Oteller için enerji, personel, yiyecek ve içecek giderlerinden sonra 3’üncü büyük gider kalemi. Ancak işletmeler son yıllarda artan enerji fiyatları nedeniyle enerji giderlerini karşılamada zorluk çekiyor. İşletmeciler, artan enerji fiyatları ile mücadele edebilmek, kâr marjlarını koruyabilmek ve çevresel sürdürülebilirliği sağlayabilmek için çözümü güneş enerjisi santrali (GES) yatırımında buluyor.
Otellerin GES yatırımı sonrası ele aldıkları ilk konu ise ısıtma sistemleri oluyor, çünkü ısıtma sistemleri, otellerde tüketilen enerjiden yüzde 40 pay alıyor.
Türkiye’deki ticari yapılar arasında en yüksek enerjiyi yüzde 35’lik payla otel işletmeleri tüketiyor. Düşük kâr marjlarıyla çalışan otel işletmeleri, son yıllarda artan enerji maliyetleri ile mücadele edebilmek için Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımlarına ağırlık verdi.
Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, otel işletmelerinin GES yatırımlarının ısıtma sistemlerinin renovasyonunu da beraberinde getirdiğini açıkladı: “Otellerin GES yatırımı sonrası ele aldıkları ilk konu ısıtma sistemleri oluyor. Çünkü ısıtma sistemleri, otellerde tüketilen enerjiden yüzde 40 pay alıyor. Bu nedenle işletmeler, yenilenebilir enerjiden elde ettikleri elektriği; kafe, restoran, amfi gibi açık alanların ısıtmasında değerlendirmek istiyor. Bu durum elektrikle çalışan ısıtma sistemlerine talebi artıyor.”
Osman Ünlü, otellerde elektrik enerlisinin etkin kullanılması için elektrikli ısıtıcı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterleri de paylaştı: “Doğru ürün seçimi, doğru keşif ve projelendirme süreci ile başlıyor. Hatalı bir keşif ve projelendirme hem enerji tüketimini artırıyor hem de konfor şartlarını sağlayamıyor. Çukurova Isı olarak, müşterilerimize ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti de sunuyoruz. Doğru keşif ve projelendirme süreci sonrasında ise cihaz seçimine dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü doğru elektrikli ısıtıcı tercih ederek açık alanları yüzde 40 daha tasarruflu ısıtmak mümkün. Ancak piyasadaki her elektrikli ısıtıcı, konfor ve tasarruf kriterlerini karşılamıyor. Isıtıcıların donanımsal özelliklerine dikkat etmek gerekiyor."
Isıtma verimini yüzde 28 artırıyor
"Elektrikli ısıtıcılarda reflektör önemli donanımsal özellikler arasında yer alıyor. Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızda bulunan özel reflektör, ampulden çıkan ışınların tümünün cisimlere yansımasını sağlayarak, ısıtma verimini yüzde 28’lere varan oranlarda artırıyor."
Yüzde 40 daha verimli
"Elektrikli ısıtıcılarda verimlilik denilince dikkat edilmesi gereken kriterlerden bir diğeri ise ‘halojen lamba’ oluyor. Halojen lambaya sahip bir ısıtıcı, standart rezistanslı elektrikli cihazlara göre yüzde 40 daha verimli oluyor. Çukurova Isı olarak, Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızın sahip olduğuyüksek yoğunluklu halojen ampul ile ısıtmada yüzde 40 daha fazla verim sağlıyoruz.Çünkü harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 99’nu ısıya dönüştüren halojen ampul, anında ve etkin ısıtma sağlıyor. Aynı zamanda otel müşterilerine konforlu bir ortam da sunuyor.”
14 Şubat 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.