Avrupa Birliği’nin iki yıl önce 6 milyon Avrosu riskli sektörlere yönelik olmak üzere yaklaşık 25 milyon Avroluk hibe projeleri açıklamasının ardından “Güvenli Hayat, Güvenli İskele” fikrinden yola çıkarak söz konusu projeye başvuran İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD), projenin onaylanmasıyla birlikte çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz şubat ayında hayata geçirilen proje ile güvenli iskele kullanımı özelinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi ve konuyla ilgili tüm paydaşların bilgi ve farkındalığının artırılması hedefleniyor.
“Safe Scaffolding for Safe Life” projesinin genel amacı, “İnşaat sektöründe güvenli iskele kullanımı özelinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirmek ve konuyla ilgili tüm paydaşların bilgi ve farkındalığını artırmak” olarak; bu genel amaç doğrultusunda “Hedef grupların bulunduğu iş yerlerinde güvenli işyeri kültürü oluşturmak, inşaat firmalarının iskele güvenliği ve buna bağlı iş kazalarının önlenmesi konusunda kapasitelerini artırmak” da özel amaçlar olarak belirlenmiş. Bu çerçevede çalışılacak birincil hedef gruplar sektörde çalışan işçiler, işverenler ve bu grupların diğer aile bireyleri. İkincil hedef gruplar ise üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenimine devam eden üniversite öğrencileri, sektöre ara eleman yetiştiren meslek lisesi öğrencileri, eğitimcileri ile sektörde faaliyet gösteren STK’lar, meslek kuruluşları ve şirketlerin yöneticileri.
İKSD bu kapsamda İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon ve İzmir şubelerinde proje tanıtım toplantıları, sektörel toplantılar ve inşaat mühendislerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmak ve güvenli iskele özelinde İSG ile ilgili bilinç ve farkındalıklarını artırmak amacıyla mesleki gelişim seminerleri gerçekleştirdi.
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve YTÜ Yapı Kulübü işbirliği ile inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerine, İSG ve güvenli iskele uygulama pratikleri ile ilgili mesleki gelişim seminerleri düzenlendi.
Sektörde eğitim ihtiyacının tespit edilmesi için 350 çalışan ve 25 işveren ile “Düşünceden Davranışa Algı Araştırması” ve odak grup görüşmeleri gerçekleştirildi. Elde edilen verilerle hazırlanan eğitim içerikleriyle Rönesans Vakıflar GYO, Ege Yapı Kordon şantiyeleri ve Beşiktaş Tersanesi işçilerine güvenli iskele özelinde iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinç ve farkındalıklarını artırmaya yönelik işçi eğitimleri düzenlendi. Aynı zamanda bu eğitimleri kalıcı getirmek amacıyla işçi, işveren ve işçi aileleri için e-learning eğitim platformu ve mobil cihaz uygulaması hazırlıkları devam ediyor.
Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bahçelievler Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitmenlere ve inşaat bölümü öğrencilerine, İSG ve güvenli iskele uygulama pratikleri ile ilgili mesleki gelişim seminerleri verildi. Meslek liseleri ve üniversitelerde gerçekleşen eğitim ve seminerlerde baret, sırt çantası, not defteri ve kalemden oluşan promosyon kiti tüm katılımcılara hediye edildi.
Yurt dışı saha ziyaretleri kapsamında güvenli iskele konusunda öncü ülkelerden olan Almanya ve Fransa’da bulunan çatı kuruluşlara ve yüksekte çalışma eğitim merkezlerine iyi uygulamaları yerinde görmek amacıyla çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi.
İlk olarak Almanya’da, BG BAU - İnşaat Sektörü İş Kazası Sigortaları Birliği’nin Düsseldorf şubesi ve test merkezi ziyaret edildi. Gerçekleştiren ziyarette sektördeki iyi uygulamalar, denetim mekanizmaları ve kaza sigortası hakkında bilgi alındı. Sonrasında alanında Avrupa’nın en büyüğü olan Dortmund Hansemann Eğitim Merkezi’nin eğitim uygulamaları yerinde görülüp, 3 senelik teorik ve pratik eğitim müfredatı incelendi. Köln’de bulunan UEG - Avrupa İskele Şirketleri Birliği, Federal İskele Derneği ve Federal İskeleciler Loncası’na gerçekleştirilen ziyarette sektördeki gelişmeler, kurumsal yapılanma, üye profili ve faaliyetleri ile ilgili yöneticilerle bilgi alışverişinde bulunuldu.
Bir diğer yurt dışı ziyaretinde ise ilk olarak Fransa’nın Paris şehrinde bulunan SFECE - Fransız İskele ve Kalıp Sendikası merkez ofisi ziyaret edildi ve SFECE’nin organizasyonel işleyişi, faaliyetleri, hizmetleri ve kurumsal yapılanması ile ilgili bilgilendirme ve tanıtım sunumu gerçekleşti. Devamında OPPBTP - İnşaat Sektörü İş Kazalarının Önlenmesi Meslek Kuruluşu ve CRAMIF - Paris Bölgesel Sağlık Sigortası Fonu’ndan yetkililerin katılımıyla Fransa’daki İSG denetim mekanizmaları, önleyici yapılanmalar ve kaza sigortaları hakkında detaylı bilgi alındı. Sonrasında Altitute Formation / Yüksekte Çalışma Eğitim Merkezi yöneticileri ile sektördeki gelişmeler, kurumsal yapılanma, eğitmen profili, eğitim programı ve içeriğiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
15 Aralık 2021
Türkiye'nin en ESKİ, en BİLİNEN ve EN ÇOK ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 80 bini aşkın sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 900 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.