• Künye & Abonelik
  • Hakkımızda
  • Bize Ulaşın
Şantiye Dergisi
PERI
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor

İhracatın "Metalik Yıldızları" Ödüllerini Aldı

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 2020 yılında gerçekleştirdiği 8,4 milyar dolarlık ihracata katkı sağlayan başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. "İhracatın Metalik Yıldızları" gerçekleştirilen törende ödüllerini aldı. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, sektörün bu yıl 10 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağını söylerken, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay demir ve demir dışı sektörünün ihracatın yüz akı olduğunu söyledi. TİM Başkanı İsmail Gülle ise Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün ihracattaki birim değerindeki artışa vurgu yaptı.

Türkiye’nin toplam ihracatına aralıksız katkı veren Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü pandemi yılında da söz konusu katkıyı sağlamaya devam etti. Sektör 2020 yılını 8,4 milyar dolarlık ihracat ile genel ihracattan yüzde 4,6’lık pay alarak ve sanayi sektörleri arasında en çok ihracat gerçekleştiren altıncı sektör olarak tamamlamanın haklı gururunu yaşarken, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) de başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Ülke ihracatına katkı sunan ve ödüle layık görülen tüm firmaları tebrik eden İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, bu sene ihracat rakamlarının Türkiye’deki pandemi ve doğal afetler gibi olumsuzluklara rağmen bu zor dönemde önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Öztiryaki ayrıca bu dönemde tarihin en yüksek ihracat rakamına ulaşma başarısını yakaladıklarını belirtti.

İHRACATTA HEDEF AŞILACAK
Ödül töreninde konuşan İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “2021 yılının ilk sekiz ayında da, ihracatımızı yeni rekorlara taşımaya devam ettik. Yılın ilk sekiz ayında ihracatımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artırarak 7,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Yani ilk 8 ayda neredeyse geçtiğimiz yılın ihracat rakamını yakalamış durumdayız. Aynı dönemde ihracatımızı 1,5 milyon tondan 2 milyon tona çıkarmış olmamız rakamsal artışın sadece hammadde fiyatlarındaki artışa bağlı olmadığını gözler önüne seriyor. İlk kez son 12 aylık sektör ihracatımız 10 milyar dolar sınırını aştı. Aşmayı başardığımız her ihracat hedefi gibi 2021 yılı ihracat hedefimiz olan 10 milyar doları da hep birlikte aşarak 11 milyar doların üzerinde bir rakamı yakalayacağız. 210 ülke ve bölgeye ihracat yaparak dünyada ayak basılmadık yer bırakmayan ihracatçılarımızı kutluyorum.” dedi.

Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında uygulanması öngörülen “Sınırda Karbon Düzenlemesi”nin AB’ye olan ihracatımıza ilave bir maliyet getireceğini aktaran Öztiryaki şunları söyledi: “Özellikle en çok ihracat yapan alt sektörümüz olan alüminyum ilk etapta ‘Sınırda Karbon Düzenlemesi’ kapsamına alınacak sektörler arasında yer alıyor. Bu sürece hızlı uyum sağlanabilmesi için ‘Emisyon Test ve Belgelendirme’ altyapımızın AB tarafından tanınacak şekilde geliştirilmesi önem arz ediyor. Diğer taraftan firmalarımız kendi karbon emisyonlarını azaltma noktasında bilgilendirilmenin ötesinde yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Avrupa Birliği’nin, kendisi ile Gümrük Birliği içinde olan Türkiye’yi, hem Yeşil Mutabakat’ın finansmanı hem de Sınırda Karbon Düzenlemesi konularında 3. ülkelerden ayrı tutması gerektiğini düşünüyoruz.”

ULUSAL ARMATÖR FİRMA KURULMALI
Sektör ile ilgili sorunlara karşın çözüm önerilerini dile getiren Öztiryaki, “İhracat demek lojistik demek. En kaliteli ve talep edilen malları da üretseniz, pazarlara hızlı ve uygun maliyetli ulaştıramadığınızda bunun bir kıymeti yok. Navlun fiyatları mal fiyatları ile yarışan ve özellikle uzak pazarlardaki rekabetçiliğimizi yok eden bir noktaya doğru ilerlemekte. Navlun fiyatları sadece bizi değil tüm dünyayı etkiliyor diyebilirsiniz. Doğrudur. Fakat lojistik noktasında yapacağımız açılımlar, rakiplerimize karşı avantaj yaratacak bir fırsat kapısını bizler için aralayacak. Bu noktada; küresel aktörlerle rekabet edebilecek ulusal bir armatör firma kurulmalı. Dünyanın stratejik noktalarında gemilerimize öncelik verecek limanlara stratejik yatırımların ve ‘Yurtdışı Lojistik Merkezleri’ konusunda yapılmakta olan çalışmaların ihracatımızın önünü açacağını düşünüyoruz.” dedi.

Hammadde ile ilgili yaşadıkları sorunlara da değinen Öztiryaki şunları aktardı: Bir diğer sorunumuz; artan hammadde fiyatları ve cirolara paralel olarak artan finansman ihtiyaçlarımız. Eximbank sigorta limitlerinin artırılması için yapılan her katkı ihracatımızı doğrudan olumlu etkiliyor. Diğer bir gerçek de bugün KGF desteğine her zamankinden çok ihtiyaç duyulmakta olduğudur. KGF desteğini güçlü bir kontrol mekanizması ile kaynak israfının önüne geçecek şekilde büyük-küçük ihtiyaç duyan tüm firmalar için kullanılabilir hale getirebilirsek finansman ihtiyacımızı rahatlatma noktasında önemli bir adım atılmış olacak.”

BAKAN YARDIMCISI RIZA TUNA TURAGAY: “HEDEF 211 MİLYAR DOLAR İHRACAT”
Ödül töreninde konuşan ve Türkiye’nin gayet iyi bir sene geçirdiğini söyleyen T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, “2020 yılını yüzde 1,8 büyüme ile kapattık. 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,2, ikinci çeyreğinde 21,7 büyüdük. İlk yarısında ise yüzde 14,3 büyüdük. Türkiye’nin gerçekleştirdiği 21,7 büyümede ihracatın net katkısı 6,9 puan. Bu açıdan tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. İlk 8 ayda ihracatımız yüzde 36,9 arttı ve 140,2 milyar dolara ulaştı. Ağustos ayında ise yüzde 51,8 arttı ve 18,8 milyar dolar oldu. Her ay bir rekor kırdık. Hedefimiz 211 milyar dolar ihracat. Bu hedefe de hep beraber ulaşacağız” dedi.

TİM BAŞKANI GÜLLE: “İHRACATTA HEM DEĞER HEM DE BİRİM ARTTI”
Ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise, “Yılın ilk 8 ayında, Demir ve Demir Dışı Metaller sektörümüzle, ihracatımızı yüzde 49 artırarak 7,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Sektörümüzden bir diğer iyi haber ise, birim ihracat değerinden geldi. Bu yılın ilk 8 ayında sektörümüz, ihracat birim değerini yüzde 18 artırarak 3,9 dolara yükseltti. İhracatımız artarken, birim ihracat değerimizin de yükselmesi, Meclisimizin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. 2021 yılında sektörümüz 210 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirme başarısını gösterdi. Yıl sonunda, sektörümüzün 10 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağına inancımız tam. İDDMİB çatısı altında yer alan her bir ihracatçımız, Türkiye’nin ticaret diplomasisinin saha neferleri olarak, bugünün yıldızı olmayı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

TOPLAM 75 ÖDÜL
İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde 25 kategoride toplam 75 ödül verildi. Ayrıca 26 derneğe desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sunulan etkinlikte İDDMİB İhracat Şampiyonları sırasıyla Kibar Dış Ticaret A.Ş., Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketleri oldu.

8 Eylül 2021


Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®... 
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...

Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır... 
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...

BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR... 

İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...

Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor. 

Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın... 

Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.

ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. 

 E Dergi
 E Dergi
 E Dergi
  • AJANDA
  • 10 Soruda Yangınla Mücadelede Köpük Sistemleri ve Testleri

    26 Haziran Temmuz 2025 / 14.00

  • 10 Soruda "İskele ve Kalıp Sistemleri"

    4 Temmuz 2025 / 11.00

  • 10 Soruda "Veri Merkezlerinin Tasarımı ve İnşası"

    23 Haziran 2025 / 17.00

  • 10 Soruda “Yapı Malzemesi Üreticilerinin Yaşadığı Sorunlar ve Olası Çözüm Yolları"

    19 Haziran 2025 / 10.30

  • 10 Soruda Kullanım Halindeki Yapılarda Yangın Risk Analizi

    24 Nisan 2025 / 10.30

BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN

Şantiye Dergisi

HAKKIMIZDA

İNŞAAT sektörünün buluşma noktası ŞANTİYE®, “GÜVEN”i temsil eden “BASILI BİR YAYIN” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla yapı sektörünün en önemli iletişim platformlarından ve veri kaynaklarından biri olmaya DİJİTAL ORTAMLARDA DA devam ediyor... 1988'den bu yana basılı yayıncılıkta olduğu gibi...

KURUMSAL

  • Hakkımızda
  • Künye & Abonelik
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni

KATEGORİLER

  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor
  • Güncel
  • Ajanda

© 2024 santiye.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

  • Anasayfa
  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni