Dijital dönüşüm, metal işleme sektöründe rekabetçiliğin korunması açısından stratejik bir öneme sahiptir. Dünyanın önde gelen CNC üreticilerinden Mitsubishi Electric, yapay zekâ destekli NC MachiningAID çözümünü tanıtarak işleme süreçlerinde verimlilik ve maliyet avantajları sunuyor. Bu ileri teknoloji, üretim süreçlerini önemli ölçüde iyileştirirken düşük maliyetle ileri seviye operasyonel verimlilik sağlıyor.
Makine tezgâhlarının işletilmesi sırasında maliyet tasarrufu sağlamak önemli bir potansiyel sunuyor. Üretim kesintilerinin önlenmesi; takım kırılmaları, ölçü sapmaları, yüzey kalitesi kusurları, kesici takımdaki değişikliklerin ve uzun işleme süreleri gibi unsurların azaltılmasıyla mümkün oluyor. Mitsubishi Electric’in NC MachiningAID çözümü, bu noktada devreye girerek üretim süreçlerinde kesintisiz bir işleyiş sağlamaya yardımcı oluyor.
NC MachiningAID, takım aşınmasını tahmin etmek ve takım kullanımını verimli hale getirmek amacıyla makine öğrenimi algoritmalarını kullanıyor. Sistem; iş mill yükleri, motor yükleri, ilerleme hızı, konum ve diğer ilgili üretim parametrelerini analiz ederek uygun takım değiştirme zamanını belirliyor. Bu sayede takım ömrü uzatılırken, plansız duruş süreleri ve üretim kayıplarının azaltılması mümkün hale geliyor.
NC MachiningAID aşınmış bir takımın değiştirilme zamanını hassasiyetle belirleyerek, sapmalar tespit edildiğinde proaktif düzeltici eylemler öneriyor. Belirli bir takımın değiştirilmesi ya da işleme parametrelerinin ideal olan değerler ile güncellenmesi gibi öneriler sunarak üretim süreçlerinde operatör müdahalesini azaltmaya yardımcı oluyor. Takım değiştirme zamanı artık standart verilere, operatör deneyimine veya harici sensörlere bağlı kalmadan, makine öğrenimi modeli tarafından geçmiş ve gerçek zamanlı veriler ışığında belirleniyor.
Metal İşlemenin Geleceğinin Anahtarı
NC MachiningAID, Mitsubishi Electric’in ileri seviye yapay zekâ platformu MAISART (MitsubishiElectric's AI createsthe State-of-the-ARTintechnology) üzerine inşa edilmiştir. MAISART, endüstriyel uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş makine öğrenimi algoritmalarını entegre eden yenilikçi bir yapay zekâ teknolojisidir.
NC MachiningAID, işleme sırasında elde edilen verileri analiz ederek ideal işleme koşullarını öğreniyor ve potansiyel sorunlara işaret edebilecek sapmaları tespit ediyor. MAISART teknolojisi, gelişmiş yüzey tanıma ve öngörülü analiz yetenekleri sayesinde üretim süreçlerinin gerçek zamanlı izlenmesini sağlıyor ve anormal durumları daha erken tespit edebiliyor. Bu gelişmiş anormallik algılama kabiliyeti sayesinde NC MachiningAID, işleme süreçlerinde meydana gelebilecek hatalara veya beklenmedik olaylara proaktif müdahale imkânı sunuyor. Böylece üretim verimliliğini artırmaya ve plansız duruş sürelerini azaltmaya destek oluyor.
Tüm sektörler için yüksek işleme kapasitesi
NC MachiningAID, mevcut CNC makinelerine kolayca entegre edilebilen, farklı malzemeler ve işleme operasyonlarıyla esnek ve ölçeklenebilir şekilde kullanılabilen gelişmiş bir sistem sunuyor. Büyük ölçekli üretim yapmakta olan ve kalite, hassasiyet ve verimlilik konularında yüksek standartlara sahip işletmeler için önemli avantajlar sunan NC MachiningAID, takım ömrünü uzatarak üretim maliyetlerini düşürürken, sürdürülebilir bir üretim sürecine de katkı sağlıyor. Daha verimli kesici takım kullanımı, gereksiz duruşlar ve kesici uç kaynaklı yüzey problemlerini önleyerek işletmelerin rekabet gücünü korumalarına destek oluyor.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
28 Nisan 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.