11. Nükleer Santraller Zirvesi - NPPES, nükleer endüstrisinin tüm paydaşlarını İstanbul’da buluşturdu. 275 yeni iş birliği görüşmesi gerçekleşti. Türkiye’nin kararlı nükleer enerji hamlesi yeni nükleer enerji alanına giren firmalar için rol model oluyor.
11. Nükleer Santraller Zirvesi - NPPES, nükleer endüstrisinin tüm paydaşlarını İstanbul’da buluşturdu. Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) iş birliğiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen NPPES, bu yıl 212 firma ile bin 400 sektör temsilcisini ağırladı.
Yapay zekanın dünya ekosistemini dönüştürdüğü, enerji talebinin her geçen gün arttığı günümüzde, sıfır karbon hedefleri doğrultusunda nükleer enerkinin kritik rolü bir kez daha gündeme taşındı.
Uluslararası katılımın yoğun olduğu etkinlikte, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Almanya, Fransa, İngiltere, Slovenya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden nükleer endüstrinin önde gelen temsilcileri İstanbul’da buluştu. Zirve, sunduğu iş birliği fırsatlarıyla bugüne kadar pek çok stratejik ortaklığa ev sahipliği yaptı.Bu yıl NPPES’te 275 yeni iş birliği görüşmesi gerçekleştirildi.
Nükleer enerji katma değerli sektörlerin gelişimini sağlıyor
Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç “Temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan nükleer enerji, iklim değişikliğiyle mücadelede ve enerji güvenliğimizin sağlanmasında önemli bir araç. Ülke olarak, nükleer enerji alanındaki yatırımlarımızla, enerji bağımsızlığımızı artırmayı ve ekonomimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi, nükleer enerji sektörünün liderlerini, uzmanlarını ve paydaşlarını bir araya getirerek, sektördeki son gelişmeleri, yenilikleri ve fırsatları tartışmak için ideal bir platform sunuyor. Burada paylaşılan bilgi ve deneyimler, ülkemizin nükleer enerji alanındaki yolculuğuna önemli katkılar sağlıyor. Ayrıca bu Fuar ve Zirve yerli sanayimizin nükleer enerji alanına entegrasyonu, tedarik zincirinde daha etkin rol alması ve teknoloji transferinin sağlanması için hayata geçirdiğimiz en somut platformlardan biri” diye konuştu.
NPPES Türkiye’nin nükleer enerjideki kararlılığını ortaya koyuyor
Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi Türkiye’nin nükleer alandaki kararlı duruşunun bölgesel etkisine dikkat çekerek şunları söyledi: “Nükleer Santraller Zirvesi, dünyanın önemli nükleer enerji teknoloji üreticilerini yerli sanayicilerimizle İstanbul’da bir araya getiriyor. Türk sanayicilerimiz, bu katma değerli endüstrideki fırsatları tanıyor ve iş birlikleri için görüşmeler yapıyor. Bu yıl, yapay zekâ çağında hızla artan enerji ihtiyacının yerli ve temiz kaynaklarla karşılanmasında nükleer enerjinin stratejik rolü Zirve’de tartışıldı.Bu yıl Zirve’de yapay zeka çağında artan enerji ihtiyaçlarını yerli kaynaklarla karşılanmasında nükleer enerjinin rolü tartışıldı. Geleneksel nükleer yatırımlarının yanı sıra, küçük modüler reaktörlerin (SMR) hızlı, düşük maliyetli ve esnek kurulum avantajlarıyla önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’nin enerji karmasında yer alacağı vurgulandı. Nükleer enerjiye yeni adım atacak bölge ülkeleri de Türkiye’nin bu alandaki istikrarlı ve vizyoner adımlarını örnek alıyor.”
NPPES’te iki önemli imza töreni gerçekleşti
Nükleer Sanayi Derneği ve Bulgar Atom Forumu (BULATOM) bölgesel nükleer enerji iş birliklerini güçlendirmek için NPPES’te iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Türkiye’nin 4. nesil nükleer reaktörler geliştiren tek özel şirketi ThorAtom ile sürdürülebilir nükleer enerji alanında faaliyet gösteren Fransız şirket NAAREA ise Ergimiş Tuz Reaktörleri teknolojisinin ortak geliştirilmesi amacıyla stratejik bir iş birliğine imza attı.
NPPES’te uzmanlar nükleer enerjideki gelişmeleri paylaştı
İki gün boyunca NPPES’te altı oturum ve dokuz özel sunu gerçekleşti. Nükleer enerji sektörünün gündemindeki başlıklar alanında uzman konuşmacılar tarafından paylaşıldı. Stand alanlarında ise sektördeki en son teknolojiler tanıtıldı.
NPPES’in açılışında Türkiye’nin yeni nükleer santral yatırımlarına vurgu yapıldı
NPPES’in açılışını; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdür V. Salih Sarı, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi, Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı & Rosatom Şirketlerinden Rusatom Energy International CEO'su Anton Dedusenko, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Hasan Mandal ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Nükleer Enerji Teknoloji Kurumu (SNPTC) Başkan Yardımcısı Ma Mingjun gerçekleştirdi.
SMR’lar için hedef: 2030
Zirve’nin açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdür V. Salih Sarı, “Sinop ve Trakya’daki nükleer enerji santrali projeleri için önümüzdeki yıl sonuna kadar milletlerarası anlaşmaları imzalamayı planlıyoruz. 2030 yılına kadar ülkemize Küçük Modüler Reaktörler (SMR) teknolojilerini de kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
3 Temmuz 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.