Cam sektörünün tüm ana alanları ile soda ve krom kimyasallarında da küresel oyuncu olan Şişecam, Şişecam Cam Sempozyumu’nu bu yıl 36’ncı kez hayata geçirdi. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyuma cam profesyonelleri yoğun ilgi gösterirken etkinlikte aralarında öğrencilerin, akademisyenlerin, sektör uzmanlarının ve bilim insanlarının da bulunduğu 608 katılımcı ağırlandı. Cam sektörünün önde gelen temsilcilerinin ve bilim insanlarının da katıldığı etkinlikte sektörün geleceği, sürdürülebilirlik ve yeni teknolojiler ele alındı.
Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman sempozyumun açılış konuşmasında BM’nin “2022 Uluslararası Cam Yılı” olarak ilan edilmesi konusundaki kararına atıfta bulundu. Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Cam üretiminin tarihi 5000 yıl geçmişe sahiptir. Cam üretimi modern insanlık tarihinin en önemli gelişmelerinden ve ana destekçilerinden biri olarak görülmektedir. Cama dair algımız son 2 yüzyılda çığır açan inovasyonlarla son derece gelişti. Cam bilimi ve teknolojisinde sağlanan ilerleme, modern toplumun mimari, ulaştırma, ilaç, enerji, iletişim ve görüntüleme teknolojileri gibi alanlardaki temel ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oldu” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam’ın camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel oyuncu olduğuna vurgu yaparak, “Şişecam Ar-Ge yetkinlik ve faaliyetlerini yüksek nitelikli işgücüyle hızla üretime aktarabilen bir kuruluştur. Şişecam’ın inovasyon kültürü, gelişmiş üretim kapasitesi ve kurumsal Ar-Ge tecrübesi 50 yıla yakın bir geçmişe sahiptir. 86 yıldır, sektöre inovatif çözüm ve uygulamalar kazandırarak hayata değer katıyoruz. Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi dünya cam sektörünün lider Ar-Ge merkezleri arasında bulunmaktadır” bilgisi verdi.
Şişecam CEO’su Görkem Elverici de konuşmasında pandeminin etkileri ile camın Ar-Ge ve sürdürülebilirlik açısından rolünü değerlendirdi. Görkem Elverici, “COP26 toplantısında bir kez daha vurgulandığı üzere küresel ölçekte açık ve yakın bir iklim krizi tehdidi ile karşı karşıyayız. Bununla birlikte bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler ile dijitalleşmenin varlığı ve giderek olgunlaşması; karşı karşıya olduğumuz tehditlerle başa çıkma, küresel cam sektörünün sürdürülebilir ve sorumlu büyümesini sağlama gibi konularda daha önce hiç olmadığımız kadar hazırlıklı ve donanımlı olmamızı sağlıyor” dedi.
Camın güneş panelleri ve rüzgâr türbinleri gibi yenilenebilir enerji sistemlerinin ayrılmaz parçalarından olduğunun altını çizen Elverici, fonksiyonel kaplama ile otomotivde ve mimari alanda kullanılan camların ısınma ya da soğutma ihtiyaçlarını azaltarak kayda değer enerji tasarrufu sağladığını aktardı. Elverici “Geleneksel kullanımında vazgeçilmez olan cam; eşsiz şeffaflık, şekillendirilebilirlik, sertlik, durağanlık, düşük maliyet ve bulunabilirlik özellikleri ile elektronik, ilaç, iletişim ve tarım gibi sektörlerdeki yeni ve özgün uygulamalar için temel bir bileşen olarak öne çıkıyor. Camın bu özelliğini korumaya devam edeceğine inanıyoruz. Bu bakış açısıyla da sempozyumumuz için ana temayı ‘cam gelecektir’ olarak belirledik” dedi.
Şişecam Araştırma Geliştirme Kalite Genel Müdür Yardımcısı Dr. Reha Akçakaya da giderek artan ve gelişen kullanım alanları ile uzun vadeli değer yaratan cam sektörünün sürdürülebilir bir gelecek yaratma konusunda sınırsız imkanlar sunduğunu ifade etti. Akçakaya, “2022 Uluslararası Cam Yılı hepimiz için çok önemli olacak. Gelecek yıl cama dair farkındalığı artırmak için daha fazla çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.
Uluslararası Cam Komisyonu (ICG) Başkanı Prof. Alicia Duran da sempozyumun onur konukları arasında yer aldı. Duran, açılış oturumunda “BM 2022 Uluslararası Cam Yılı” konusunda sunum yaptı. Sempozyumun 3 oturumunda 13 sunum gerçekleştirildi.
11 Aralık 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.