Abalıoğlu Holding iştiraklerinden Hifyber, 22 Nisan Dünya Günü kapsamında yaptığı açıklamada sanayinin iklim krizi üzerindeki etkisine dikkat çekti.
“İklim krizi ile mücadele etmek mümkün” diyen Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, eko verimlilik (temiz üretim) iş modeli ile endüstriyel tesislerdeki ürün ve proseslerin çevresel yüklerinindüşürülebileceğini söyledi.
İnsan kaynaklı emisyonlar, atıklar ve doğal kaynakların yanlış kullanımı, iklim krizini hızla tetiklemeye devam ediyor. Özellikle sanayi devriminden sonra hızla gelişmeye başlayan endüstriyel tesislere paralel olarak, atmosferdeki karbondioksit miktarı da hızla arttı.Bu durum Dünya'nın sıcaklığının kısa bir süre içinde önemli ölçüde artmasına neden oldu ve doğal olmayan bir ısınmayı tetikledi.Çünkü sanayide kullanılan birçok ürünün hammaddesi olan petrol ve kömür, sera gazı emisyonlarının yüzde 75'inden fazlasını ve tüm karbondioksit emisyonlarının ise yaklaşık yüzde 90'ını oluşturuyor. Bu nedenle endüstriler, küresel iklim değişikliğinde önemli rol oynuyor.
“İklim krizi ile mücadele etmek mümkün” diyen Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, 22 Nisan Dünya Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu: “İklim krizi ile mücadelede sanayicilere önemli roller düşüyor. Üretilen ürünlerin çevreyi ve dünyayı tehdit etmemesi için doğada çözünebilen veya geri dönüştürülebilen ürünlerden üretilmesi yani eko-verimlilik (temiz üretim) modelinin benimsenmesi gerekiyor. Bu durum bizim iş kolumuz için de geçerli. Örneğin dünya genelinde yaygın olarak kullanılan maskelerin filtrasyon medyası, yüzde 90 uzun ömürlü plastik malzemelerden üretiliyor. Kullanım sonrası çevreye rastgele atılan bu maskeler, 450 yıl çevrede kalarak doğayı, canlıları ve insan yaşamını tehdit ediyor. Benzer durum endüstriyel filtrasyonda, arabaların kabin hava filtrelerinde ve iklimlendirme sistemlerinin hava filtrelerinde kullanılan filtrasyon medyaları için de geçerli. Tabii bu işin bir de hava kalitesi yani filtrasyon güvenliği tarafı da söz konusu."
Düşük karbon ekonomisini destekliyor
"Hifyber olarak, endüstriyel filtrasyonda, HVAC sistemlerinde ve yüz maskesinde kullanılmak üzere geliştirdiğimiz filtrasyon çözümlerini, doğada çözünebilen hammaddelerden üreterek, düşük karbon ekonomisini destekliyoruz. Geleneksel filtre medyası üretiminde ki plastikleri ve atıkları tamamen ortadan kaldıran yeni inovasyonlar yapmak için AR-GE’mize ciddi yatırımlar yapıyoruz. Üretimde kullandığımız hammaddelerden ürünün tüketici tarafından kullanımı ve kullanım sonrası ortaya çıkan atıkların bertarafına kadar tüm aşamalarında ortaya çıkan çevresel etkileri ve insan sağlığına yönelik riskleri azaltmayı hedefliyoruz. EN13432 standardına uygun olarak kontrollü koşullar altında, yüksek teknoloji nanofiberlerle birlikte biyolojik olarak parçalanabilen filtrasyon medyası ürünümüz ile; çevre dostu bir şekilde yaşamak, bireysel karbon ayak izini azaltmak ve gezegenimizi korumak isteyen herkese yardımcı olarak, sürdürülebilir yaşama katkı sağlıyoruz."
Enerjiden tasarruf sağlıyor
Ahmet Özbecetek, konuşmasında nanofiber filtre medyasının uygulama alanlarında sağladığı avantajlara da dikkat çekti: “Çevreye duyduğumuz sorumluluk bilinciyledoğada çözünebilirhammaddelerden ürettiğimiz ‘Nanofiber Filtre Medyası’ndaki nanofiber yapının sağladığı yüksek hava geçirgenliği sayesinde endüstriyel filtrasyonda ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fan motorlarında enerjiden yüzde 30 tasarruf sağlıyoruz. Fan motorlarının daha az enerji ile çalışması sayesinde de karbon emisyonunu azaltıyoruz. Nanofiber Filtre Medyası”nın sistemin verimini artıran çalışma prensibi sayesinde filtrelerin daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlayarak, filtre üretimi esnasında oluşan karbon emisyonunu da ortadan kaldırıyoruz."
Güvenli yaşam alanları sunuyor
"Temiz hava, insanların en temel hakkıdır. Bu kapsamda binalar ve endüstriyel tesislerdeki iklimlendirme sistemleri ve endüstriyel filtrasyon için geliştirdiğimiz Nanofiber Filtre Medyası ürünümüz ile yüksek filtrasyon verimliliği de sağlıyoruz. Cam elyafı içermeyen, nanofiber kaplı antibakteriyel-antiviral özellikteki fitre kumaşı ile ortam havasında bulunan; mikroorganizmaların, toz ve alerjenlerin giderilmesini sağlayarak, güvenli yaşam alanları sunuyoruz.”
22 Nisan 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.