Polisan Holding, 2021 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Açıklamaya göre, Polisan Holding konsolide gelirler tarafında yılı 1 milyar 969 milyon TL rakamı ile kapattı. Boya, kimya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Holding’in 2021 kombine gelirleri ise 3 milyar 557 milyon TL olarak açıklandı. Bütün dünyayı etkisi altına alanenerji, hammadde, tedarik ve lojistik sorununa rağmen Holding’in yılı beklentiye paralel tamamlandığı açıklandı.
Finansal sonuçlar üzerine bir açıklama yapan Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, 2022 yılında boya ve kimya grubunda katma değeri yüksek yeni ürünlere odaklanılacağını, yanı sıra yurt içi kimya ve liman yatırımlarına ağırlık verileceğini kaydetti. Polisan Holding’in parçası olduğu Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Program notunun 2021’de “B-” seviyesine çıkarıldığını da hatırlatan Mehmet Hacıkamiloğlu, “Sürekli iyileşme ile, notumuzu orta uzun vadede “A” seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. İnsanımızın hayat kalitesini artırmak üzere, eğitime, kültür-sanata, spora ve çevreye verdiğimiz desteği sürdüreceğiz” dedi.
Kimya, liman, gayrimenkul ve boya sektörlerinde faaliyet gösteren Polisan Holding, 2021 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Kimya, liman ve gayrimenkul iştiraklerinin dahil olduğu konsolide sonuçlara tarafında Holdingin yakaladığı gelir 1 milyar 969,3 milyon TL oldu. Polisan Kansai Boya’nın dahil olduğu kombine gelirlerde tarafında yakalanan rakam ise Holding tarafından yapılan açıklamaya göre 3 milyar 557,8 milyon TL.
Boya Tarafında Yeni Ürün Çalışmaları Devam Edecek
Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, enerji ve hammadde maliyetlerinde yaşanan artışın, tedarik zincirinde ve lojistikte yaşanan sorunların bütün dünyayı etkisi altına aldığı 2021 yılında yakaladıkları başarıyı operasyonel verimlilik stratejilerine bağladı. 2022 yılının savaş gerilimi nedeniyle sıkıntılı başladığını aktaran Mehmet Hacıkamiloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bütün zorluklara rağmen operasyonel karlılık ve mükemmellik ilkesi ile iş süreçlerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Boya tarafındaki gücümüzü son derece önemsiyoruz. 2021 yılında yeni binasına taşıdığımız Polisan Kansai Boya Ar-Ge merkezimizde inovasyona odaklanarak, Türkiye’nin,virüs ve bakterilerekarşıetkiliilk iç cephe boyasını tüketicilerin beğenisine sunduk. Yurt dışı pazarlara yönelik ürünler geliştirerek ihracat gelirlerimizi artırdık. Buradaki duruşumuzu yeni çok fonksiyonlu ürün gamımız ile büyüterek devam ettireceğiz.”
Demiryolu hattını Kocaeli Körfez Bölgesi’nin içine taşımak istiyorlar
Kocaeli Körfez Bölgesinde bulunan ve liman operasyonlarını yürütenPoliport’ta da yeniliklerin aynı hızla devam edeceğini dile getiren Mehmet Hacıkamiloğlu, “2021 yılında burada dijital dönüşüm başlatmıştık ve AION olarak adlandırdığımız liman otomasyon projemizi 1 Ocak 2022 tarihinde devreye aldık. Aynı şekilde Kuruyük iskelesinin 200 metrelik bölümünde başlattığımız onarım sürecini de 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamlayarak, hizmete başlayacağız.Poliport’ta, liman sahasının arkasında bulunan alanda, kapasite artırımı yatırımımız başladı. Uzun vadede, onaylanan ÇED raporu sayesinde, kapasitemizi 436.000 m3‘e çıkarma olanağımız var. Poliport’ta,iltisak hakkı projemizle ticaridemiryolu hattına bağlanmayı ve portföyümüzü, katma değerli, uçtan-uca hizmetler ile genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kimya tarafında yurt içine ağırlık verilecek
Türkiye’nin 1964 yılından beridir en önemli kimya üreticilerinden olduklarını da dikkat çeken Mehmet Hacıkamiloğlu, “Ülkemizin kimya ithalatı ile ihracatı arasında büyük bir makas bulunuyor. Daha fazla ve katma değerli ürün yatırımı ile Türkiyemize daha fazla katkı sunmak istiyoruz. Bu nedenle yatırımlarımızda ağırlığı özellikle kimya tarafında yurt içine verdik. 2021 yılında temellerini attığımız Endüstri 4.0 tabanlı yeni fabrikamızı yakın zamanda devreye alacağız.Yalıtım faaliyetlerinde kullanılan taş yünü için bağlayıcı olan ve mobilya sektörü tarafından da yoğun talep gören katma değerli fenol reçinesinde derinleşmeye devam edecek ve farklı sektörlere yönelik ürün portföyümüzü genişleteceğiz. Yapı Kimyasalları ürün grubumuzda, müşteri ihtiyaçlarına özel, değer zincirindeki paydaşlarımızın operasyonel doğal kaynak tüketimlerinin azalmasına katkı sağlayan çevre dostu çözümler sunmaya devam edeceğiz.Yunanistan’daki kimya yatırımız olan Polisan Hellas’ta da ürün ve hizmetlerimizle bölgenin tek granül pet üreticisi olmaya devam edeceğiz ve Balkan ülkelerine yapılan ihracat ile Euro bazlı gelirlerimizi daha da büyütme üzerine kurulu stratejimizi aynen sürdüreceğiz.”
CDP notunu A seviyeye çıkarmak istiyor
Holding olarak 2022 yılında katma değerli yeni ürün ve değer yaratma odaklı hizmetlere odaklanmanın yanı sıra sürdürülebilirlik çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getiren Mehmet Hacıkamiloğlu, buradaki hedeflerini şöyle anlattı: “Faaliyet alanlarımızda sürdürülebilirlik politika ve uygulamalarına yönelik hayata geçirdiğimiz çalışmalarımız nedeniyle, geçtiğimiz günlerde Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programında notumuzu “B-” seviyesine çıkardık. Sürekli iyileşme ile, notumuzu orta uzun vadede “A” seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. İnsanımızın hayat kalitesini artırmak üzere, eğitime, kültür-sanata, spora ve çevreye verdiğimiz desteği sürdüreceğiz” dedi.
8 Mart 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.