Bien’in ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen Aydabirsöyleşi dizisi, 25. buluşmasında "İlham Kaynağı: Anadolu" temasıyla mimarlık, tasarım ve sanat dünyasına ilham verdi. Moderatörlüğünü İDEALİST Yönetim Kurulu Başkanı / Mimar Mustafa Toner’in üstlendiği etkinlikte, TGA Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy ve Yönetmen Vedat Atasoy konuşmacı olarak yer aldı. Disiplinler arası bakış açılarıyla zenginleşen etkinlik, Anadolu’nun kültürel mirasının tasarım ve iletişim üzerindeki etkisini ele aldı.
İDEALİST İç Mimarlık Derneği ve Bien iş birliğiyle hayata geçirilen söyleşi dizisi "Aydabir", tasarım ve mimarlık dünyasını güncel, sosyal ve ilham veren konu ve konuklarla buluşturmaya devam ediyor. Disiplinler arası etkileşimleri güçlendirme ve katılımcılara yeni bakış açıları sunma hedefiyle düzenlenen söyleşi dizisinin 25’incisi, "İlham Kaynağı: Anadolu" temasıyla addresistanbul İDEALİST Merkez’de gerçekleştirildi.
İDEALİST Yönetim Kurulu Başkanı - Mimar Mustafa Toner’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, ilhamını Anadolu’dan alan iki konuk; Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı TGA’nın Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy, ve İz TV Kurucularından belgesel yapımcısı ve yönetmeni Vedat Atasoy ile birilikte Anadolu medeniyetlerini, Büyük Dönüşümün Coğrafyası olarak adlandırılan Taş Tepeler projesini, Anadolu’da süreklilik gösteren kültürel mirası, binlerce yıldır bu topraklarda öne çıkan Ana Tanrıça kültü ve üretken kadını konuştu. Konuklar, Türkiye’nin binlerce yıllık tarihi, zengin kültürel dokusu ve çeşitli coğrafyasıyla kendilerine ve yaptıkları işlere nasıl ilham olduğunu anlatarak, yaratıcı endüstrilerde çalışanların da Anadolu coğrafyasının bu zenginliğinden, kültürel mirasının derinliğinden ilham alarak üretebileceklerinin üzerinde durdular.
Uygarlık tarihi ile ilgili tüm arkeolojik kabullerin yeniden gözden geçirilmesini sağlayan ve tarihi 12 bin yıl önceye giden, son avcı ve toplayıcıların uğrak yeri olan ve dünyanın ilk ritüel alanı olarak bilim literatüründe yer edinen Karahantepe, Göbeklitepe, Sayburç gibi yerlerin dinleyicileri heyecanlandıran özelliklerini, ve keşiflerini dinleyicilerle paylaşan Ceylan Şensoy ve Vedat Atasoy, kültürel miras alanlarımızı ziyaret etmenin, Anadolu’yu tanımanın ve seyahat planlarını bu merak ve ilgiyle gerçekleştirmenin bireyi, toplumu, destinasyonları dönüştürücü etkisi üzerinde deneyimlerini paylaştı.
TGA Ürün Pazarlama Direktörü Şensoy, TGA’nın yürüttüğü Sürdürülebilir Turizm Programı ile Türkiye’nin kültürel, sosyal ve doğal kaynaklarını turizmde kültürel mirasın korumayı, geliştirmeyi ve tanıtmayı öne çıkaran yaklaşımına dikkat çekerek, GoTürkiye markası ile bu değerleri tüm dünyaya duyurduklarını anlattı.Türkiye’nin ilk belgesel kanalı İz TV’nin kurucularından ve belgesel yapımcısı Vedat Atasoy, belgesel çekmeye başladığı ilk günden bu yana ilham kaynağının Anadolu olduğunu belirtti. Belgesellerinde insanlık tarihinin köklerini, kültürel mirasımızı ve bu toprakların binlerce yıllık hikayesini anlatmayı amaçladığını vurguladı. Atasoy, Anadolu’nun sadece bir coğrafya değil; farklı medeniyetlerin buluştuğu, hikayelerin kesiştiği ve kültürlerin birbirine ilham verdiği bir köprü olduğunu ifade etti.Anadolu’yu anlama ve anlatma yolculuğunun, onu aynı zamanda dünyayı keşfetmeye yönelttiğini söyleyen Atasoy, “Dünyayı anladıkça Anadolu’nun derinliğini daha iyi kavrıyorum ve her seferinde yeniden buraya dönüyorum,” dedi.
2022 yılından bu yana devam eden söyleşi dizisi ‘Aydabir’in bir sonraki etkinliği yeni temasıyla Aralık ayında gerçekleşecek. ‘Aydabir’ söyleşi serisinintüm videolarına İDEALİST İç Mimarlık Derneği YouTube kanalından ulaşılabiliyor.
Konuşmacılar Hakkında
Vedat Atasoy: 7 Haziran 1972 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 yılında yayın hayatına başlayan ATV’nin kuruluşunda yer aldı. Bu kanalda yayın yönetmenliği ve program yönetmenliği yaptı. 2006 yılında kurulan İz TV’nin kurucuları arasında yer aldı ve uzun yıllar kanalın yöneticiliğini yaptı. 2005 yılı Ağustos ayında, Türkiye’nin ilk ve tek belgesel kanalı İz Tv’nin kurucularından oldu. İz Tv, 2007 yılında İtalya’nın Venedik şehrinde düzenlenen 9. Hotbirds Tv Ödüllerinde Avrupa’nın en iyi belgesel kanalı seçildi. Yıllarca bu kanalda yöneticilik görevinin yanı sıra Şarküteri Prodüksiyon bünyesinde yönetmenlik ve yapımcılık yaptı. Ulusal ve uluslararası kanallarda yayınlanan 2000’in üzerinde belgeselin yapımcılığını; ayrıca yüzden fazla belgeselin de yönetmenliğini üstlendi. Radikal ve Hürriyet gazetelerinde köşe yazıları kaleme alan Atasoy; birçok festivalin ‘’Özel Gösterim’’ bölümlerinde seyirciyle buluştu ve jüri üyesi olarak yer aldı.
Ceylan Şensoy: Ceylan Şensoy, 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi ve hayatı boyunca Türkiye'nin zengin kültürel mirasını tutkuyla keşfetmeye adandı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nda (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü olarak görev yaparken, memleketinin güzelliklerini tanıtma tutkusunu her zaman ön planda tutuyor. Rekortmen milli atlet anne-babadan dünyaya gelen Ceylan, spor sevgisiyle dolu bir ortamda büyüdü ve bu, ona Türkiye'yi tanıtma konusunda güçlü bir arzu kazandırdı. Küçük yaşlardan itibaren Türkiye'nin dört bir yanını gezerek Anadolu'nun çeşitli kültürlerini keşfetmeye başladı. Lise son sınıfta ABD'deki öğrenci değişim yılı, onun sadece ülkesinin hikayelerini daha büyük kitlelerle paylaşmasıyla kalmayıp, küresel bakış açısını da geliştirmesine yardımcı oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Uzay Mühendisliği eğitimi aldıktan sonra, profesyonel hayatının 20 yıldan uzun bir kısmında ulusal lisanslı bir tur rehberi olarak çalışarak, Türkiye'nin gizli kalmış güzelliklerini gezginlere tanıttı. Şensoy, kariyeri boyunca Türk ve Amerikalı turizm şirketlerinde yönetici olarak çalıştı. Turizmdeki en son trendleri yakından takip eden bir profesyonel olarak, “amacı olan seyahat" anlayışına derin bir bağlılık duyuyor. Çalışmalarıyla, Türkiye'nin eşsiz turizm olanaklarını dünya ile paylaşırken, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı hedefliyor. Her adımında, Türkiye'nin kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtma ve koruma misyonunu taşıyor.
Mustafa Toner: Mustafa Toner, 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Saint Joseph Lisesi’nden 1976 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Bildiği yabancı diller İngilizce ve Fransızca’dır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 1984 yılından itibaren yüksek mimar olarak aktif meslek hayatında olup Toner Mimarlık A.Ş. kurucu ortağı olarak konsept geliştirme, proje ve uygulama hizmetlerini devam ettirmektedir. 40 senedir yaptığı çalışmalar içinde; Armaggan, Beymen, Boyner, Kısmet mağazaları Ashkabad Askeri Kompleks Projesi , yurt içi ve yurt dışında çok sayıda Hilton, Radisson, Accor, Marriott, Kempinski zincirlerine ait otel projeleri, Kahve Dünyası Londra, Veliefendi ve Kemer projeleri, Tekinalp konutları, L’ist İstinye Suites, Tekfen Bomonti Apartments, Abdi İpekçi 45, Doğuş Holding Ağırlama Ofisi, Acarer Metal, Philip Morris, Motorola, GSD, Kalyon Holding Genel Müdürlükleri başta olmak üzere çeşitli konutlar, mağazalar, restoranlar ve ofisler ile Flou ve Enne firmaları için çeşitli mobilya tasarımları bulunmaktadır. İMMO, İSMD, MDK ve İDEALİST derneklerinin üyesidir.
29 Kasım 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.