Malzeme ve işçiliğin değerine dikkat çekmek ve Türkiye’nin yeni nesil tasarımcılarını teşvik etmek amacıyla yola çıkan ‘Geleceğe Yadigâr’ Programı Açık Çağrı ile seçilen tasarımcıların Amerikan sertağaçları ile geliştirdiği zamansız tasarımlar, 8 Eylül itibariyle The Circle’da izleyiciyle buluşacak. Sergi, 30 Eylül’e kadar ziyaret edilebilir.
Türkiye'nin yeni nesil tasarımcılarını teşvik ederken malzemenin, tasarımın ve işçiliğin değerine dikkat çekmek üzere Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC), The Circle ve Yonga Mobilya’nın iş birliğiyle hayata geçen "Geleceğe Yadigâr" Programı The Circle’da gerçekleşecek özel bir sergiyle sona yaklaşıyor. 2022’de ilan edilen Açık Çağrı sonucunda Tom Dixon, Melkan Gürsel, Defne Koz, Seyhan Özdemir, Mehmet Ali Uysal’ın yer aldığı jürinin çok sayıda nitelikli başvuru arasında yaptığı zorlu bir değerlendirme süreci sonucunda oluşturduğu seçkide İstanbul, İzmir, Milano ve Hong Kong gibi farklı şehirlerden mimarlık, iç mimarlık ve tasarım alanlarında üretimler yapan 5’i bireysel, 1’i ekip, 1’i stüdyo olmak üzere 7 tasarım pratiği ve 9 tasarımcı yer alıyor.
Program, sürdürülebilirlik teması ile mevcut kullan-at kültürüne karşı tasarımcıların malzeme seçimlerine odaklanarak geleceğin, kısmen de olsa, yeni nesil tasarımcıların elinde olduğu gerçeğine vurgu yapıyor. Yenilenebilir ve kolayca geri dönüştürülebilir bir malzeme olan ahşabı, Amerikan kırmızı meşesi, Amerikan akçaağacı ve Amerikan kirazı olmak üzere üç farklı sert ağaç ağaç türü üzerinden odağımıza alıyor.
Açık Çağrı ile başlayan "Geleceğe Yadigâr" programı, seçilen dokuz tasarımcının gelecek nesillere "yadigâr" olarak aktarılabilecek, sürdürülebilirlik, uzun ömürlülük ve kalite ölçütleri ekseninde Amerikan sertağaçları ile oluşturdukları tasarım önerileri üzerinde jüri üyeleri ve projenin üretim partneri Yonga Mobilya ile birlikte çalıştıkları tasarım geliştirme süreci ile devam etti. Akabinde titiz bir şekilde yürütülen üretim süreci sonrasında Amerikan kırmızı meşesi, Amerikan akçaağacı ve Amerikan kirazı olmak üzere üç farklı ağaç türü kullanılarak hayata geçen farklı işlev ve ölçeklerde mobilya, obje ve heykel çalışmalarından oluşan eşsiz bir seçki ortaya çıktı.
8-30 Eylül tarihleri arasında The Circle’da gerçekleşecek sergi, Sergi Açılış Gecesi, eserleriyle yer alacak dokuz seçilen tasarımcı ile gerçekleşecek söyleşilerden oluşan yan etkinliklerle zengin bir program sunuyor.
Geleceğe Yadigâr seçkisi aşağıdaki isimler ve ekiplerden oluşuyor ve alfabetik olarak şu şekilde sıralanıyor:
Aslı Eylem Kolbaş / Sanatçı & Mimar / Proje Adı: (Speculating) Dom Hans van der Laan’s (Irrational) Bench
Ayça Yılmaz / Endüstriyel Tasarımcı / Proje Adı: The Empath Door
Deniz Koldaş & Nazlı Mutlu / İç Mimar / Proje Adı: Blocked
Deniz Yenidoğan / Tasarımcı / Proje Adı: Pruva
Gürcan Bulut / Tasarımcı / Proje Adı: Teeter BoardÖykü Üner / Mimar / Proje Adı: Ogata
Studio Yellowdot // Dilara Kan & Bodin Hon / Tasarımcı / Proje Adı: Checkered
27 Ağustos 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.