Tosyalı Holding, Türkiye’nin dört bir yanından yüzden fazla iş ortağı ile Cezayir’deki Tosyalı Algerie tesisinde bir araya geldi.
Türkiye’nin global demir-çelik üreticisi Tosyalı Holding, Türkiye’nin dört bir yanından yüzden fazla iş ortağını 16-18 Haziran 2022 tarihleri arasında, Cezayir’in Oran şehrinde kurulu olan Tosyalı Algerie çelik üretim kompleksinde ağırladı. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Tosyalı Holding üst yönetiminin de yer aldığı buluşmada, iş ortakları Tosyalı Holding’in yeni yatırımları ve yenilikçi işleri hakkında bilgi sahibi olurken çeşitli konularda da fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.
Dolar bazında %70 büyüme, 6 milyar dolar ciro
Toplantıda bir konuşma yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, demir-çelik sektörünün son yıllarda çok büyük bir ivme kaydederek Türkiye ekonomisininlokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekerken bu gelişmede Tosyalı Holding’in yeşil dönüşüm odaklı yatırımlarının önemli katkıları olduğuna işaret etti. Tosyalı Holding’in 2021’de de güçlü büyümesini sürdürdüğünü dile getiren Fuat Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak senelerdirAnadolu’nun lideriyiz. İSO 500’de de tüm şirketlerimiz yükselişini sürdürüyor.2021’de yurt içi pazarda neredeyse tüm segmentlerde tonaj olarak koyduğumuz büyüme hedeflerimizin üzerine çıktık. İhracat yaptığımız ülke sayısı 100’ü aştı.Daha önce gitmediğimiz yeni pazarlarda kalıcı olacak şekilde adımlar attık.Pandeminin getirdiği zorlu koşullara rağmen, önceki yıla göre dolar bazında %70’i aşkın bir artışla, 2021’i 6 milyar dolara yakın bir ciroyla kapattık. Toplam konsolide ihracatımız da 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti” dedi ve şu ifadeleri kullandı:
"İleri teknoloji yatırımlarımızla bu yeşil dönüşümün dünyadaki öncülerinden biri olarak geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan bir önceki İş Ortakları toplantımızın ana teması Yeşil Çelik üretimi idi. Bu buluşmayı ise özellikle Cezayir’de yaparak bu konunun bizim için sadece bir söylem değil eylemlerimizin temeli olduğunu sizlere yerinde göstermek istedik. 2007 yılında yatırım yapmaya karar verdiğimiz ve bugün içinde bulunduğumuz Tosyalı Algerie, bunun en güzel örneklerinden biri."
"5 etap olarak planladığımız 6 milyar dolarlık bu projeyle, Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük sınai yatırımı olan Tosyalı Algerie’nın, 2013’te de ilk etabının açılışını yaparak üretime başladık. Bugün itibariyle 4000 çalışanımızla; Cezayir’in, hidro-karbona dayalı sektörleri dışında, sanayideki en büyük şirketi ve ihracatçısıyız. Tam entegre limanımızla birlikte 5 milyon m2’ye yayılmış, Afrika’nın en büyük demir- çelik tesisi burası. Şu an itibari ile Tosyalı Algerie, yıllık 2,5 milyon ton kapasite ile dünyanın en büyük DRI üretim tesislerine ve DRI ile çalışan dünyanın en büyük ark ocağına sahip. 2018’de devreye aldığımız bu ileri teknolojiyle; 2020’de tek bir DRI modülü ile 2.22 milyon ton/yıl, 2021’de ise 2.3 milyon ton/yıl üretim rakamına ulaşarak, iki yıl üst üste dünya rekoru kırdık. Şimdi, 2,5 milyon ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni DRI tesisi ve onun önünde kurulacak 4 milyon ton/yıl kapasiteli yassı çelik tesisi yatırımına başladık. Daha düşük karbon ayak izi ile bu alanda dünya çelik endüstrisindeki en iyi uygulamalardan birini hayata geçiriyoruz. Hidrojen ile çalışma kabiliyetine de sahip olacak bu yatırımla, dünyada hidrojen ile çalışabilen, böyle bir teknolojiye sahip ilk Türk şirketi Tosyalı olacak. Cezayir’deki tüm yatırımlarımızı tamamladığımızda 8,5 milyon ton yassı ve uzun mamul kapasiteli tam entegre bir tesis haline gelecek Tosyalı Algerie ile sadece Akdeniz ve Afrika’nın değil, dünyanın da en önemli ve stratejik demir-çelik üretim merkezlerinden biri olacağız”
Ana gündem sürdürülebilirlik, nihai hedef sıfır karbon
Tosyalı Holding’in tüm faaliyetlerini uzun yıllardır sürdürülebilirlik odaklı olarak yürüttüğünü ve önümüzdeki 5 yılda da ana gündem maddesinin bu olduğunu dile getiren Fuat Tosyalı, “Bugün sürdürülebilirlik yatırımlarımız sayesinde dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden biriyiz. Her şeyi döngüsel ekonomiyle yeniden değerlendiriyoruz. Tosyalı’da hava, su, enerji başta olmak üzere hiçbir şey israf edilmiyor, en küçük bir toz parçası bile teknoloji ve inovasyon ile insan, toplum ve doğa için yarar sağlayacak hale getiriliyor. Hattaüretim kabiliyetlerimizden ötürü ülkenin sağlık sektörü için gerekli oksijeni de kendi tesislerimizde üretebiliyoruz. Covid 19 pandemisi boyunca da hem ülkemizde hem de Afrika’da hastaneleri destekledik. Bununla birlikte amacımız fosil yakıtları mümkün olduğu kadar azaltıp sıfır karbon hedefi için var gücümüzle çalışmak. Dünyada hidrojenle üretim yatırımına fiilen başlayan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmezken Türkiye’de ise hiç yok. Hidrojenle üretim demek sıfır karbon ayak izi demek. Biz bunun için çalışıyoruz. İskenderun Sarıseki’de 2023 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçecek yeni yatırımımız da tamamen en düşük karbon ayak izine ulaşma hedefi ile tasarlandıEn gelişmiş teknolojileri kullanacağımız, Endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti uygulamaları ile bizi küresel rekabette öne geçirecek Sarıseki Tesisi ile, daha düşük elektrik enerjisi tüketimi sağlayan Quantum Furnace teknolojisinin Türkiye’deki ilk kullanıcısı Tosyalı olacak. Bu yatırım da 2 tane dev, kuantum teknolojili çelikhane bulunuyor. Aynı yaklaşımla Türkiye’deki tüm tesislerimizde başlattığımız yatırımlarla birlikte dünyanın en büyük çatı üstü GES projesini hayata geçiriyoruz. Paris İklim Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakat ile birlikte dünyada sürdürülebilirlikle şekillenen, yepyeni bir çelik endüstrisi doğuyor ve biz de Tosyalı olarak teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon ile şekillenen yatırımlarımızla bu yeşil dönüşümün dünyadaki öncülerinden biri olarak geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
2022 Tosyalı İş Ortakları Cezayir Buluşması
Tosyalı Holding’in grup şirketleri ile uzun yıllardır çalışan iş ortaklarının her yıl gelenekselleşen buluşması bu sene Cezayir’de Tosyalı Algerie çelik üretim kompleksinde gerçekleşti. Akdeniz ve Afrika’nın en büyük tesisini gezen Tosyalı müşterileri, yönetim ekibinden de gelecek planları hakkında detaylı bilgiler edindi. Üç gün süren etkinlik boyunca Tosyalı Algerie kompleksi içinde yer alan sosyal tesislerde ağırlanan iş ortakları, eğlenceli aktiviteler ile verimli ve bir o kadar da keyifli anlar geçirdiler.
22 Haziran 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.