Teknoloji devi Samsung’un bünyesinde yer alan Samsung İleri Teknoloji Enstitüsü (SAIT), "Tuvaletin Yeniden Keşfi" projesi kapsamında Bill & Melinda Gates Vakfı iş birliğinde yeni nesil, atık su arıtma özelliğine sahip çevre dostu bir tuvalet prototipi geliştirdi. Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF'in açıklamasına göre her yıl 5 yaşın altındaki yarım milyon çocuk, temiz ve güvenli olmayan tuvaletler nedeniyle ishal türü hastalıklardan hayatını kaybediyor.
Samsung, 2019 yılında başlanan ‘Tuvaletin Yeniden Keşfi’ projesinde Bill & Melinda Gates Vakfı iş birliğiyle, ev kullanımı için tasarlanmış, daha verimli ve güvenli bir tuvalet prototipinin tasarımını tamamladığını duyurdu.
Yeni tuvalet prototipi, atık su arıtma özelliği sayesinde enerji verimliliği sağlıyor
Samsung İleri Teknoloji Enstitüsü (SAIT), yaklaşık üç yıl süren araştırma ve geliştirme dönemi boyunca, projenin temel tasarımı üzerinde çalıştı ardından parçalara yönelik geliştirmelerle birlikte modüler teknolojiyi geliştirdi. Bu sayede ev kullanımına uygun başarılı bir prototip elde edildi. Ürün, atık su arıtma özelliği sayesinde enerji verimliliği sağlarken, ev kullanımı için de uygun olmasıyla dikkat çekiyor.
Samsung'un ürün için geliştirdiği temel teknolojiler, insan atıklarındaki patojenlerin yok edilmesine ve katı maddelerin çevre açısından güvenli hale getirilmesine yönelik "ısıl işlem" ve "biyoişleme" teknolojilerini kapsıyor. Bu sayede sistem, arıtılmış suyun tamamen geri dönüştürülmesini de sağlıyor. Katı atıklar kurutularak ve yakılarak kül haline getirilirken, sıvı atıkların arıtımı biyolojik arıtma işlemiyle sağlanıyor.
Patent ve telifleri gelişmekte olan ülkelere ücretsiz olarak verilecek
Yeni tuvalet prototipinin son kullanıcıya sunulma ve ticarileştirme aşamasına gelindiğinde Samsung, projeyle ilgili patentlerin telif lisanslarını gelişmekte olan ülkelere ücretsiz olarak temin etmeyi planladığını duyurdu. Samsung ayrıca, yeni nesil teknolojilerin seri üretime geçmesine yardımcı olmak için Bill & Melinda Gates Vakfı'yla yakından çalışarak, Vakfa danışmanlık sağlamaya da devam edecek. İki kuruluş, tuvalet prototipini seri üretim için daha verimli hale getirilmesinden sonra, teknolojiyi ticari olarak kullanmak isteyen endüstriyel iş birliklerini belirlemek için de beraber çalışacak.
UNICEF’e göre 3,6 milyar insanın hala güvenli tuvalete erişimi bulunmuyor
Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF'e göre, yaklaşık 3,6 milyar insan temiz ve güvenli olmayan tuvaletleri kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum her yıl, 5 yaşın altındaki yarım milyon çocuğun güvenli su ve hijyen ortamına erişemedikleri için ishal türü hastalıklardan hayatını kaybetmesine neden oluyor.
30 Ağustos 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.