İstanbul Fuar Merkezi’nde kimya sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması olanTurkchem Fuarı 10. kez kapılarını açtı. 27 Kasım’da başlayan ve 29 Kasım’a kadar sürecek olan fuar, “Kimya ile İlgili Her Şey” sloganıyla düzenleniyor. Etkinlik, sürdürülebilir ve doğa dostu çözümler ile yenilikçi uygulamaları tanıtmanın yanı sıra sektör profesyonellerini bir araya getirerek büyük bir platform sunuyor. Kimya sektörünün farklı alanlarına yönelik geniş bir yelpazede ürün ve hizmet sunan Turkchem Eurasia, yerel ve uluslararası profesyonelleri buluşturarak sektörün küresel rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Tekstil sektörünün sürdürülebilir üretim süreçlerine geçişini destekleyen yenilikçi çözümler, fuarda dikkat çekiyor…
Turkchem Eurasia, kimya sektörünün önde gelen üç prestijli kuruluşu; Avrupa Kimyasal Distribütörler Derneği (FECC), Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD) ve Türkiye Kimya Derneği (TKD) tarafından destekleniyor. Bu katkılar, fuarın sektördeki liderliğini pekiştirirken uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesine yardımcı oluyor. Eş zamanlı gerçekleştirilen Interdye & Textile Printing Eurasia da Türkiye’de Boyama ve Apre sektörünün sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD)’nin iş birliği ile düzenleniyor veTekstil Mühendisleri Odası (TMO) ve Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİCHAD) tarafından güçlü bir şekilde destekleniyor.
KİMYA SEKTÖRÜ BİR ARAYA GELDİ
Fuar, Türkiye’nin kimya sanayisinde önemli bir dönüm noktasına ev sahipliği yaparak ilk ve tek etil asetat (C4H8O2) üretimini sektöre tanıttı. Tatlı bir kokuya sahip, renksiz bir sıvı olan etil asetat, hızlı buharlaşma özelliği ve çok yönlü kullanımıyla kimya endüstrisinin vazgeçilmez bileşenlerinden olma özelliği taşıyor. Çözücü olarak geniş bir kullanım alanına sahip olan etil asetat, boya, vernik, yapıştırıcı, mürekkep ve plastik üretiminde tercih edilmesi ile biliniyor. Ayrıca etil asetat düşük toksite ve hızlı buharlaşma özellikleri sayesinde çevre dostu bir alternatif sunuyor.
Öte yandan, Turkchem Fuarı Türkiye’de bir ilke ev sahipliği yaparak yerli üretimle gerçekleştirilen sitrik asit üretimini sektörle buluşturdu. Gıda sanayisi başta olmak üzere birçok alanda büyük öneme sahip olan sitrik asit gıdalarda bozulmayı ve mikroorganizma üremesini önleyerek ürünlerin raf ömrünü uzatmak için etkin bir çözüm üretiyor. Kimya sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması olan fuar, 29 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
KİMYA SEKTÖRÜ TÜRKİYE’DE BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR
Turkchem’ın kimya sektöründe çok önemli bir fuar olduğunu ifade eden Artkim Group Kurucu CEO Cengiz Yaman, “Fuarımız bir önceki düzenlediğimiz fuara göre yüzde 40 oranında bir artış gösterdi. Çünkü kimya sektörü olmadan hiçbir şey olmuyor. Kimya sektörü 30 tane ana sektöre ham madde veren bir sektördür. Gelişmiş güçlü ülkelerin hepsi kimya sektörüne yatırım yapan ülkelerdir. Dünya genelindeki ilk 10 ülkeye baktığımız zaman hepsinin kimya sektörü güçlenmiştir. 434 firma ile katılımcımız mevcut. 434 katılıcıdan 243 tanesi yabancıdır buda Türkiye’de kimya sektörüne verilen önemin göstergesidir. Kimya sektörü Türkiye’de büyüyor ve gelişiyor. Bizde bu sektöre katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin kimya ihracatında Avrupa Birliği ülkelerinin önemli bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Kimya Sektör Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Türkiye’nin kimya ve tekstil endüstrilerinde çevresel etkilerin azaltılması ve yenilikçi iş modellerinin geliştirilmesi yönündeki çabalar, sürdürülebilir çözümlere odaklanan fuarlarda giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Bu fuarlarda özellikle çevre dostu teknolojiler ve enerji verimliliği sağlayan ürünler katılımcılar tarafından büyük ilgi görmektedir. Türkiye’nin kimya ihracatının yaklaşık yüzde 50’sinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılması, AB düzenlemelerine uyumun sektöre olan katkısını daha da artırmaktadır. Türkiye’nin kimya sektöründe daha güçlü bir konuma ulaşabilmesi için, AB standartlarına uyumlu üretim süreçleri ve iş modelleri geliştirmek büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Gebze’de kurulması planlanan Kimya Teknoloji Merkezi, sektörün Ar-Ge ve sertifikasyon ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen stratejik bir adım olarak öne çıkmaktadır. Merkezin, üretim süreçlerini iyileştirerek yerli üretimi artırması, sektöre yönelik uzun vadeli bir yol haritası oluşturulmasına katkı sağlaması ve AB regülasyonlarına uyumun güçlendirilmesine destek olması beklenmektedir. Kimya sektörü, tekstil, otomotiv ve tarım gibi birçok alanda kritik bir rol oynamaktadır. Uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yerli üretimin artırılması amacıyla düzenlenen fuar ve etkinlikler, sektörün küresel rekabet gücünü artırırken sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasına da önemli katkılar sunmaktadır. Bu tür organizasyonlar, sadece ekonomik büyümeye değil, aynı zamanda çevresel sorumluluk ve inovasyon odaklı çözümlerin yaygınlaştırılmasına da öncülük etmektedir” ifadelerinde bulundu.
28 Kasım 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.