek.
81 İLDE 810 GENÇ USTA YETİŞTİRİLECEK
Toplumdaki “usta” algısının değişmesi için çalıştıklarını söyleyen Filli Boya Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ, “Filli Boya, her ne kadar Filli Ustam uygulaması ile usta ve tüketiciyi bir araya getiriyor olsa da, görüyoruz ki halen sektörün de biz tüketicilerin de ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlardan sektör adına en önemlisi yeni ustaların yetişmiyor olması. Ne yazık ki, ustalık gençlerin hayal ettikleri işlerden biri değil. Hayal etmiyorlar çünkü, ustalık onlara itibarlı bir meslek olarak gelmiyor. “Ustaya kimse kız vermez” diyorlar. Halbuki, ustalık itibarı olan, reklamla değil, komşunun, akrabanın referansıyla çalışılan, insanların anahtarlarını güvenle teslim ettikleri bir meslekti. Nitekim bizim için halen öyle. “Girişimci Genç Usta” projesini hayata geçirirken amacımız, hayalimiz, motivasyonumuz şunlar oldu; hem istihdama katkı sağlamak, hem kalitesiz işçilik sorununu çözmek, hem de toplumdaki usta algısını değiştirerek ustalığın hak ettiği iade-i itibarı sağlamak. Filli Boya bu proje ile 81 ilde hakkıyla 810 genç usta adayı yetiştirecek. Ve bu itibarı iade edecek.” dedi.
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DE VERİLECEK
Pratikteki teknik eğitim dışında, gençlerin kişisel gelişimlerini de destekleyen Genç Usta projesi, girişimcilik eğitimini de kapsayacak ve gençlere “kendi işinin patronu olma”nın temelleri anlatılacak. Sosyal medyayı doğru kullanmaktan müşterilerle iletişime dek pek çok detayın yer aldığı “Girişimci Genç Usta” eğitimlerinde sürdürülebilirlik, cinsiyet eşitliği başlıklarıyla gençlerin tüm dünyadaki ortak değerler doğrultusunda gelişimleri desteklenecek.
Proje kapsamında adaylara, psikiyatrist Prof. Dr. Burak Doğangün ve klinik psikolog Doç. Dr. Elif Erol, iletişim, ilişki yönetimi, olumsuz duygularla başa çıkabilme, olayları farklı bakış açılarıyla yorumlayabilme, grup çalışmalarını anlayabilme gibi farkındalık eğitimleri de verecek.
MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU SINAVINA GİRME HAKKI
Eğitimler sonrasında başarıya ulaşarak Betek Usta Akademisi Belgesi almaya hak kazanan adaylar kıdemli ustaların yanında 4 aylık staj yapacak. Staj döneminin ardından ise birer genç yetenek olarak “Filli Ustam” uygulamasına dahil olarak hızla iş fırsatlarına ulaşacak. Filli Boya, programdan mezun olan genç ustalar için 1 yıl boyunca bireysel emeklilik ödemesi de yapacak.Ayrıca, başarılı olan katılımcılara Betek Usta Akademisi belgesi dışında, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavına girme hakkı da verilecek.
Filli Boya, İstanbul’da başlayan “Girişimci Genç Usta” projesi ile 2024 yılı sonuna kadar 81 ile yayılmayı ve 810 usta yetiştirmeyi hedefliyor.
14 Aralık 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.