Çevre dostu iklimlendirme çözümü sunan ve geleceğin ürünü olarak gösterilen ısı pompası; ısıtma, soğutma ve sıcak su kullanımını tek bir cihazda sunarak diğer ısı kaynaklarına göre yüksek enerji tasarrufu ve verimliliği sağlıyor. Transfer ettiği enerjiyi sadece havadan değil toprak ve su gibi farklı ortamlardan da sağlayabilen ısı pompaları, ev ve işyeri gibi pek çok farklı mekânda kullanılabiliyor.
Doğada uygun koşullarda bulunan ve yüksek enerjiye sahip her kaynaktan ısı üretilebiliyor. Doğada yüksek hacim ve düşük sıcaklıkta bulunan enerji kaynaklarından, daha yüksek sıcaklıkta bulunan ortamlara ısı geçişi sağlanabilen cihazlara ise ısı pompası adı veriliyor.
Isı Pompası seçimi maliyete göre yapılıyor
Kullanılan enerji kaynaklarına göre 3’e ayrılan ısı pompaları, hava, su ve toprak bileşenleri ile çalışıyor. Bu bileşenler sayesinde çevreden ısının alınması, ısı pompasının evaporatöründe gerçekleşiyor. Burada soğutucu sıvı sıfırın altındaki sıcaklıklarda buharlaşarak enerji kazanıyor. Ardından gaz halindeki soğutucu sıvı kompresörde sıkıştırılıp, bu sıkışma sırasında basınç ve sıcaklık artırılıyor. Sonraki aşamada ise kapalı devre içerisinde soğutucu, sıvılaştırıcı üzerinde dolaşarak ısıtma sistemi sıvısını ısıtıyor. Soğutma işlemi sayesinde, soğutucu sıvı tekrar likit konuma dönüşüyor. Sonuç olarak evaporatörden geçen soğutucu sıvının basıncı ve sıcaklık derecesi düşerek tekrar çevreden ısı soğutacak duruma geliyor ve ısı pompası çalışmaya başlıyor.
Kaynak türlerine göre uygulama koşulları ve maliyetleri yüksek olan ısı pompaları, her proje için bulunduğu koşullara bakılarak değerlendiriliyor ve yatırım maliyetleri hesaplanıyor. Hava kaynaklı ısı pompaları maliyetinin daha düşük olması sebebiyle ülkemizde yaygın olarak kullanılıyor. Su ve toprak kaynaklı ısı pompaları ise, yatırım maliyetlerinin yüksek olması, uygulama alanlarındaki kısıtlama ve zorlu şartlar sebebiyle tercih edilmiyor.
Hava kaynaklı ısı pompası dört mevsim kullanılabiliyor
Ev, işyeri ve tüm yaşam alanları için ısıtma, soğutma, sıcak su ihtiyaçlarından birini veya birkaçını yüksek enerji verimliliği ile sağlayabilen hava kaynaklı ısı pompaları, düşük sıcaklıklar için daha yüksek verime sahip, gelişen teknolojisi ile yüksek sıcaklık ihtiyaçlarına da çözüm sağlayabilen bir ürün olarak biliniyor. İç ve dış ünite veya sadece tek bir modülden oluşabilen hava kaynaklı ısı pompaları, evlerde uygulanmak istenilen tüm alanlarda montaj seçenekleri ile uyum sağlayabiliyor.
İçerisinde bulunan soğutucu akışkan sayesinde, dış ortam ile iç ortam arasında ısı geçişini sağlayan hava kaynaklı ısı pompası, herhangi bir fosil yakıta ihtiyaç duymadan, elektrik kaynağının olduğu her yere kurulabiliyor. Tersiniz çalışma prensibine sahip olan hava akımlı ısı pompaları kış mevsiminde ısıtma ihtiyacı sağlarken, yaz mevsimi için soğutma ihtiyacını karşılayabiliyor. Bu özelliğinden dolayı 4 mevsim kullanabilen cihaz, yüksek enerji tasarrufu da sağlıyor. Isıtma, soğutma, sıcak su ihtiyaçlarına cevap verebilen ürün, güneş enerjisi veya farklı sistemler ile bütünleşmiş olarak da çalışabiliyor. Ayrıca uzaktan kontrol ve bina otomasyon sistemlerine bağlantı opsiyonları ile daha konforlu kullanım kolaylığı sağlıyor.
Alarko Carrier Hakkında
Gebze ve Dudullu’da toplam 96.000 m2 alan üzerine kurulu üretim tesislerinde ısıtma, soğutma ve su basınçlandırma sistemlerinin üretimini sağlayan Alarko Carrier iklimlendirme sektörünün önemli üreticileri arasında yer alıyor. Ayrıca Alarko Carrier, dünyanın önde gelen üreticilerinin distribütörlüğünü yaparak bu ürünleri tüketicilerine sunuyor. Üretici kimliğinin yanı sıra Toshiba markasıyla bireysel klimaların, ısı pompalarının ve aynı zamanda Carrier ve Wolf marka ürünlerinin ithalatını ve satışını gerçekleştiriyor. Değişen tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda üstün teknolojili ürünler geliştiren Alarko Carrier, 5 kıtada 65 ülkeye ihracat yaparak global ölçekli projeleri ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Müşteri odaklı hizmetini yurt içinde de sürdürerek ülke genelinde 262 bayi, 290 servis ve satış sonrası servis ağıyla tüketicisine ulaşıyor.
Alarko Holding çatısı altında bulunan Alarko Carrier, lider ve bağımsız uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in yayımladığı “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” listesinde Isıtma-Soğutma-Havalandırma kategorisinde 4 yıl üst üste yer alan tek marka. İlk yerli kombi üreticilerinden olan Alarko Carrier, sektöründe SA 8000 ve Enerji Yönetim Standardı Belgesi (ISO 50001) alan İlk Türk Şirketi.
7 Aralık 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.