Global bir marka olma vizyonuyla Türkiye’de ve ihracat yaptığı 75’in üzerinde ülkede faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım, bu hedefe ulaşmada en önemli gücü olan Ar-Ge yatırımlarına hız kazandırdı. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde Greentech Ar-Ge adında bir inovasyon merkezi kurduklarını söyleyen ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “Greentech’te TÜBİTAK ve KOSGEB projelerinin yanı sıra Avrupa Birliği projelerine yönelik çalışmalar da yaparak uluslararası arenadaki etkinliğimizi daha da artıracağız” dedi.
Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ODE Yalıtım, pandemi koşullarına rağmen yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Eskişehir’de 100 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği yeni üretim tesisinin inşaatına devam eden ODE Yalıtım diğer taraftan büyük önem verdiği Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini artırmak üzere bir inovasyon merkezi kurdu. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulan Greentech Ar-Ge adlı şirketin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte ODE Ar-Ge birimi de bu şirketin bünyesine geçti.
Ozan Turan: “TÜBİTAK, KOSGEB ve AB projelerine odaklanacağız”
Greentech Ar-Ge hakkında bilgi veren ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “ODE Yalıtım olarak küresel yolculuğumuzdaki en önemli gücümüzü Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önem ile bu alandaki yatırımlarımız oluşturuyor. Bu bakış açısıyla Eskişehir fabrikamızdaki dünya standartlarında bir Ar-Ge birimi kurup çok güçlü bir mühendis kadrosu oluşturmuştuk. Bu birimimiz hem tek başına hem de TÜBİTAK iş birliği ile Türkiye’de ilk olan projelere imza attı. Şimdi bu alandaki çalışmalarımızı bir adım ileri taşımak için Greentech Ar-Ge’yi kurduk. Artık TÜBİTAK projelerine ek olarak KOSGEB projeleri geliştirecek, ayrıca Avrupa Birliği projelerine yönelik çalışmalar da yaparak uluslararası arenadaki etkinliğimizi daha da artıracağız. Öte yandan üniversite-sanayi iş birliği ile daha fazla Ar-Ge odaklı çalışmayı ve farklı sektörlerdeki Ar-Ge merkezleriyle ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
“ODE’nin cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge ve dijitalleşmeye ayıracağız”
Yeni ürün geliştirme sürecindeki mottolarının ‘katma değerli ürün geliştirmek’ olduğunu açıklayan Ozan Turan, “Greentech Ar-Ge’de hem yalıtım sektörü hem de farklı sektörlere hitap edecek yenilikçi ürünler geliştirmeyi planlıyoruz. Bunun için bir taraftan mevcut ham maddeler ile ürün geliştirirken diğer taraftan konvansiyonel olmayan ham maddeler de kullanarak inovatif ürünler geliştirmek üzere projeler yapacağız. Bu kapsamda önümüzdeki üç yıl içinde ODE’nin cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge ve dijitalleşmeye ayıracak, Ar-Ge ekibimizi de üç kat büyüteceğiz” diye konuştu. Turan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tüm bu çalışmalarımız, Avrupa Yeşil Mutabakatı, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme kapsamında hızla dönüşen küresel ticaret ortamında rekabetçiliğimizin artmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlamamıza olumlu etki edecek.”
3 Ağustos 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.