Schneider Electric Birleşik Arap Emirlikleri’nde türünün ilk örneği olan Şarika Atıktan Enerji tesisinin bir dizi elektrik çözümünü tedarik etme ihalesini kazandı.
Schneider Electric tesisin orta gerilim gaz yalıtımlı anahtarlama donanımını ve tesisin elektrik ağına dair gerçek zamanlı durumsal farkındalık sunacak ve güç sistemlerinin optimize edilmesini ve güvenli çalışmasını sağlayacak EcoStruxure Power SCADA Operation (PSO) yazılımını tedarik edip kuracak. Yazılım ayrıca dahili siber güvenlik özellikleri sayesinde sistemi koruyacak.
Bu atıktan enerji (WTE) tesisi BAE’nin önde gelen sürdürülebilir çevre hizmetleri şirketi olan Bee’ah ile dünyanın önde gelen yenilenebilir enerji şirketlerinden biri olan Masdar’ın ortak girişimi olan Emirates Waste to Energy Company şirketine ait bulunuyor. Bir Avrupa lideri olan ve WTE tesislerinin tasarım ve inşası konusunda referans kabul edilen Fransız endüstri şirketi CNIM’e Bee’ah’nın BAE Şarika’daki Atık Yönetim Merkezinde bulunan tesisi inşa etme ve işletme ihalesi verildi.
Bee’ah Grubu CEO’su Majesteleri Khaled Al Huraimel şöyle konuştu: “Bee’ah, atık yönetimine dair bütünsel ve entegre yaklaşımı sayesinde Şarika’daki çöp oranında yüzde 76 azalma elde etmeyi başardı. BAE’deki ilk atıktan enerji tesisiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde sıfır çöp hedefine yaklaşırken alternatif enerji karışımını da çeşitlendireceğiz. Atıktan enerji tesisimizin güvenlik ve operasyonel mükemmellik alanındaki en yüksek uluslararası standartlara uymasını sağlamak için Schneider Electric gibi lider ortaklarla çalışıyor olmaktan gurur duyuyoruz.”
Masdar CEO’su Mohamed Jameel Al Ramahi de şöyle konuştu: “Masdar, BAE'nin sürdürülebilir ekonomik büyüme hedefini desteklerken ticari açıdan uygun teknolojilerin kurulumunu ilerletmenin en etkili yolunun sektör iş birliği olduğuna inanıyor. BAE için bir anıtsal projeyi daha tamamlamak için Bee’ah, CNIM ve Schneider Electric’teki ortaklarımızla çalışıyor olmaktan gurur duyuyoruz.”
Şarika Atıktan Enerji tesisi saatte 37,5 ton geri dönüştürülemez kentsel katı atık işleyerek yılda 300.000 ton çöp azaltmak suretiyle BAE’nin atık yönetimi hedeflerini destekleyecek. Tesis 30 megawatt’a (MW) kadar elektrik üretecek ve bu elektrik doğrudan Şarika Elektrik ve Su Otoritesinin (SEWA) şebekesini besleyerek yaklaşık 28.000 eve elektrik enerjisi sağlayacak. Tesis global çevre güvenlik ve sürdürülebilirlik standartlarına uygun olacak. Ayrıca yılda yaklaşık 450.000 ton CO2 salımını ortadan kaldıracak ve BAE’ye yılda 45 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu sağlayacak.
Schneider Electric Körfez Ülkeleri Kümesi Başkanı Ahmed Khashan, konuyla ilgili olarak “Şarika atıktan enerji projesi çığır açıcı niteliktedir ve geliştirilmesi sırasında üstümüze düşen görevi yerine getiriyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. EcoStruxture teknolojimiz, tesis personeli ve elektrik şebekesini güvende tutacak çeşitli güvenlik ve siber güvenlik özellikleri sayesinde tesisin tam potansiyelinde çalışmasını sağlayacaktır. En önemlisi, tesis on yıllar boyunca bölgenin enerji üretim sektöründe üstün teknolojiye sahip olmasını sağlayacak sensörler ekleme seçeneği sayesinde geleceğe hazır olacaktır” ifadelerini kullandı.
Atıktan enerji prosesi atığı ısıya dönüştürür ve bu ısı daha sonra elektrik üretmek için bir türbin jeneratörünü çalıştıran buhar üretmek için bir kazan üzerinden geri kazanılır. Taban külü boşaltılıp bir depoya koyulur ve kullanılabilir geri dönüşüm malzemelerine dönüştürülür ve baca gazı da sıkı hava kirliliği kontrolleriyle işlenir. Kalan buhar havayla soğutulan bir yoğunlaştırıcıdan itilerek tesiste tekrar kullanılan suya dönüştürülür.
10 Haziran 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.