Avrupa’nın Mantolama Devi Baumit, düzenlediği İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi’nde Türkiye’nin dört bir yanındaki bayileri ve inşaat sektörünün ilgilileriyle bir araya geldi. 2022 yılında inşaat sektörünün gündemindeki konuların değerlendirildiği etkinlikte, iklim değişikliği ve artan enerji maliyetleri nedeniyle enerji tasarrufu ve mantolamanın kritik önemi vurgulandı.‘Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın sonuçlarının da masaya yatırıldığı zirveye, Fütürist Ufuk Tarhan ve Doğa ve Çevre Programları Yapımcısı Güven İslamoğlu da konuşmacı olarak katıldı.
Baumit, her yıl gelenek haline getirdiği bayileriyle ve sektör ilgilileriyle buluşma etkinliğini bu yıl İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi adı altında gerçekleştirdi. 23 Mart Çarşamba günü hibrit olarak düzenlenen zirveye,Baumit Türkiye YouTube kanalı üzerinden 3 bine yakın kişi katıldı. Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı ve Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer’in ev sahipliğinde düzenlenen zirvede sektörün ana gündem maddeleri değerlendirildi. Baumit’in geçtiğimiz aylarda Türkiye çapında gerçekleştirdiği‘Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın sonuçlarının analiz edildiği etkinlikte, mantolamanın iklim değişikliğine karşı alınabilecek en kritik önlemlerden olduğu vurgulandı.
Zirvede Fütürist Ufuk Tarhan döngüsel ekonomi, gelecekte çıkacak iş modelleri, konfor ihtiyaçları ve enerji verimliliği hakkında ilham verici bir konuşma yaptı. Doğa ve Çevre Programları Yapımcısı Güven İslamoğlu da çarpıcı örneklerle iklim krizinin doğaya yansımasını paylaştı.
Atalay Özdayı: "En önemli gündem maddemiz iklim değişikliği"
Etkinlikte inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki son durumu değerlendirenBaumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, “2021 yılının ilk yarısında pandemi sonrası toparlanarak büyüme gösteren inşaat sektörü 2021’in son çeyreğinde yüksek enflasyon, satın alma gücünün kaybı, yükselen maliyetler nedeniyle daralma sürecine girdi. Bu gündem maddelerine ek olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, enerji fiyatlarındaki ve konut kredilerindeki artışın seyri 2022 yılının en önemli gündem maddeleri olmaya devam edecek. Geçtiğimiz yıl yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 24,1 arttı. Konut satışlarına baktığımızda 2021’de yaklaşık 1,5 milyon konuş satışıyla 2020 yılıyla paralel ilerleyen bir süreç görüyoruz. İnşaat sektörü küçülürken, inşaat malzemeleri sektörünün kaydettiği büyümede yenileme pazarındaki güçlü talep etkisini gösteriyor. Ancak dünya olarak 2022 ve önümüzdeki dönemde en önemli gündem maddemiz iklim değişikliği. İklim değişikliği ile mücadelede alacağımız en kritik önlemlerden biriısı yalıtımı. Avrupa’nın mantolama devi Baumit olarak ülkemizde ısı yalıtımı bilincini artırmak için çalışıyor, iklim değişikliği ile mücadele ve enerji tasarrufu için mantolamanın tercih değil zorunluluk olduğuna dikkat çekmeye devam ediyoruz” dedi.
"Enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirme seferberliği başlattık"
Zirvede Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer de geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleriTürkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın öne çıkan sonuçlarını paylaştı. Enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olan binaların karbondioksit salımında da ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Dinçer şöyle devam etti: “Yaptığımız araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’de toplumun yüzde 64’ü için mantolama yaptırmak iklim değişikliği için alınan bir önlem. Toplumumuzun bu konuda biraz daha bilinçlendirilmeye ihtiyacı var. Biz de Baumit olarak bayilerimizle birlikte bu sorumluluğun üzerimize düşen kısmını alıyoruz. Bu vizyonumuzu bir sosyal sorumluluk projesi ile çocuklarımızı enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirme seferberliğine dönüştürdük. Geleceğimizi Mantoluyoruz projesi yaklaşık 3 yıldır sürdürülebilir bir şekilde büyüyor ve yaygınlaşıyor. Başladığımızdan beri toplam 20 bin çocuk bu bilinçlendirme projesine dâhil oldu ve aynı zamanda onlar için hazırladığımız montlarla ve defterlerle buluştu. Projemiz büyüyerek devam edecek”.
28 Mart 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.