LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Bursa’ da inşası bitmek üzere olan Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü’nü, düzenlediği lansmanla tanıttı. LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ezer, “Türkiye’ nin ilk köy enstitüsünü açacağız. Müthiş bir proje gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
Tanıtım toplantısı LÖSEV'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog&Onkolog Dr. Üstün Ezer, Genel Koordinatör Hülya Ünver, yönetim kurulu üyeleri, LÖSEV gönüllüleri, LÖSEV'in iyileşmiş gençleri, çocuklar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Lösemili çocuklar ve ailelerine yönelik olarak hayata geçirilen Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü projesinin tanıtım toplantısında Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası da unutulmadı. Canım Kardeşim Ders Evi öğrencilerinin ritim gösterisi ve gönüllü korosunun performanslarıyla hem Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü hem de 30 Mayıs – 5 Haziran Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası coşkusu bir arada yaşandı. Mesafe Koleji öğrencilerinin Vals gösterisi ve bandonun eşlik ettiği tanıtım toplantısı katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı.
Tanıtım toplantısında Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü'nün sunduğu olanaklar ve bu önemli projenin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşıldı.
LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ezer: “Köy endüstrileri bu ülkenin başarı yolunda attığı adımlarda en önemli yere sahip”
Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü’ne ilişkin konuşan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer köy enstitülerinin önemini vurguladı. Dr. Ezer “Bunca senelik tecrübemde şunu gördüm; lösemide kullanılan ilaçlar, tedaviler yalnızca hastalığın yüzde ellisini iyileştiriyor diğer yüzde elli ise temiz bir ortam, moral ile iyileşiyor. Herkes köy endüstrilerinin bu ülkenin başarı yolunda attığı adımlarda en önemli yere sahip olduğunu söylüyor. O köy endüstrileri ile ilerleseydik Türkiye şu an dünyanın lideri olurdu. Köy endüstrilerini kapatma fikri hiçbir vatanseverin alabileceği bir karar değil.” diye konuştu.
“Müthiş bir proje: Türkiye’ nin ilk köy enstitüsünü biz açacağız”
Bursa Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü proje detaylarını kamuoyuyla paylaşan Dr. Ezer, “Türkiye’nin ilk köy enstitüsünü biz açacağız. Müthiş bir proje gerçekleştirdik. Bursa her şeyin en iyisine layık, bağışçılarımız ve çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır diye düşünerek bu projeyi tasarladık” diye ekledi.
“Çocuklarımızın hepsi bunu hak ediyor”
Dr. Üstün Ezer, Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü projesine ilişkin şunları kaydetti: “Okulumuzun içerisinde mutlaka sanat atölyeleri olacak. Kütüphanesi, bilim yuvaları olacak, oyun odaları olacak, kafeteryaları olacak, onların arkasında annelerin üretim mutfağı ve uğraş atölyeleri olacak. Amfi tiyatrolar inşa ettik.İç bahçemiz olacak buranın büyük bir kısmı hayvanlarla, spor merkezleri, biyoenerji merkezlerinden oluşacak. Bisiklet yolu, patent yolu inşa ettik. Yeşil Bursa’nın betonlaşma görüntüsü üzerine bir yol inşa ettik. Çocuklarımızın evreni öğrenmeleri lazım, bunun içinde gökyüzünü rahatça görebilecekleri teleskopların içerisine olduğu bir uzay alanı olacak.”
30 Mayıs 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.