Mitsubishi Electric, 2022 yılı uluslararası patent başvurularında Japon şirketleri arasında birinci, dünya çapında dördüncü sırada yer aldı.
Mitsubishi Electric Corporation, İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO World Intellectual Property Organization/WIPO)'ne göre 2022'de yapılan uluslararası patent başvuruları açısından dünya genelinde dördüncü, Japon şirketleri arasında birinci sırada yer aldı.
Hem sıralamadaki hem de patent başvurularındaki yüksek seviye, Mitsubishi Electric'in işinin küreselleşmesiyle birlikte uluslararası patent başvuru sahiplerini aktif bir şekilde teşvik etme stratejisini gösteriyor. Mitsubishi Electric, 2022 yılında 2014'ten bu yana dokuz yıl üst üste şirket bazında uluslararası patent başvurularında ilk beş küresel şirket arasında yer alırken, sekiz yıl üst üste tüm Japon şirketleri arasında ise birinci oldu.
Fikri mülkiyet haklarını (Intellectual Property/IP), gelecekteki büyümesi ve gelişimi için stratejik açıdan çok önemli bir iş kaynağı olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, fikri mülkiyet haklarına ilişkin faaliyetlerini dikkatli bir şekilde şirketin iş ve Ar-Ge stratejileriyle uyumlu hale getiriyor. Ekim 2021'de şirket, IP'den yararlanarak sürdürülebilir bir gelecek gerçekleştirmek için harici işbirliğini teşvik etmek üzere Open Technology Bank® faaliyetlerini başlatmıştı.
Mitsubishi Electric, bundan sonra da sosyal zorlukları ele almak ve işi aracılığıyla sürdürülebilirliğe yönelik yeni değerler sunmak için IP faaliyetlerini güçlendirmeye devam edecek.
Mitsubishi Electric'in IP Geliştirme Faaliyetleri
1) Grup Çapında İş ve Ar-Ge Stratejisi Olarak IP
- IP ve teknik standart girişimleri, şirketin iş ve Ar-Ge stratejileriyle yakından bağlantılı.
- Genel Merkez'de Başkan’ın doğrudan kontrolü altındaki Fikri Mülkiyet Bölümü, tüm dünyadaki fabrikalar, Ar-Ge merkezleri ve bağlı şirketlerin IP bölümlerini koordine ediyor.
2) Küresel IP Faaliyetleri ve Uluslararası Standart Stratejileri
- IP için öncelikli projeler, önemli iş ve Ar-Ge projeleri ile işbirliği içinde oluşturuluyor. Ardından iş genişlemesinin beklendiği gelişmekte olan ülkelerde fiili iş dağıtımından önce başvurular yapılıyor.
- ABD, Avrupa, Çin ve Güney Doğu Asya'daki IP faaliyetlerini yönetmek üzere şirketin ilgili ülke yetkilileri atanmış.
3) Harici Taraflarla “Birlikte Yaratmayı” Aktif Olarak Teşvik Etmek için IP
- 2021'den bu yana "Open Technology Bank® faaliyetleri", sürdürülebilir bir gelecek için harici işbirliğini teşvik ederek değişik sektörler ve alanlardaki çeşitli sosyal zorlukların çözülmesine katkıda bulunan Mitsubishi Electric'in tescilli teknolojilerinin lisanslanması için fırsatlar yaratıyor.
Mitsubishi Electric Corporation Hakkında
Güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmek konusunda yüz yılı aşkın deneyime sahip olan Mitsubishi Electric Corporation "bilgi işlem ve iletişim sistemleri", "uzay geliştirme ve uydu iletişimleri", "tüketici elektroniği cihazları", "sanayi teknolojileri", "enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların" üretimi, pazarlaması ve satışında bilinen bir dünya lideri. Mitsubishi Electric, “Changes for the Better” (Daha İyisi için Değişim) ruhuyla toplumu teknolojileriyle zenginleştiriyor. Şirket 31 Mart 2022’de sona eren mali yılda 4.476,7 milyar yen (36,7 milyar dolar / Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2022’de ilan ettiği 1 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır) konsolide grup satışı gerçekleştirmişti.
Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında
“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, mekatronik CNC sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda.
27 Mart 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.