Türkiye’nin köklü grup şirketlerinden Polisan Holding, üretim sahalarında, operasyon süreçlerinde ve genel merkez binasında uluslararası geçerliliği olan I-REC Sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriği kullandığını belgeledi. Elektrik tüketiminin %50’sini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan Holding, 2012 yılına göre doğrudan ve dolaylı kontrolünde olan (Kapsam I-II) karbon yoğunluğu azaltım oranını da %53’e çıkardığını açıkladı. Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak 2025 yılına kadar elektrik enerjisi kullanımı kaynaklı karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Kimya, boya ve liman işletmeciliği sektörlerinde faaliyet yürüten ve Türkiye’nin köklü grup şirketlerinden biri olan Polisan Holding, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir başarıya daha imza attı. Kısa bir süre önce Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarındaki performans notunu “B-” seviyesine yükselten ve globalde bu nota sahip 33 Türk şirketinden biri olan Polisan Holding,karbon emisyon yoğunluğu azaltım oranını %53’e yükselttiğini duyurdu.
Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası Alan Polisan’ın Enerji Dolaylı 2025 Hedefi Sıfıf Emisyon
Holding, Uluslararası I-REC Sertifikalı yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak karbon ayakizini azaltırken CEO Mehmet Hacıkamiloğlu, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti; “Bugün ise en kapsayıcı haliyle tüm sahalarımızda, operasyonlarımızda, ofislerimizde ve genel müdürlük binamızdaki elektrik enerjisi tüketimimizin %50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayarak Uluslararası I-REC sertifikalarımızı aldığımız ve böylelikle %39 olan karbon emisyon yoğunluğu azaltım oranımızı %53’e yükselttiğimiz için mutluyuz. 2025 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynakları ile bu kapsama giren emiyonlarımızı sıfırlamak üzere belirlediğimiz stratejik hedefimize ulaşmak için çalışıyoruz. Enerji odağında ürün tasarımından, operasyonel verimliliğe, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji teminine kadar yarattığımız tüm çevresel etkilere odaklanarak iklim değişikliği ile mücadelemiz devam ediyor.”
Birlikten Gelecek Doğar!
“Birlikten Gelecek Doğar” vizyonu ile uyguladıkları sürdürülebilirlik stratejileri hakkında bilgi veren Mehmet Hacıkamiloğlu, “İştiraklerimizden Polisan Kansai Boya, Polisan Kimya ve Poliport Kimya şirketlerimizde 2012 yılından bu yana doğrudan karbon ayakizimizi ifade eden Kapsam 1 ve dolaylı karbon ayakizimizi ifade eden Kapsam 2 emisyonlarını hesaplamakta ve yayınlamaktayız. Bu süre boyunca etkin izleme, ölçme ve yönetim ile operasyonlarımızdaki karbon ayakizi oluşturan tüm faaliyetlerimizin üzerine yoğunlaşarak Kapsam 1-2 emisyon yoğunluğumuzu %39 azaltmayı başardık. Doğrudan yönetimimizde ve kontrolümüzde olmayan ancak etkilediğimiz süreçleri de değerlendirebilmek üzere 2020 yılında envanterlerimize Kapsam 3 emisyonlarını da dahil ettik. Birlikten Gelecek Doğar vizyonuyla belirlediğimiz sürdürülebilirlik stratejilerimizde yer alan iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” diye konuştu.
27 Mayıs 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.