Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, Eskişehir’in ardından Çorlu’daki üretim tesisi için de Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Çevre dostu uygulamalarıyla Çorlu’daki tesislerinde yalnızca bir yılda 23 bin 162 kg sera gazı salımını önlediklerini ve 2 bin 524 ağacı kurtardıklarını söyleyen ODE Yalıtım Teknik Genel Müdür Yardımcısı Tarık Uslu, “Tüm süreçlerimizde atıklarımızı azaltmaya ve yok etmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avrupa’nın 2050 yılını işaret ettiği sıfır atık hedefine 2025 yılında ulaşmayı planlıyoruz” dedi.
Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, yeşil dünya hedefi ve sıfır karbon misyonu çerçevesinde çevreci uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çalışmaları neticesinde yılın başında Eskişehir’deki üretim kampüsü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan ODE Yalıtım, şimdi de aynı belgeyi Çorlu’daki üretim tesisi için aldı. Şirket bu belgeye, Eskişehir’de olduğu gibi Çorlu’da da kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile layık görüldü.
Tarık Uslu: “Sıfır atık hedefimize bir adım daha yaklaştık”
Faaliyetlerinin odağında, Birleşmiş Milletler’in evrensel eylem çağrısı olan ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın olduğunu söyleyen ODE Yalıtım Teknik Genel Müdür Yardımcısı Tarık Uslu, “Başta ‘erişilebilir ve temiz enerji’, ‘sanayi, yenilikçilik ve altyapı’, ‘sorumlu üretim ve tüketim’, ‘iklim eylemi’ olmak üzere 17 amacın tamamını odağımıza alıyor, çevreyi ve doğal ortamı korumayı içine alan sürdürülebilir bir gelişim gözetiyoruz. Bu yaklaşımla ekolojik çeşitliliği korumaktan enerji tüketimini azaltmaya, geri dönüşümlü malzeme kullanmaktan paydaşlarımızı çevresel yönetim ve enerji verimliliği konularında bilgilendirmeye uzanan çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Tüm süreçlerimizde atıklarımızı azaltmaya ve yok etmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avrupa’nın 2050 yılını işaret ettiği sıfır atık hedefine 2025 yılında ulaşmayı planlıyoruz. Bunun önemli bir adımı olarak tüm tesislerimiz için Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
“Sera gazı salımımızı 23 bin 162 kg azalttık”
Çorlu’daki tesis için Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandıkları süreçle ilgili bilgi veren Uslu şunları söyledi; “ODE Yalıtım içinde oluşturduğumuz Enerji Verimliliği Komitesi İle yeşil dönüşüm sürecindeki tüm çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bununla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülen Sıfır Atık Projesi kapsamında da Sıfır Atık Yönetim Sistemimizi kurarak kısa sürede önemli gelişmeler kaydettik. Çorlu’daki tesisimizde yalnızca bir yıl içinde 2.864 metreküp su, 819 bin 318 kWh enerji tasarrufu sağladık. Petrol kullanımımızı 1.293 varil, demir kullanımımızı ise 60 ton azalttık. Geri dönüşüme gönderdiğimiz kağıtlar sayesinde 2.524 ağacı kesilmekten kurtardık. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde sera gazı salımımızı da 23 bin 162 kg azalttık.” Uslu ayrıca 10 yıl önce Çorlu’da kurdukları 2 MW gücündeki kojenerasyon tesisinde hem elektrik üretiminde hem de atık ısının çeşitli üretim proseslerinin ısıtma aşamalarında enerji maliyetlerinden tasarruf sağladıklarını ifade etti.
23 Haziran 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.