Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, Most Innovative Companies araştırmasında Türkiye’nin en yenilikçi 50 şirketi arasında yer aldı. Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şirketin yenilikçi vizyonu ile ilgili olarak, “Ar-Ge ve inovasyon bizim için sadece bir büyüme aracı değil, aynı zamanda sektörümüze değer katmanın da temel yolu” açıklamasında bulundu.
Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, Most Innovative Companies araştırmasında Türkiye’nin en yenilikçi 50 şirketi arasında yer alarak inovasyona olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı. Fast Company Global iş birliğiyle hazırlanan "En Yenilikçi Şirketler 50" listesi, teknoloji dünyasının önde gelen liderlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilerek belirlendi. Kastamonu Entegre, bu prestijli listede “Sosyal Fayda” kategorisinde yer alarak yenilikçi yaklaşımını ödüllendirdi.
İnovasyonla büyüyen bir başarı öyküsü
Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, şirketin yenilikçi vizyonu ile ilgili olarak, “Ar-Ge ve inovasyon bizim için sadece bir büyüme aracı değil, aynı zamanda sektörümüze değer katmanın da temel yolu. Geleneksel bir sektörde köklü bir geçmişe sahip olan Kastamonu Entegre, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm projeleriyle global ölçekte fark yaratmayı hedefliyor. İnovasyon odaklı üretim yaklaşımımızla kahve posası, organik ve tarımsal atıkları yonga levha üretiminde kullanılabilir hale getirerek hem çevresel hem de ekonomik anlamda değer sağlıyor, dönüşüme olanak sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Atıkların ileri dönüşümüyle sosyal fayda
Kastamonu Entegre, atıkların ileri dönüşümünde hayata geçirdiği endüstriyel simbiyoz uygulamalarıyla sektöre örnek oluyor. Endüstriyel simbiyoz, bir sektörün atıklarının başka bir sektör için hammaddeye dönüştürülmesi prensibine dayanıyor. Kastamonu Entegre’nin, işletmelerin atıklarını yöneterek çevresel değer yaratmayı hedefleyen Wastespresso ile yaptığı iş birliği çerçevesinde, kahve posaları gibi organik malzemeler ahşap bazlı panel üretiminde kullanarak hem karbon ayak izini düşürmek hem de yenilikçi bir üretim süreci geliştirmek hedeflendi. Dünyada ilk kez kahve posası, bu ölçekte bir üretimde ahşaba ikame olarak kullanıldı.
Sürdürülebilirlikte öncü adımlar
Kastamonu Entegre, Türkiye ve yurt dışındaki tesislerinde sürdürülebilirlik ve inovasyonu temel iş stratejisi olarak benimsiyor. Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezi, etkin kaynak kullanımı, ileri malzeme teknolojileri ve süreç geliştirme çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. 2023 yılında Türkiye İhracat Meclisi’nin İnovaLİG yarışmasında "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde birincilik ödülü kazanan şirket, inovasyon alanındaki liderliğini pekiştirdi.
Dünyaya yayılan başarı
Türkiye’nin lider, Avrupa’nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük ahşap bazlı panel üreticisi olan Kastamonu Entegre, altı kıtada 100’den fazla ülkeye ürünlerini ulaştırıyor. İnovasyon odaklı iş modeliyle global pazarlardaki konumunu güçlendiren şirket, sürdürülebilir büyümeyi desteklemeye ve çevre dostu üretim teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
15 Aralık 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.