Klimalar, sıcak veya soğuk hava koşullarında ev, ofis, fabrika ve birçok alanda daha konforlu bir iklimlendirme sağlıyor. Değişen iklim koşullarıyla hayatımızda oldukça geniş bir yere sahip olan klimalar; doğru kullanım alışkanlıklarıyla verimli çalışırken aynı zamanda çevre üzerindeki olumsuz etkileri de minimuma indiriyor. Yanlış kullanım ise klima ömrünün azalması, enerji verimliliğinin düşmesi, alerjenlerin artması ve maliyetlerin yükselmesi gibi olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.
Form MHI Klima Sistemleri klima uzmanları, kaçınılması gereken önemli konularda uyarıyor;
Filtrelerin düzenli temizlenmemesi veya değiştirilmemesi, verimliliği minimuma indiriyor. Klima filtreleri, kompresör, valfler, fan ve genel anlamda klimanın tamamının belirli periyodlarda yetkili servis aracılığı ile kontrol edilmesi gerekiyor. Özellikle fitrelerin belirli aralıklarla temizlenmesi veya değiştirilmesi hava kalitesini arttırarak klimanın maksimum düzeyde verimle çalışmasını sağlıyor.
Sıcaklık ayarını kullanılabilecek en yüksek dereceye ayarlamak enerji tüketimini artırırken konforu olumsuz etkiliyor. Bulunduğunuz mahalin konforu için üretilmiş olan klimaların yüksek sıcaklarda ısıtma ya da düşük sıcaklıklarda soğutma yapması fazla enerji tüketimine neden oluyor.
Aniden yaşanan sıcaklık değişimlerine bağlı olarak özellikle yaz aylarında sıkça görülen klima çarpması, kas tutulması, kas ağrısı ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklara yakalanma riski artıyor. Bu sebeple yaz aylarında klima sıcaklık değerini 23–26°C derece aralığında, kış aylarında ise klima sıcaklık ayarını 20-22°C aralığında tutmak hem konforlu bir ortam sunuyor hem de enerji tasarrufu sağlıyor.
Klima kullanırken camların açık olması dışarıdaki sıcak veya soğuk havanın içeri girmesine ve buna bağlı olarak ortamı ısıtma/soğutma için daha fazla enerji harcanmasına yol açıyor. Pencereleri kapalı tutarak hem klimanın etkinliği artırılabiliyor hem de enerji tasarrufu sağlanıyor.
Gece boyunca klimanın açık tutulması, gereksiz enerji tüketimine ve nem oranının korunamamasına yol açıyor. Odanın serinletilmesi için uyku modunu kullanmak veya otomatik kapanma özelliğini ayarlamak enerji tasarrufu sağlıyor.
Klimayı boş odada çalışır durumda bırakmak, enerji kaybına ve maliyetlerin artmasına neden oluyor. Klimayı kullanmadığınızda cihazı kapatmak, sensörlü bir klima kullanmak veya enerji tasarrufu modunu etkinleştirmek önem taşıyor.
Form Şirketler Grubu çatısı altında hizmet veren MHI Klima Sistemleri ile kullanıcılara kaçınılması gereken detaylara dikkat etmek yerine klimanın keyfini çıkartmak kalıyor. MHI iç üniteler ve sensörlü çalışma sistemleri odada hareket olmadığında kendini otomatik olarak kapatıyor; hareket algıladığında ise otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Isıtma performansı en yüksek klimalar olan MHI ürünleri; oda sıcaklığı yüksek olduğunda otomatik soğutma özelliğine geçiş yaparak hem klimayı hem de kişileri stabil ısıda tutuyor. Ayrıca Smart M-air uygulaması ile klimaya uzaktan erişim sağlanıyor.
22 Kasım 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.