İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Road2Tunnel - 5. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller Fuarı, fuarizmir’de başladı. Eş zamanlı olarak 17 Eylül’e kadar devam edecek fuarda, kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olan sürdürülebilir kent içi ulaşım sistemlerinin ekonomik, çevresel, sosyal boyutlarının inceleneceği Transcity Sürdürülebilir Ulaşım, Yaşanabilir Kentler Forumu da düzenleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, ARK Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Road2Tunnel - 5. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nın açılışı, fuarizmir’de yapılan törenle gerçekleştirildi. Fuarın açılışına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, 2016 yılında ilki düzenlenen fuarın, ülkemizde gerçekleştirilen ulaştırma projelerinden aldığı ilham ve bu projelerin oluşturacağı bilgi birikiminin küresel anlamda fayda oluşturacağı bilinci ile uluslararası bir ticaret fuarı olmayı hedeflediğini söyledi. Yılmaz, “Fuar, birçok uluslararası ilgili kurumun desteği ve kuruluşların katılımları ile gerçekleştiriliyor. Fuarla, ülkemizdeki alt yapı, üst yapı projelerinden yola çıkarak ulusal ve uluslararası yatırımcılar, yüklenici firmalar, bu projelere yatırım olanağı yaratan uluslararası finans sağlayıcıları, dev bütçeli yatırımların kamu ve özel sektör paydaşları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi alt yapı, üst yapı yatırımlarının ortak bir sinerji yaratması ve kent ekonomisine de artı değer katması amaçlanıyor” dedi.
Fuarla eş zamanlı olarak Transcity Sürdürülebilir Ulaşım, Yaşanabilir Kentler Forumu’nun da gerçekleştirileceğini belirten Yılmaz, “Kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olan sürdürülebilir kent içi ulaşım sistemleri her açıdan konuşulacak. Ekonomik, çevresel, sosyal boyutlarını inceleyerek kent içi ulaşımda son teknoloji ürünlerin paydaşlara tanıtılmasında ve sürdürülebilir kent içi ulaşım için doğru politikaların belirlenmesinde farkındalık yaratmak da amaçlanmakta” diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fuarlar Komitesi Üyesi Ark Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Koç ise İzmir’de ilk kez bu fuarı düzenlediklerini belirterek, “Beşincini düzenlediğimiz fuarımızın ilkini, 2016’ da hayata geçirdik. Bu fuar, sektörün dinamiklerinin takip edildiği, firmalar arası ilişkilerle ikili görüşmelerle gelecek projelere ilişkin daha sağlam iş birliği temellerinin atıldığı ve ülkemizin dünyada geldiği düzeyi yansıtması açısından son derece önemli. Uluslararası camiada da adından söz ettiren fuarımızda daha önce 23 binden fazla sektör temsilcisi, 50 katılımcı ülke ve 550 firmaya ev sahipliği yaptık. Bu yıl da daha da güçlenerek projelerin konuşulduğu bir fuar olacağına inancımız tam” dedi.
17 Eylül’e kadar devam edecek ve 50 firmanın yer aldığı, yurtdışından alım heyetlerinin de geldiği fuarda; altyapı, yol, köprü ve tünel gibi büyük bütçeli yatırımlar ziyaretçilerle buluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altındaki Metro A.Ş., ESHOT ve İZDENİZ A.Ş.’nin de yer aldığı fuarda, ulaştırma sektöründeki yeni projeler, son teknolojiler ve yenilikçi çözümler tanıtılıyor.
Fuarda bu yıl, Transcity Sürdürülebilir Ulaşım, Yaşanabilir Kentler Forumu da düzenleniyor. Forumda; kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olan sürdürülebilir kent içi ulaşım sistemlerinin ekonomik, çevresel, sosyal boyutları incelenecek. Üç gün boyunca, kamudan, belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından, akademiden ve özel sektörden temsilcilerin katılımıyla Raylı Sistemler Forumu, Kent içi Karayolları Paneli, Deniz Yolu Forumu düzenleniyor. 15 Eylül’de gerçekleştirilecek Raylı Sistemler Forumu’nda “Raylı Sistemlerde Sürdürülebilirlik ve Yerlileştirme” ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeleri” oturumları yapılacak. 16 Eylül günü Kent İçi Karayolları Paneli’nde ise “Sürdürülebilir Kent içi Ulaşım Sistemleri ve Teknoloji-Yeni Normaller”, “Ulaştırma Projelerinin Kordsa ile Geleceği”, “Çelik Tel Donatılı Beton /Yeraltı Yapılarında Kullanımı” oturumları düzenlenecek. 17 Eylül Cumartesi günü de Deniz Yolu Forumu’nda, “Kent içi Denizyolu Ulaşımı Yönetim Politikaları - Kamu ve Özel Sektör İş Birliği”, “Deniz Taşıtlarında Verimlilik, Yeni Nesil Enerji Sistemleri ve Geleceğin Teknolojileri” ve “Dünden Bugüne Körfez’de Ulaşım” oturumları gerçekleştirilecek.
Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ulaştırma ve altyapı sektörünün planlama, projelendirme, uygulama ve işletme sürecinde yer alan tüm tarafları bir araya getiren fuar, katılımcı firmaların sektör bağlantılarını, müşteri ilişkilerini, satış ağlarını ve marka bilinirliklerini geliştirmelerine de katkıda bulunacak. Türkiye'nin önemli altyapı ve üstyapı projelerinin yakından takip edilebileceği fuarın çalıştay alanında ise yeni proje lansmanları ve yenilikçi çözümlerle ilgili sunumlar yapılacak.
15 Eylül 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.