Bir süredir Türk vatandaşları Schengen vizesi alamamanın sıkıntısını yaşıyor... Turistik ziyaretlerin yanı sıra iş dünyasını da derinden etkileyen sorun gün geçtikçe büyüyor. Bu kapsamda konuyla ilgili basında da farklı haberler yayınlanıyor. Mesela Türkiye Gazetesi'ndeki bir haberde problemin ciddiyeti az da olsa ele alınıp, özetlenmiş. Haberde şu ifadelere yer verilmiş: "Türk turist, iş insanı ve öğrencisine vize vermeyen Avrupa, konu işçi ve mavi yakalı çalışana gelince kapıları sonuna kadar aralıyor. TMB Başkanı Erdal Eren, 'Benim vize almakta zorlandığım ülkeler, sıva ustasına hemen vize veriyor' dedi. Öte yandan birçok Avrupa ülkesi 2025 yılında yeni işçi alacağını açıkladı..."
"Avrupa’nın Türkiye’ye karşı vize tavrı uzun zamandır devam ediyor. Gerek iş insanları gerek turistler gerekse de eğitim maksadıyla Avrupa’ya gitmeyi planlayan Türkler vize alamıyor. Yüz binlerce başvuru 'ret' cevabı alıyor. İş dünyası temsilcileri fuarlara bile katılım sağlayamazken, yakın zamanda İtalya’da eğitim hakkı kazanan bine yakın Türk öğrencisinin, yaklaşık beş aydır vize alamaması da yaşanan durumu özetliyor. Buna rağmen Avrupa’dan vize isteyen işçiye ise büyük kolaylık tanınıyor. Özellikle emek yoğun sektörlerde çalışan mavi yakalı çalışanlar uzun vize almayı başarıyor..."
Almanya ve Fransa altyapılarını yenilemeye başladı... İşçi açıkları var...
"Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, iş dünyası olarak vize problemini uzun zamandır yaşadıklarını ifade ederek 'Almanya ve Fransa gibi ülkeler altyapılarını yenilemeye başladı. Bu nedenle işçi açıkları var. Benim vize almakta zorlandığım ülkeler, sıva ustasına hemen vize veriyor. Üstelik 150 avro gibi çarpıcı yevmiye ödüyorlar ki bizim böyle parayı vermemiz mümkün değil' dedi."
İnşaat sektöründe büyük bir ara eleman açığı bulunuyor... Yurtdışı projelere Türk çalışan götüremiyoruz
"Sektördeki eleman sorununa da dikkat çeken Eren, 'Deprem bölgesinde ve büyükşehirlerdeki yeniden inşa ve kentsel dönüşüm projelerinin de etkisiyle yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı bulunuyor. Yurt dışı projelerimize daha fazla Türk çalışan götürme hedefimizi yerine getirememe üzüntüsü bir yana, ülkemizdeki şantiyelerimize bile, Orta Asya ve Uzak Doğu’dan eleman getirmek zorunda kalıyoruz. Tüm gençlerimizi üniversite diploması sahibi olmaya yönlendiren anlayışı el birliği ile ortadan kaldırmalıyız. Eğitim sistemimizi ekonomimizin ihtiyaçlarına göre şekillendirmeli, üniversite mezunlarımızı da hem nitelik hem de nicelik olarak bir planlamaya ve geliştirmeye tabi tutmalıyız' ifadelerini kullandı."
Türkiye Gazetesi'nde Kaan Zenginli'nin haberinnin tümüne ulaşmak için lütfen tıklayın
ŞANTİYE®NİN SON SAYISINA ULAŞMAK İÇİN İSE LÜTFEN AŞAĞIDAKİ KAPAK GÖRSELİNE TIKLAYIN...
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
20 Aralık 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.