Belçika merkezli pil üreticisi Novali ile Mitsubishi Electric Europe arasında teknoloji ortaklığı mutabakatı imzalandı. Avrupa çapında birden fazla “giga fabrika” finanse etmek ve hayata geçirmek üzere kurulan Novali, üretime 2025 yılında başlamayı planlıyor. Novali'nin Kurucu Ortağı Roald De Meyer’in ifade ettiği üzere “Sanayi ve hükümetin Avrupa'da pil hücresi üretimi kurma ihtiyacı konusunda hemfikir olması, AB ticaret bloğu için talebi karşılamak ve üretim bağımsızlığının tesis edilmesinin esas alınması” bu anlaşmanın çok kısa sürede gerçekleştirileceğini gösteriyor.
Mitsubishi Electric, Avrupa’da giderek önem kazanan büyük ölçekli pil hücresi üretimi konusunda Belçika menşeli pil şirketiNovali ile teknoloji ortaklığını iş birliğine imza attı. Bu anlaşma kapsamında mevcut otomasyon çözümlerinin pil hücresi üretimi için düzenleneceğini belirten Mitsubishi Electric Europe EMEA Lityum Pil Endüstrisinden Sorumlu Direktörü Klaus Petersen, Avrupa’da üretilen yeni nesil pillere ilişkin değer zincirinin oluşturulmasını amaçladıklarını vurguladı.
Hedef, Avrupa’da yerel imalatçılardan oluşan bir üretim ağı yaratmak
Mitsubishi Electric, Asya'daki lityum hücre imalat endüstrisinde otomasyon çözümleri sağlama konusunda uzun süreli deneyime ve Avrupa'da köklü bir makine imalatçısı müşteri portföyüne sahip. Avrupa'daki değer zincirinin sağlanması gerekliliğinden yola çıkarak Mitsubishi Electric ve Novali gigawatt saat (GWh) ölçeğinde komple hücre üretim hattı sunabilen yerel makine üreticileri ağı oluşturmayı hedefliyor. Bu iş birliğinin odağında, şimdiye kadar sektör için bir zorluk olan israfı önlerken sınıfının en iyi pil hücrelerini oluşturmak yer alıyor.
Bu proje, Avrupa’nın elektrifikasyonu için büyük bir fırsat
Mitsubishi Electric ile gerçekleştirdikleri iş birliği hakkında konuşan Novali Kurucu Ortağı Thomas De Clippeleer, “Lityum pil hücresi üretimi, Avrupa için nispeten yeni bir alan olmasına rağmen hızlı bir gelişim gösteriyor. İş ortaklarımızdan öğrendiğimiz ve yararlanabileceğimiz her türlü yenilik ise üretim başlangıcına daha hızlı ulaşmamıza yardımcı oluyor. Bir fabrikanın GWh kapasitesine yükseltmesi gerçekten iddialı bir hedef ancak Novali olarak bunu yerel değer zinciri yaratmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Tüm Avrupa elektrifikasyon girişimi bundan faydalanacağı için bu proje bizim için çok önemli” dedi.
CO2 açısından nötr bir pil üretimi sağlanacak
Novali’nin temel hedefi CO2 açısından nötr bir pil üretimi sağlamak, enerji ve ham madde tüketimini azaltmak… Bu noktada yüksek düzeyde bir fabrika otomasyonuna ihtiyaç duyuluyor. Başlı başına zorlu bir süreç olan hücre üretim prosesinde enerji verimliliğinden vazgeçmeden yüksek kalite standartları yakalamayı bugüne kadar kanıtlamış Mitsubishi Electric, otomasyon çözümleri ile bu alanda farkını ortaya koyarak ileri yönetim anlayışı sunuyor.
Avrupalı imalatçılardan oluşacak yerel bir ekosistem kurulacak
Novali’nin yeni nesil pil teknolojisi üretimini büyütmek için bir platform sunduğunu belirten Novali Kurucu Ortağı Roald De Meyer ise şunları söyledi: “Bir yandan kendi alanlarında öncü teknoloji şirketleriyle ortaklık kurarken diğer yandan Mitsubishi Electric gibi otomotiv ve endüstriyel ortaklarla tedarik zincirini geliştirmek ve pil hücrelerini seri üretime geçirmek için birlikte çalışıyoruz. Dört jenerasyon pil hücresi üretmeyi planlıyoruz. Düşük maliyetli pazar segmenti için lityum demir fosfat (LiFePO) veya (LFP) hücreleri, yüksek voltajlı katotlara geçiş yapan son teknoloji nikel manganez kobalt (NMC) hücreleri ve orta pazar segmenti için silikon anotlar sunuyoruz. Pillerin yüksek hacimlerde piyasada bulunması gerektiği için hücre üretimine ve tedarik zincirine büyük bir yatırım gerekiyor. Bunu başarmak için otomotiv şirketleriyle ortak girişimler kuran küresel yatırım fonları ve endüstriyel ortaklarla birlikte çalışıyoruz. Üretim ekipmanı ve genel fabrika otomasyonu, tedarik zincirinde çok önemli bir unsur. Mitsubishi Electric, Asya'daki tüm yerleşik hücre ve ekipman üreticilerine otomasyon ürünleri sağlama konusunda onlarca yıllık deneyime sahip. Bu iş birliğiyle Avrupalı üreticilerin yerel ekosistemini oluşturmak için bu uzmanlıktan yararlanacağız.”
17 Ekim 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.