Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, Şanlıurfa Viranşehir'de Güneş Enerjisi Santrali kurmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Kalyon PV’de tükettiğimiz elektriği, santralimizden karşılayarak,tüm enerjimizi yenilenebilir kaynaklardan sağlama taahhüdümüzü gerçekleştireceğiz. GES’imiz sayesindekendi enerji bağımsızlığımızı ilan ederken, Türkiye’nin“ karbon nötr güneş paneli üretimi” gerçekleştiren ilk firması olacağız. Böylece müşterilerimizin sürdürülebilir iş modellerine de önemli destekte bulunarak, karbon emisyonlarını düşürmelerine katkı sağlayacağız” dedi.
Sürdürülebilir bir toplum oluşturmayı kendine görev addeden Kalyon PV, yenilenebilir enerji teknolojilerindeki Ar-Ge çalışmaları ve üstün kaliteli üretimi ile gerek yurt içinde gerek yurt dışında dikkat çekmeye devam ederken,“net sıfır emisyon” hedefi için önemli bir adım attı.Kalyon PV,tükettiği elektriği karşılamak için Şanlıurfa Viranşehir'de Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmak için harekete geçti. 100 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirilecek santral, 158 MWp'lik kurulu gücüyle Kalyon PV’nin öz tüketimini karşılayacak.
Ar-Ge dahil güneş paneli üretiminin dört aşamasının tek çatı altında toplayan entegre tesise sahip Kalyon PV,Viranşehir GES ile bir ilke daha imza atacak. Kalyon PV, 2024 yılı sonuna kadar kurulumunu tamamlamayı planladığı santral ile elektrik ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklarla karşılayarak, “karbon nötr güneş paneli üretimi” gerçekleştiren Türkiye’deki ilk firma olma özelliğine sahip olacak. Kalyon PV, sadece ihtiyacı olan elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamakla kalmayacak, müşterilerinin Green House Gas (GHG) Protokolü’ndeki Kapsam 2 emisyonlarını doğrudan azaltırken, müşterilerinin yatırımları kapsamında ölçülen, tedarik zincirindeki sağlayıcılardan kaynaklı emisyonları, Kapsam 3’ü de azaltarakmüşterilerine sürdürülebilir bir iş modeli sunacak.
Güneş enerjisi alanında bir teknoloji üretim merkeziolarak faaliyet gösterdiklerini belirten Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, “Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlama hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyor, 2024 yılında gerçekleştirmeyi taahhüt ettiğimiz 'tüm enerjimizi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılama' hedefimizi Viranşehir GES’imiz ile hayata geçiriyoruz. Kendi enerji bağımsızlığımızı ilan etmekten ve müşterilerimizin de karbon nötr hedeflerine katkı sağlamaktan son derece mutluyuz” dedi.
“200 bin ton karbon emisyonunun önüne geçecek”
Şanlıurfa Viranşehir'de kuracakları GES’in 158 MWp’lik kurulu güce sahip olacağını kaydeden Tüfekçi, “Bu santral Kalyon PV’nin tükettiği tüm elektriği yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. GES'imizde Kalyon PV'nin ürettiği yaklaşık 300 bin adet yüksek verimli güneş panelleri yer alacak. Bu yatırım kapsamında kurulacak GES ile yılda 310 milyon kilovatsaat'ten fazla elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. Yılda yaklaşık 200 bin ton karbon emisyonunundaönünegeçecek olan Viranşehir GES’imiz, 300 binden fazla ağaç eşdeğerinde doğaya katkı sağlayacak” diye konuştu.
Viranşehir GES’in faaliyete başlaması ileTürkiye’nin “karbon nötr güneş paneli üretimi” gerçekleştiren ilk firması olacaklarını vurgulayan Tüfekçi, sözlerine şöyle devam etti; “Bu sayede sadece kendimiz için değil, müşterilerimiz için de sürdürülebilir bir iş modeli sağlamış oluyoruz. Çünkü, karbon nötr güneş paneli üretimi gerçekleştirerek, müşterilerimizin Green House Gas (GHG) Protokolü’ndeki Kapsam 2 emisyonlarını doğrudan azaltıyoruz. Bunun yanı sıra müşterilerimizin yatırımları kapsamında ölçülen, tedarik zincirindeki sağlayıcılardan kaynaklı emisyonları, yani Kapsam 3’ü de azaltıyoruz. Tüm bunlar müşterilerimize sürdürülebilir bir iş modeli sunmamızda büyük bir avantaj sağlıyor.”
“Yıl sonu yatırım hedefimize 3 ayda ulaştık”
Yılın başında 2024 yılı sonuna kadar 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi taahhüt ettiklerini hatırlatan Tüfekçi, “Viranşehir GES’imiz 100 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçecek. İlk çeyrekte yatırım hedefimizi tamamlamış olmak bizim için ayrıca gurur verici” dedi. Kalyon PV olarak,yerli ve millî kaynaklarla geleceğin teknolojilerini bugünden üretme konusundaki atılımlarını sürdürdüklerini kaydeden Tüfekçi, “Şubat ayında Çin’in tekelini kırarak, güneş paneli üretiminin ilk adımında önemli bir unsur olan yerli Seed üretimimizi gerçekleştirerek yerlilik oranımızı da yüzde 90’a ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Türkiye’nin ihtiyacı olan yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji ihtiyacını tamamen yerli ve millî kaynaklarla sağlayarak, ülkemizi daha yaşanılabilir yarınlara ulaştırabilmek, bunu da yaparken enerji ithalatının önüne geçebilmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
16 Nisan 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.