İzmir, bu yıl İZFAŞ ve EFOR Fuarcılık ortaklığında ilk kez düzenlenecek We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Geri dönüşüme dair her şey, 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında sürdürülebilir kentlerin öncüsü İzmir’de buluşuyor.
Fuar kapsamında yapılacak etkinlikler, geri dönüşümün önemine dikkat çekerek sektörün geleceğine ışık tutacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakıp kentlerde atık oluşumunun en aza indirilmesi amacıyla gerçekleşen We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. 12-14 Mayıs 2022 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve EFOR Fuarcılık işbirliğiyle fuarizmir’de düzenlenecek We-Cycle, kentlerde atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm kültürünün yaratılması ve gereksiz kaynak kullanımının engellenmesi konularını gündeme taşıyacak.
T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde düzenlenen fuar; Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (Ege PLASDER) ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği (GEKSANDER) destekleriyle gerçekleşiyor.
Alanında uzman isimler bir araya geliyor
Fuar kapsamında uzman isimler, A hol içinde oluşturulacak etkinlik sahnesi ile B seminer salonunda bir araya gelecek. Üç gün boyunca birbirinden değerli konukları ağırlayacak sahne, geri dönüşüm kültürünün geleceğine ışık tutacak. Söyleşilerde geri dönüşüm sektörünün önemli kuruluşlarından olan Çöpüne Sahip Çık Vakfı, Çevre Mühendisleri Odası, ATKASAN, Bucak Belediyesi, ÇEVKO, Yeşil Doğa Programı, İZDOĞA, TOBB Geri Dönüşüm ve Sanayi Sektör Meclisi, Benli Geri Dönüşüm A.Ş., RVM Systems Türkiye, LASDER, İZKA Yeşil Büyüme Politikaları Birimi, SÜREKO, İZ-SU, AGED (Kağıt Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği)’in temsilcilerinden oluşan uzman isimler yer alacak.
Geleceğin kentleri, gençlerin fikirlerine emanet
Fuar kapsamında, gelecek nesillerde geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla; İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Geri Dönüşüm Yarışması düzenlenecek. İlk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenecek yarışma; her eğitim seviyesindeki bireye geri dönüşüm ve çevre duyarlılığı bilincini aşılamak, teşvik etmek, hammadde kullanımını azaltmak, her atığın çöp olmadığını göstermek, atıkların zararlarını minimuma indirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak gibi hedefleri içeriyor. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde İzmir il çapında ilk üç dereceye giren başvurular, fuar süresince sergilenecek.
Fuar, sergi ve atölyeleriyle farkındalık yaratacak
Geri dönüşüm sektörünün öncüsü olmaya hazırlanan We-Cycle Fuarı, sergi ve atölyeleriyle de fark yaratacak. Fuar ziyaretçileri, Ali Kanal - Atık Heykel Atölyesi’nde atık malzemeler ile heykel yapacak. Moda tasarımcısı Fırat Karapınar’ın atık materyallerden yapılmış maske, ayakkabı vb. ürünlerin yer aldığı “Rastlantı” isimli sergisi fuar süresince sergilenirken bir kısmı interaktif bir şekilde fuarda tamamlanacak. İsveç İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Re:Waste Sergisi” ise, atıklar konusunda altta yatan sorunları inceleyip bu sorunları çözmek için atılması gereken adımları ve bu konudaki inovatif çözümleri ana hatlarıyla açıklayacak.
Fuarda ayrıca, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından katılımcı bir firmanın konteynerleri kullanılarak elektronik atıklar toplanarak yeniden kullanıma uygun olanların veri imha işlemleri TÜBİSAD stant alanında gerçekleşecek.
Çocuklara geri dönüşüm temalı etkinlikler
Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçlayan We-Cycle Fuarı, bu alanda çocuk ve gençlerde farkındalık yaratmayı önemsiyor. Fuar kapsamında çocuklara yönelik pek çok etkinlik gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İZELMAN Anaokulları öncülüğünde geri dönüşümü hedefleyen pek çok etkinlik yapılacak. Etkinliklere katılan öğrenciler, atık malzemeleri farklı ve kullanışlı ürünlere dönüştürecek. Fuarda ayrıca, İZELMAN Ar-Ge Müdürlüğü tarafından desteklenen, gençleri geleceğe hazırlayan küresel robotik topluluğu FIRST Vakfı’nın dünya çapında düzenlediği organizasyonlardan biri olan FIRST Robotics Competition (FRC)’nin Türkiye’deki takımları, geri dönüşüm temalı projelerini sunma olanağı elde edecek. Fuarı ziyaret edecek çocuklar, Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın Atık Cam Maskotları çocuklara fuar süresince eşlik ederken; ziyaretçi çocuklar “Çöpünü Sıfırla” oyununda bir araya gelecek.
Fuar kapsamında gerçekleşecek seminer ve söyleşiler ise şöyle:
Tarih: 12.05.2022 / Yer: A Hol Etkinlik Sahnesi
12.00- 13.00 Çöpümüze Nasıl Sahip Çıkarız?
Konuşmacı: Emrah BİLGE / Çöpüne Sahip Çık Vakfı / Genel Müdür
13.30 - 14.00İZELMAN Anaokulları Defile, Konser,
15.30- 17.00 Geri Dönüşüm Sektörü Sorunları ve Çözümleri
Moderatör: Erdoğan ÇİÇEKÇİ/ EBSO Meclis Üyesi ve Çevre Çalışma Grubu Başkanı
Konuşmacılar:
İsmail TURHAN/GEKADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Şener GENÇER /EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı
Doç. Mevlüt ÇETİNKAYA- PETKİM SOCAR
Tarih: 13.05.2022
Yer: A Hol Etkinlik Sahnesi
11.00- 12.00 Atık Sektöründe Dijital Uygulama Örnekleri
Moderatör: Ergin ERDİNÇ
Konuşmacılar:
Haşim ÇEVİK / Bucak Belediyesi,
Lütfü KIPKIP / ATKASAN,
Alper AKBULUT / Kooperatif Uzmanı,
Ethem Murat ANAÇ / ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi
12.15 - 13.15 Güven İSLAMOĞLU / Yeşil Doğa Program Yapımcısı
13.30 - 14.00 İZDOĞA Sunumu
14.00 - 15.00 Türkiye’de Depozito İade Sistemi, Mevcut Esasları ve Muhtemel Gelişmeleri
Konuşmacılar:
Ergin ERDİNÇ-TOBB Geri Dönüşüm ve Sanayi Sektör Meclis Üyesi
Ömer Benli - Benli Geri Dönüşüm A.Ş
Kardelen Afrodit ADSAL/RVM Systems Türkiye/ İş Geliştirme Müdürü
15.30 - 16.30 Türkiye’de Atık Yönetimi ve Stratejik Atıklar
Konuşmacı: Erdoğan ŞAHİN / LASDER / Kurumsal İlişkiler ve Pazarlama Müdürü
16.40- 17.10 İzmir’de Yeşil Dönüşümü Başlatmak İçin Kaynak Verimliliği Uygulamaları
Konuşmacı: Emine Bilgen EYMİRLİ, İZKA Yeşil Büyüme Politikaları Birimi Uzmanı
Yer: B Seminer Salonu
13.00 - 14.30 SÜREKO
15.30- 17.00 Atık Yönetimine Genel Bakış / Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Konu: Kentlerde Atık Yönetimi Sektörel Uygulamalar Sorunlar, Çözüm Önerileri
Moderatör: E. Helil İNAY KINAY/ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Konuşmacılar:
Ebru TUNÇ AKBULUT/Çevre Yüksek Mühendisi / TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Atık Yönetimi Komisyonu / Hamburger Recycling Turkey Atık Yönetimi A.Ş.
Lütfü KIPKIP/ Çevre Yüksek Mühendisi/ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Atık Yönetimi Komisyonu / Atkasan Atık Değerlendirme San. ve Tic. A. Ş.
Müge İNAN / Çevre Mühendisi/ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Atık Yönetimi Komisyonu / Europap Tezol Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Tarih: 14.05.2022
Yer: A Hol Etkinlik Sahnesi
11.00- 11.30 İZSU Sürdürülebilir Su Yönetiminde Arıtılmış Su Geri kazanımı
Konuşmacı: Mürüvvet KILIÇ / Atık Su Arıtma Dairesi Başkanı
14.00- 15.00 “Sokak Toplayıcıları Sosyoekonomik Araştırma Raporu ”
Konuşmacı: Osman KAYTAN / AGED / Genel Müdür
7 Mayıs 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.