Covid-19 pandemisi birçok sektörde ihtiyaçları ve dolayısıyla müşteri tutumunu değiştirdi. Turizm sektörü de bu sektörler arasında yer alıyor. Kapalı alanlarda havada asılı kalan virüslerin solunum yoluyla enfeksiyon riskini artırması nedeniyle “iç mekân hava kalitesi” otel tercihinde önemli kriterler arasında yerini aldı. Amerikan çevre kuruluşu “Carbon Lighthouse” tarafından yakın zaman önce yapılan bir ankete göre de otel tercihi yapan bireylerin yüzde 77’si, otelin “iç mekân hava kalitesi”ni göz önünde bulunduruyor.
Abalıoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hifyber, iklimlendirme sistemlerinde kullanılan doğru filtrasyon çözümleri ile otellerde virüslere karşı yüzde 90’lara varan oranlarda koruma sağlanarak, güvenli yaşam alanları oluşturulabileceğini açıkladı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID – 19 salgını, toplu yaşam alanlarının iç hava kalitesine olan ilgiyi artırdı. Gittiğimiz ve konakladığımız mekânların iç hava kalitesini sorgulamaya başladık. Özelikle tatil ve seyahat amacıyla konakladığımız otellerin “Güvenli Turizm Sertifikası”na sahip olması ve iç mekân hava kalitesinin yüzde yüz taze havalı klima sistemleri ile korunması öncelikli tercih kriterlerimiz arasında yer almaya başladı.
Bireylerin yüzde 77’si için hava kalitesi önemli kriter
Amerikan çevre kuruluşu olan Carbon Lighthouse tarafından yakın zaman önce yapılan bir ankete göre, otel tercihi yapan bireylerin yüzde 77’si otelin hava kalitesini göz önünde bulunduruyor. Ayrıca, tüketicilerin yüzde 52'si daha iyi hava kalitesine sahip bir otelde kalmak için daha fazla ödeme yapmaya razı oluyor. Peki otellerin iç mekân hava kalitesini sağlamak için neler yapmak gerekiyor?
Bulaş riskleri yüzde 90’lara varan oranlarda azaltılabilir
Otellerde iç mekân hava kalitesini sağlayabilmek için dikkat edilmesi gereken ana bileşenler; ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri oluyor. Kaliteli iç mekân hava kalitesi için klima sistemlerinde kullanılan filtrelerinyüksek performanslı, antibakteriyel-antiviral özellikte nanofiber kaplı olması gerekiyor. Çünkü iç mekânda havada asılı kalan bakteri ve virüsler, klima sistemleri tarafından emilerek, dışarı atılıyor. Dışarıdan alınan temiz ve filtreden geçirilmiş taze hava ile havada asılı olan damlacıkların seyreltilmesi sağlanıyor. Böylece iç mekan havasından kaynaklı olarak oluşabilecek bulaş riskleri yüzde 90’lara varan oranlarda azaltılmış oluyor.
Çözüm: Hifyber nanofiber filtre medyası
Otellerde havada asılı kalan bakteri ve virüslerin solunum yoluyla enfeksiyon riskini artırdığını belirten Hifyber Genel Müdürü Ahmet ÖZBECETEK, iklimlendirme sistemlerinde kullanılan filtrelerin yüksek verimlilikte partikül tutma özelliğine sahip olması gerektiğini belirtti. ÖZBECETEK, sözlerine şöyle devam etti: “Nefes verme, konuşma, öksürme, hapşırma gibi eylemler sırasında oluşan 1-4 mikrometre aralığında olan çok sayıda su damlası (aerosol), küçük boyutları nedeniyle havada saatlerce asılı kalarak, iç mekândaki havayı filtreleyen; ısıtma, havalandırma ve klima sistemleri ile mahale taşınabiliyor. Otellerdehavada asılı kalan; bakterilerin, mantarların, küflerin, virüslerin ve bioaerosollerin, solunum yoluyla enfeksiyon riskini artırmaması için HVAC sistemlerinde kullanılan filtrelerin yüksek performanslı, antibakteriyel-antiviral özellikte nanofiber kaplı olması hayati önem taşıyor. Hifyber olarak geliştirdiğimiz antibakteriyel – antiviral özellikteki Nanofiber Filtre Medyası ile ısıtma, havalandırma ve klima sistemlerinde kullanılan hava filtrelerinin filtrasyon verimliliğini artırarak, kapalı alanlarda alınan her nefesin sağlıklı olmasını sağlıyoruz” dedi.
10 Ağustos 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.