24-30 Ekim tarihleri arasında Münih’te gerçekleşen Bauma 2022’de PERI yenilikçi çözüm ve teknolojilerini 200,000’den fazla ziyaretçisiyle buluşturdu. Her gün farklı bir ürününü ön plana çıkaran PERI, Bauma 2022’de Endüstriyel Kalıp ve PERI UP İskele Sistemlerindeki yenilikleri, dijitalleşme yolunda sunduğu yüksek etkili teknolojilerini kullanarak sektöre kazandırdığı alternatif ve sürdürülebilir inşaat yöntemlerini başarıyla sunarak ilgi odağı oldu.
PERI bu sene sergi alanını daha da genişleterek açıkhava alanına ekstra bir stand daha ekledi. Tamamen inşaatta 3D yazıcı teknolojilerine yer verilen bu alanda tüm ziyaretçilerin ilgisini çeken birçok uygulama yapıldı.
BU HABERE TÜM GÖRSELLERİ İLE ŞANTİYE®NİN OCAK-ŞUBAT 2023 (397.) SAYISININ E-DERGİ VERSİYONUNDAN ULAŞABİLİRSİNİZ... LÜTFEN TIKLAYIN...
3 Boyutlu Yazıcılar ile Fuar Boyunca Her Gün Yeni Bir Bina İnşaatı Gerçekleştirildi
Geçtiğimiz Bauma’dan bu yana 3D yazıcı teknolojilerinde kendini geliştirmeye devam eden PERI, alanında eşsiz olduğunu Bauma 2022’de her gün yeni bir evi 3D yazıcı teknolojisiyle tamamlayarak kanıtladı. Evler boyut olarak küçük olsa da uzmanların bu sürecin ne kadar hızlı ilerleyebileceğini göstermesi oldukça ilgi çekiciydi. Sabah fuarın ilk ayak sesleriyle başlayan bu uygulama akşam saatlerinde fuar alanı ışıklarını kapatana dek devam etti ve tüm ziyaretçiler bu süreci an ve an takip etme şansı yakaladı. PERI, 2018’den beri hisse sahibi olduğu Danimarkalı üretici ve pazar lideri COBOD’un COBOD BOD2 yazıcısı ile baskı teknolojisinde hızla ilerlemeye devam ediyor.
Dijitalleşen Şantiyeler için Yeni Teknolojiler
PERI’nin Bauma 2022’deki bir diğer etkinliği dikkat çeken “Dijital” temalı sunumlarıydı ve bu sunumlarda dijital teknolojilerin şantiyedeki iş akışının hızlanmasına nasıl yardımcı olduğu uygulamalı bir şekilde gösterildi. Dijitalleşen şantiyelerle birlikte artan hız, güvenlik ve ekonomik avantaj, arkasında yine PERI imzası bulunduruyor. Bauma fuarı süresince ziyaretçilere PERI’nin yeni müşteri portalı myPERI Customer Portal, eklenen yenilikleriyle PERI InSite ve benzeri birçok PERI uygulaması sunuldu ve ziyaretçilerin bu uygulamalarla deneme yapma fırsatı oldu.
PERI’nin dijital ürünleri arasında ön plana çıkan PERI InSite, beton dökümü boyunca şantiye personellerine gelen verilere göre proses ile ilgili karar verme imkanı sağlıyor. Kullanışlı kontrol ünitesi farklı ölçüm türleriyle aynı anda birkaç ölçüm yapılmasını sağlamaktadır.
“PERI XR” özel olarak ilgi gören alanlardan bir diğeriydi. Burada PERI bir başka uygulaması olan PERI Extended App ile kalıp ve iskelelerin 3 boyutlu gerçek oranlardaki görüntülerinin mobil cihaz yardımıyla görüntülenmesine olanak tanıdı. PERI’nin dokunuşuyla bu tip projeler bir üst seviyeye çıkarak iletişim, güvenlik ve verimliliği optimize etmiş oldu. Artık bulundukları konum fark etmeksizin proje yöneticileri şantiye alanında sanal bir şekilde gezinebilir, olası problemleri tanımlayabilir ve tüm süreci bu şekilde uzaktan yönetebilirler.
Kalıp ve İskele Projelerini Verimli ve Dijital Bir Şekilde Planlama
PERI daha önceden olduğu gibi bu fuarda da yazılım ve dijital araçlarının birçok proje için gerçek boyutlandırmasını yaparak kalıp ve iskele projelerinin basitleştirilebileceğini göstermiş oldu. PERI portföyü, QuickSolve, MultiCAD ve PERI CAD ile farklı uygulamalar ve karmaşık yapılar için çeşitli çözümlere sahiptir.
QuickSolve karmaşık olmayan projelere özel çözümler üreten bir planlama uygulamasıdır. Web uygulaması sayesinde basit projeler için kalıp ve iskele çözümleri üretilebilir.
PERI MultiCAD portföyü ise, Autodesk Revit ve diğer birçok CAD sisteminde profesyonel kalıp planlaması sağlar (bimcatalogs.net’teki mevcut PERI planlama objeleri CADENAS ile birlikte 150’den fazla CAD formatında planlama için 150’den 700’den fazla bileşene çıkarıldı).
Endüstriyel İskele Alanında İnovasyonlar
PERI sergi salonu ayrıca iskele sistemlerindeki tamamen yeni ve güncel inovasyon çalışmalarına da yer verdi. Bunların arasında PERI UP İskele Kit için ideal bir ek ürün olan esnek cephe kaplama sistemi de bulunuyordu. PERI UP Cladding ile iskelenin dış tarafı artık hızlı bir şekilde kapatılabiliyor. Bu ek ürünün kullanımıyla birlikte hava şartları ve diğer çevresel etkenlere karşı çalışanları korumaya ilişkin ihtiyaç karşılanarak ve beraberinde bina tadilat işlemleri sırasında estetik bir görünüm sağlanmaktadır.
Neredeyse hiç boşluk bırakmayacak şekilde cepheyi kaplayan bu sistem saha personeline şiddetli yağmur veya güneşten koruma sağlarken yarı-saydam yapısıyla gün ışığında aydınlık bir çalışma ortamına da olanak sağlar. Tüm bunlar birleştiğinde üstün bir güvenlik alanı oluşturur.
PERI UP Cladding dışında dikkate değer bir diğer yenilik ise STS 300 İskele Transfer Sistemiydi. Ziyaretçiler, PERI portföyünün yeni üyesi olan kolaylıkla sökülüp istiflenebilir sepetlere sahip bu taşıyıcı sistemin iskele projelerindeki süreci ne kadar başarılı bir şekilde optimize ettiğini ilk elden deneyimleme şansına sahip oldular.
Yeni PERI UP Modüler İskele Sistemi: EVOTOP
PERI, geniş standart konfigürasyonuna sahip Alman Yapısal Mühendislik Enstitüsü (DIBt) tarafından onay alan ilk PERI UP Modüler İskele Sistemi olan yeni EVOTOP serisini de ilk Bauma 2022’de sergiledi. EVOTOP beş yeni bileşeni ile daha yüksekte çalışmayı ve daha ağır yükleri taşımayı mümkün kılarak modüler iskele sistemlerinin çok yönlülüğünü, cephe iskelesi yapımında gerekli yüksek montaj hızıyla birleştirmektedir. EVOTOP, karmaşık geometriler ve ağır yük gereksinimlerindeki ağır, esnek olmayan ve taşıması zor çerçevelerin yerleştirilmesine imkan vermesinin yanı sıra basit geometriler için de bunu sağlamaktadır. Diğer taraftan ankraj sayılarının azaltılması nedeniyle projeler uygun maliyetli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Döşeme Kalıp Sistemlerindeki İnovasyonlar
PERI’nin sergilediği bir başka yeni ürün olan ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi ise konvensiyonel kalıp yöntemlerinde sistem kalıbına geçiş yapmak isteyen müteahhitler için önemli bir rol arz ediyor. ALPHADECK özellikle geniş açıklıklara sahip düz döşemeler için ve kurulumunun herhangi bir eğitim gereksinimi olmadan kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi nedeniyle oldukça kullanışlıdır. Geleneksel kalıp yöntemleriyle karşılaştırıldığında, tekrar kullanılabilen alüminyum paneller sayesinde daha az kereste kullanılmaktadır.
Geniş yüzeyli panellerin kullanımı kolaydır ve bu paneller vinç yardımı olmadan taşınabilirler. Panel, düşer kafa ve dikmeden oluşan üç temel elemanın biraraya gelmesiyle, ALPHADECK verimli ve güvenli bir şekilde kullanılabilir.
BU HABERE TÜM GÖRSELLERİ İLE ŞANTİYE®NİN OCAK-ŞUBAT 2023 (397.) SAYISININ E-DERGİ VERSİYONUNDAN ULAŞABİLİRSİNİZ... LÜTFEN TIKLAYIN...
12 Şubat 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.