• Künye & Abonelik
  • Hakkımızda
  • Bize Ulaşın
Şantiye Dergisi
PERI
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor

İzocam, 2022’de İhracat Faaliyetlerinde Atak Yapmaya Hazırlanıyor

İzocam, sağlıklı, güvenli ve tasarruflu yalıtım ürünleriyle ülkemizde olduğu gibi yurtdışındaki büyük projelerde de tercih ediliyor. 2022’de ihracat pazarlarında atılım yapmaya hazırlanan İzocam, ihracatın cirosu içindeki payını artırırken, bir yandan da yeni yatırımlara odaklanıyor. İzocam’ın bu yıl ki yatırımların merkezinde ise sürdürülebilirlik ve dijitalleşme çalışmaları yer alıyor.

2021 yılını hem iç hem de dış pazarda çift basamaklı büyüme rakamlarına ulaşarak, 2020 yılındaki cirosunun neredeyse 2 katına yakın bir büyüme elde ederek kapatan İzocam, seneyi 1,2 milyar TL’lik bir satış hasılatı ile tamamladı. İhracatı 800.000 m³ü aşan İzocam’ın geçen seneki cirosunun %20’sini ihracat gelirleri oluşturdu. 2021 yılında ihracat yaptıkları pazarlardaki 20 yerleşik bayileri ve 200 müşteri ile binalarda, sanayide ve tesisatlarda kullanılan yalıtım ürünlerinin ihracatını gerçekleştirdiklerini belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, ihracatın ciroları içindeki payını, orta vadede %30’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Bu hedef doğrultusunda 2022’de yeni pazar arayışlarının devam edeceğini aktaran Savcı, “Yurtdışında başta Türki Cumhuriyetler, Afrika, Balkanlar, Asya ve Orta Doğu’da olmak üzere ihracat faaliyetlerimizi aralıksız devam ettiriyoruz. İzocam, özellikle Orta Doğu ve Balkanlarda tercih edilen bir marka. Orta Doğu iklimlendirme pazarının en önemli üreticisi konumundayız. Bu sene de iklimlendirme için çıkaracağımız yeni ürünlerimizle bu güçlü konumumuzu korumaya devam edeceğiz. İhracat gelirlerimizin ciromuz içindeki payını artırma hedefimiz doğrultusunda, yeni pazar arayışlarımızı sürdüreceğiz. Mevcutta yer aldığımız ülke pazarlarındaki bayi ağımızı genişletirken, potansiyel olarak gördüğümüz ülkelerde de yeni bayilikler vereceğiz. Özellikle son yıllarda odaklandığımız Orta Afrika’daki pazar arayışlarımız 2022’de de devam edecek. BDT ülkelerinde ise tanıtım faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yatırımların merkezinde sürdürülebilirlik ve dijitalleşme var
İzocam, 2022 yılında, 2021’de de önceliği olan iş güvenliği, çevre, verimlilik, Ar-Ge konularındaki geldiği seviyeyi koruyarak; sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve operasyonel mükemmellik yatırımlarına ağırlık vermeyi hedefliyor.

Enerji verimliliği, Ar-Ge, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularının ana gündem maddeleri arasında yer aldığını vurgulayan Murat Savcı, özellikle Ar-Ge tarafında sürdürülebilirliğe hizmet eden ürünlere ve akustik kontrol için ses yutum özelliği yüksek yeni ürünler geliştirmeye odaklandıklarını vurguladı ve ekledi; “Bu sene ürün gamımıza Ar-Ge çalışmalarımız doğrultusunda yeni ürünler eklerken kullanılacak projenin, müşterinin ve kullanıcının beklentisine, talebine odaklanmaya devam edeceğiz. Özel ihtiyaca yönelik ürün geliştirmeye dikkat ediyoruz. Üretim dışında, ürünün verimli şekilde nakliyesi, kolay taşınması, avantajlı depolanması ve kolay uygulanması konularında da akılcı çözümler üretmeye ve kullanıcı dostu ürünler geliştirmeye de odaklanacağız.”

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, sürdürülebilirlik kapsamında ise orta ve uzun vadeli hedeflerini hayata geçirebilmek adına tüm planlama ve çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. İzocam olarak 2030 yılına kadar, direkt ve indirekt sera gazı emisyonlarını en az %33 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise karbon nötr olmayı hedeflediklerini kaydeden Savcı, “Sera gazı emisyonlarımızın azaltılması, su tüketimlerinin ve atık su oluşumlarının sınırlandırılması, alternatif hammadde kaynaklarının üretim süreçlerine adapte edilmesi ve döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak birçok proje çalışması 2030 yılı ve 2050 yılı sürdürülebilirlik hedeflerimize uyum sağlamak için detaylı programlar halinde ele alınıyor. Bu çerçevedeki yatırım planlarımızı 2021 itibariyle devreye almaya başladık. Tarsus Tesisimizde gerçekleştirdiğimiz2 milyon Euro’luk baca filtresi yatırımı ile dünya standartlarında hava emisyon değerlerine ulaşmayı hedefledik ve başarılı olduk. 2021’in Ağustos ayında devreye aldığımız bu yatırımımız ile 150 mg/Nm3 olarak istenen sınır değerin yaklaşık 3'te 1'i seviyelerine ulaştık. Güneş panellerinin yapılması ve bütün fabrikalarımızda enerji yönetim programları çerçevesinde enerji tüketimini iyileştirme konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Konuyla ilgili projelerimiz önümüzdeki yıllar içinde artarak devam edecek. Bu kapsamda ilk olarak 2025 yılına kadar bir yatırım planı oluşturduk. Böylece toplam yatırım tutarımız 4 milyon Euro’yu aşacak” diye konuştu.

Son 2 yıldır bir diğer odak noktaları olan dijitalleşme alanında da yeni yatırımlar planladıklarını açıklayan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı; “Özellikle saha çalışanlarımızın hayatını kolaylaştıracak, izlenebilirliği artıracak ve verimliliğimizi üst düzeye çıkaracak endüstri 4.0 projelerine odaklanıyoruz. Bu konuda hem endüstriyel alanda hem de müşteri ve bayilerimize hizmet edecek ‘Dijitalleşme Yol Haritası’ bu yıl ki öncelikli faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. Aynı zamanda tesislerimizdeki otomasyon konusu da dijitalleşmenin bir ayağı. Otomasyonla birlikte enerji tüketimimizi düşürmeyi planlıyoruz. Daha verimli makine aksamları kullanarak enerji verimliliğini yükseltmeyi hedefliyoruz. Böylece dijitalleşme ile sürdürülebilirliği birleştirecek yatırımlara imza atacağız. Üretim tarafında ise 3 yıllık stratejik plan çalışmalarımız çerçevesinde gerek yeni hat ve makine yatırımları, gerekse de mevcut üretim hatlarımızda kapasite artışına yönelik geliştirme faaliyetleri geçmiş yıllarda olduğu gibi devam edecek” dedi.

19 Nisan 2022


Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®... 
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...

Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır... 
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...

BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR... 

İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...

Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor. 

Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın... 

Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.

ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. 

 E Dergi
 E Dergi
 E Dergi
  • AJANDA
  • 10 Soruda Yangınla Mücadelede Köpük Sistemleri ve Testleri

    26 Haziran Temmuz 2025 / 14.00

  • 10 Soruda "İskele ve Kalıp Sistemleri"

    4 Temmuz 2025 / 11.00

  • 10 Soruda "Veri Merkezlerinin Tasarımı ve İnşası"

    23 Haziran 2025 / 17.00

  • 10 Soruda “Yapı Malzemesi Üreticilerinin Yaşadığı Sorunlar ve Olası Çözüm Yolları"

    19 Haziran 2025 / 10.30

  • 10 Soruda Kullanım Halindeki Yapılarda Yangın Risk Analizi

    24 Nisan 2025 / 10.30

BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN

Şantiye Dergisi

HAKKIMIZDA

İNŞAAT sektörünün buluşma noktası ŞANTİYE®, “GÜVEN”i temsil eden “BASILI BİR YAYIN” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla yapı sektörünün en önemli iletişim platformlarından ve veri kaynaklarından biri olmaya DİJİTAL ORTAMLARDA DA devam ediyor... 1988'den bu yana basılı yayıncılıkta olduğu gibi...

KURUMSAL

  • Hakkımızda
  • Künye & Abonelik
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni

KATEGORİLER

  • Haberler
  • Teknik
  • Röportaj
  • Ürün & Sistem
  • Proje
  • Makale
  • Rapor
  • Güncel
  • Ajanda

© 2024 santiye.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

  • Anasayfa
  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim
  • Kişisel Veriler Aydınlatma Metni