“Herkes için AI” vizyonu ile sürdürülebilirliği evlere ve günlük yaşama taşımak için yola çıkan Samsung Electronics, bu yıl 8-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası özelinde enerji tasarrufunun önemine dikkat çekiyor. Yapay zekâ özellikli ürünleri ve SmartThings uygulamasının AI Enerji Modu ile tüketicileri tasarruflu cihaz kullanımına teşvik eden Samsung, 2024 yılında SmartThings uygulamasına kayıtlı 1 milyonu aşkın cihaz üzerinden elde edilen çarpıcı verileri paylaştı. Buna göre, SmartThings kullanıcıları 2024 yılında cihaz başına yüzde 7, toplamda ise 70 bin kWatt enerji tasarrufu yaptı.
Çığır açıcı inovasyonları ve teknolojileri ile hayatın her alanına değer katan Samsung, yapay zekâ özellikli ürünleriyle de tüketicilerin enerji tasarrufu yapmasına imkân sağlıyor. Bu yıl 8-14 Ocak tarihleri arasında farklı etkinliklerle dikkat çekilen Enerji Verimliliği Haftası kapsamında 2024 yılına dair çarpıcı veriler paylaşan Samsung, yenilikçi ürünlerinde kullandığı ileri teknolojiyle tasarrufun günlük yaşama nasıl taşınabildiğini ortaya koyuyor.
SmartThings kullanıcıları 2024’te 70 bin kWatt enerji tasarrufu yaptı
2024 yılsonu itibarıyla ülkemizde SmartThings’e kayıtlı cihaz sayısı 1 milyonu aşıyor. Son 1 yılda enerji tüketim datası alınan 88.584 cihazdan elde edilen verilere göre; SmartThings uygulamasını kullananlar 2024’te cihaz başına yüzde 7, toplamda ise 70 bin kWattenerji tasarrufu sağladı. Samsung’un yapay zekâ özellikli ürün yelpazesi, AI (Yapay Zeka) Enerji Modu sayesinde bulaşık makinelerinde yüzde 23’e, kurutma makinelerinde yüzde 20’e, klimalarda yüzde 20’e, TV’lerde yüzde 20’e, buzdolaplarında yüzde 15’e ve çamaşır makinelerinde yüzde 70’e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Kullanıcıların karbon ayak izini de günlük olarak takip edebilmesine olanak sağlayan AI (Yapay Zeka) Enerji Modu, kullanıcıları enerji tasarrufu yaparak çevre dostu bir ürün deneyimine ve enerji faturalarını azaltmaya yönlendiriyor.
SmartThings ile enerji kullanımı optimize ediliyor
Samsung, enerji tasarrufuna yönelik yenilikçi özelliklerini yapay zekâ destekli cihaz serilerine SmartThings platformu üzerinden entegre ederek herkes için erişilebilir kılıyor. SmartThings, enerji kullanımını kontrol ederek enerji faturalarının azaltılabilmesi sağlayan, uyumlu ev cihazlarını izleme ve yönetme imkânı tanıyan bir ev otomasyon platformu olarak hizmet veriyor. SmartThings sayesinde kullanıcılar; klimalardan buzdolaplarına, çamaşır makinelerinden televizyonlara kadar geniş bir yelpazede uyumlu cihazları izleyip yöneterek enerji kullanımını optimize edebiliyor. Ev otomasyonunda yeni bir dönemi başlatan SmartThings ile bir evdeki tüm cihazlar birbiriyle etkileşim halinde çalışabiliyor AI (Yapay Zeka) Enerji Moduyla enerji tüketimi ciddi ölçüde azaltılabiliyor. SmartThings’in AI (Yapay Zeka) Enerji Modu, enerji kullanım alışkanlıklarını takip ederek enerji tasarruflu kullanım önerilerinde bulunuyor. Akıllı telefonlara indirilebilen SmartThings uygulaması, kullanıcılara akıllı cihazlarını birbirine bağlayarak tek bir uygulamayla tek merkezden yönetebilme olanağı sunuyor.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
15 Ocak 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.